צריכה את עזרתכם

luliy

New member
צריכה את עזרתכם

אני בת 40 ומחפשת ללמוד משהו בתחום המדיה. קשה לי לשים את האצבע על מה אבל מה שמעניין אותי זה תמונות, סרטונים, אפקטים, ותוכן שקשור לתמונה/וידאו.
לאחר שיטוט באינטרנט מצאתי את הקורס הזה.http://www.habetzefer.co.il/courses/videowriting/

האמת לא מבינה מה זה בדיוק אומר. איך זה נקרא בעברית?
אשמח אם תוכלו להסביר לי
האם בגילי אפשר להכנס לתחום?
אילו כישורים דרושים לכך?
האם מישהו עבר פה קורס כזה?
תודה:)

joramf1

New member
שלום לך ג'ולי

האם את רואה את עצמך במצב של הסבה מקצועית ?
בגיל 40 זה גיל צעיר מאוד אבל לצערי
גיל זה בתחום המדיה והוידאו המקצועי
הוא כבר של אנשים משופשפים עם ידע נרכש
מלפני צבא ואו בצבא ואו זמן קצר אחריו

זה עולם מרתק אבל צפוף מאוד
כך שאם את לא בת של אחות של ועם ידע למה שיקבלו אותך
כאשר יש מאות בתור צעירים שאפתנים ומנוסים בתור
לא לא ללימודים בוודאי שיקבלו אותך
דיברתי להישתלב בעבודה.

אם את רוצה ללמוד זאת לפנאי כתחביב וכי זה מה שמעניין אותך
תוכלי לצפות כאן בהקשה על שמי בכותרת ההודעה ואו בתמונה למטה
ואו להכנס לאתר שלי comfus.wix.com/comfus

ונתקדם משם את יכולה גם לפנות אלי דרך מסר אישי שבוע טוב

luliy

New member
היי יורם ועידו

אני בהחלט רואה את עצמי במצב של הסבה מקצועית רק הבעיה היא.. מה זה דורש?
אילו כישורים זה דורש?
שמעתי משהיא שאמרה לי בדיוק את מה שאתה אמרת:
גיל זה בתחום המדיה והוידאו המקצועי
הוא כבר של אנשים משופשפים עם ידע נרכש
מלפני צבא ואו בצבא ואו זמן קצר אחריו. אני מניחה שמן הסתם בית הספר שאני רוצה להרשם אליו לא יאמר לי את זה. ותודה רבה על הכנות.
כתבת: למה שיקבלו אותי אם אני לא בת של.. תשובתי היא.. אם יש לי כסף לשלם לקורס יקבלו אותי:)

לגבי תכן הקורס.. רשום שם "לוקיישן, ליהוק" לצורך מה אצטרך את זה?
תראו, מה שהקורס הזה מציע 80 אחוז ממנו נראה לי שזה מה שתמיד חיפשתי.
נגיד עריכה.. או צילום.. זה מעניין אותי אבל לא כמשהו שבא בנפרד.
אפקטים מעניין אותי אבל שוב.. כמשהו שבא כחבילה. מעניין אותי כתיבה (להעביר מסר קצר)
האם אתם מכירים את שם בית הספר שמציע את הקורס הזה?
מה זה בעצם וידאו רייטינג? עוד לא שמעתי או מצאתי מקצע כזה באינטרנט.
עוד שאלה- האם התחום הזה דורש הרבה שעות מול מחשב?
מה השכר?

מודה לכם על ההתייחסות:)

IdoShkedi

New member
אני חושב שכדאי להתחיל מהגדרה מדויקת יותר של הרצונות :)

ראשית, עולם המדיה (או "מולטימדיה", כשמדברים על האספקט הטכני) כולל מגוון תחומי ידע:
צילום סטילס
עיבוד תמונה
עיצוב גראפי
איור ממוחשב
צילום וידאו
עריכת וידאו
הקלטת סאונד
עיבוד סאונד
אנימציה מאויירת דו-מימדית
גראפיקה מונפשת (motion graphics)
אפקטים מיוחדים
עיצוב ואנימציה תלת-מימדיים

זה מה שעולה לי בשליפה, אולי שכחתי כמה. כל תחום כזה מצריך ידע, כלים, כישורים וכשרונות שונים.
כדי להבין מה בדיוק מעניין אותך ללמוד את יכולה לחפש יצירות בסגנון שהיית רוצה ליצור, ולהראות לנו בפורום. אנחנו נוכל לומר לאילו מכל הקטגוריות זה נופל.

האספקט השני הוא צורת העיסוק בתחום: את רוצה ללמוד כתחביב, כעיסוק צדדי עצמאי, כשכירה, או אולי לפתוח עסק? באיזו נישה מעניין אותך להשתלב: סרטי תדמית, פרסומות לטלוויזיה, חתונות, באנרים באתרי אינטרנט, סרטים דוקומנטריים, קולנוע, טלוויזיה, video art?

כפי שציין יורם, התחומים הללו די רוויים בישראל, ולא קל להשתלב בהם. לא בלתי-אפשרי, למי שמוכשר ומקדיש לזה שנים, אבל כדאי לשקול היטב לפני שמזנקים להסבה מקצועית ומשקיעים בקורס. גם את הקורס צריך לבחור בקפידה לפי תחומי הלימוד והמטרה הסופית שחותרים אליה, האם דרושה לך הכרות שטחית עם הרבה תוכנות או הכרות מעמיקה עם תוכנה אחת, וכו'.

כמו יורם, גם אני מציע שיעורים פרטיים (בתוכנות אחרות), וכמובן ששנינו "משוחדים" לטובת צורת הלימוד הזו. :)
בלי לפתוח כאן בשיווק עצמי, רק אציין ששיעורים פרטיים מאפשרים לטעום מהתחום בצורה פחות מחייבת לעומת קורס של שנה, ואת מוזמנת לפנות גם אלי בנושא. בכל מקרה נשמח לשמוע בפורום פרטים נוספים על מה מעניין אותך ליצור, ולכוון אותך לגבי מה כדאי ללמוד.

luliy

New member
אוקיי.. אז מה לא:)

עיבוד תמונה
עיצוב גראפי
איור ממוחשב
עיצוב ואנימציה תלת-מימדיים

כל אלה לא מעניינים אותי. מה שמצחיק הוא שצילום סטילס יכול לבוא בחשבון אבל לא אוהבת את עניים העיבוד. וגם לא טובה בזה.
אין לי אף ידע בתוכנות הקשורים לעריכה, צילום וידאו/סטילס אפקטים.
לגבי צורת העיסוק- אני באמת לא מבינה בתחום. אולי קודם לעבוד כשכירה כדי שיהיה לי מושג על התחום וכן נסיון.

דבר נוסף- הייתי רוצה שהעבודה שלי תהיה מול מחשב. או יותר נכון במקום אחד. שלא אצטרך לנסע ממקום למקום.
מקווה שכעת יהיה לך קל יותר לכוון אותי
אגב האם שמעת על "הבצפר"?

תודה על ההתייחסות והכנות:)

IdoShkedi

New member
בדיון הזה הוחמצה נקודה חשובה: מולטימדיה היא אמצעי, לא מטרה.

אולי אנשים לומדים חשבונאות כי זה נותן עבודה משרדית נוחה, אבל בתחום המולטימדיה זה לא עובד ככה. אני לא מכיר מישהו שלמד טכנאות סאונד בשביל ביטחון תעסוקתי (שאין בכלל בעולם המולטימדיה), או כי יש אחלה מיזוג אוויר בסטודיו. אנשים נכנסים לתחומים האלה מתוך תשוקה לתהליך היצירתי.

אז נכון, רוב מי שלמד טכנאות סאונד במחשבה להפוך לדיג'יי מפורסם מוצא עצמו מקליט שירי בר מצווה, ורוב מי שלמד קולנוע בשאיפה להפיק סרטים הוליוודיים מוצא עצמו עובד בצילום חתונות או סרטי תדמית. ועדיין, הם נהנים מהתהליך היצירתי, ולא בהכרח מתנאי העבודה או מסט ספציפי של כלים טכניים.

השאלה שלך "האם דרושה הרבה עבודה מול המחשב? מה השכר?"
זה בערך כמו לשאול: "אני מתלבטת אם ללמוד גננות, אפייה או פחחות רכב. האם דרושה הרבה עבודה עם ממטרות? מה השכר?"

לפני שאת שואלת על מסלולי לימוד ותחומי לימוד, ועל תנאי העבודה, כדאי לחשוב איזה תהליך יצירתי מעניין אותך לבצע, מה התוצר הסופי שמעניין אותך להגיע אליו, ובאיזו מסגרת מעניין אותך להתעסק בזה. גידול סחלבים בבית או עבודה בחממה בגן הבוטני? שף-קונדיטורית במסעדת גורמה, או מישהי שמגלגלת קוראסונים במפעל מאפים קפואים? מוסכניקית ב"מוסכיה של יוסי" ברמלה, או מהנדסת ייצור במפעל של טויוטה ביפן? את מבינה מה אני אומר? אלה שאלות שצריכות להישאל לפני שבוחרים בדיוק מה ללמוד.

מצד שני, בעולם המפוזר של ימינו יכול להיות שיש קורס שנותן טעימה מכל התחומים הלא-ממש-קשורים האלה. אני קצת מתנגד לדברים כאלה, מרגיש לי שטחי, הרי בסופו של דבר צריך לבחור כלי מסוים ולהעמיק בו. אבל אם את לגמרי לא סגורה על עצמך, אולי הקורס הזה הוא אכן הפתרון הנכון.

luliy

New member
"מה התוצר הסופי שמעניין אותך להגיע אליו"?

התשובה היא לרגש. להעביר מסר בצורה מרגשת. באיזה מסגרת? שוב.. אני לא יודעת. צריכה להכיר את התחום להתנסות ורק אחר להחליט.
דווקא קורס שנותן טעימה מהכל מבחינתי הוא טוב. כי כך נחשפים לאפשרויות רבות ואפשר לבחור ולטעום מכל העולמות.

joramf1

New member
בחירת נושא הלימוד

אני מסכים עם כל מילה שאומר כאן עידו אכן מילים כדורבנות
אציין לך רק ניסיון שלי
מכיר אחת שעבדה כ 27 שנים המוסד ציבורי מכובד מאוד והחליטה לצאת לפנסיה מוקדמת
והלכה ללמוד מה שהיא אוהבת מימים ימימה
סוכנת תכנון טיולים וסוכנת נסיעות

המוסד שהיא למדה בו אהב מאוד שנרשמה וכן גם מוסדות אחרים בתחום
אף אחד לא אמר לה שזה מקצוע שהולך ונעלם אין כבר סוכנויות פופר
הכל נעשה באינטרנט הזמנות ואירגון יש מעט כמו הסניפי הבנק שנסגרים הופכים דיגיטלים
זה לא מונע שנה אחר שנה ממשיכים לפתוח קורסים חדשים
כך שרישום לבית הספר לא מבטיח כלום

שמעתי כי כי את מתעניינת בסיפור קצר אז אולי תפני לבדוק נושא של תסריטאות שיכול לעניין אותך זה עבודה מול מחשב וזה מה שאת רוצה הלוא כן ?
יורם

luliy

New member
היי יורם

לא סיפור קצר אלא העברת מסר. תסריטאות זה חלק ממכלול דברים שהייתי רוצה לעשות. זהו חלק מתהליך יצירתי. תמונה, וידאו, סאונד ומלל.
הנה בדיוק יש עכשיו בצד שמאל של המסך פרסומת לקורס עריכת סרטים. זה לבדו
משעמם אותי. אני רוצה להיות האחראית מהתחלה ועד הסוף של ההפקה הבימוי
והמסר שאני רוצה להעביר.
תודה על הדוגמא של הפנסיונרית. טוב שיש לי אותכם. מישהו מתוך התחום שיכול להגיד לי את האמת.
לא יודעת מה לעשות...

joramf1

New member
המשך לשאלתך

את קופצת גבוה
מאוד

נשווה זאת לתזמורת כאשר כל אחד מהנגנים
הפקה כינור
תסריטאות - קלידים
תפאורה - הלבשה ובמה

הבמאי הוא המנצח
כך שאת עדיין לא התחלת וכבר רוצה להגיע להיות
מנצחת
מנצח ובמאי רואה את התמונה כוללת כך שהוא צריך להבין
כל כלי איך הוא משתלב בתזמורת / בסרט
ולכן חייב להכיר את כל הכלים בתמונה
בנוסף הוא צריך גם לדעת לתקצב את זה ולגרום לאנשים להשקיע
בפרויקט או שהוא מאוד עשיר
"לא קלה הדרך"
יורם

luliy

New member
אני מסכימה...

לכן הקורס הזה מציע את כל "כלי הנגינה" כדי לנצח על כולם. בוודאי שאין לי מושג באף אחד מהתחומים אבל רעיון "הניצוח" על הכל בא ממה שהקורס מציע.
בקיצור... מבולבלת
לא יודעת מה לעשות.

joramf1

New member
המשך

אכן לא " הבטיחו לך אף פעם גן של שושנים"
אבל את צעירה גיל 13 גיל נפלא
בהצלחה

למעלה