צריכה את עזרתכם!

פנטזי1

New member
צריכה את עזרתכם!

כנראה שלא תהיה ברירה ואני אצטרך להכניס את אבי לבית אבות,בת זוגו טוענת שהיא לא יכולה יותר ,שהיא מרגישה שהיא מתמוטטת.עובד זר לא בא בחשבון כי היא לא רוצה והסידור היחידי שנראה עכשיו הוא רק בית אבות.אני מרגישה נורא עם זה ,מחר כבר קבעתי ללכת לראות מקום מסוים וכמובן שאני צריכה המלצות של בעלי נסיון על מקומות טובים שהטיפול בהם חם ומסור וגםהמלצות שלכם איך עושים את זה,כלומר איך אני מסבירה לאבי למה מביאים אותו למקום לא מוכר ,למה הוא צריך להשאר שם לבד וכל השאלות שיעלו.איך מתמודדים עם זה? עכשיו אני מרגישה כאילו תקועה לי לבנה בסרעפת,המחשבות לא נותנות לי מנוח-מה יהיה ואיך יהיה.מה דעתכם?

ronnyw

New member
בית אבות

אכן, שלב קשה (לא שהשלבים הקודמים היו קלילים...), אבל הרבה פעמים זהו שלב בלתי נמנע, ובשיקול הכללי (שאני יודעת שביצעתם, לפי כל מסרייך בעבר) הוא גם היותר מתאים (לצערנו - אין פתרון "טוב". כולנו מחפשים עבור יקירנו את הפיתרון ה"פחות גרוע"). לא ציינת באיזה אזור בארץ את מחפשת. כמו כן ציינת "בית אבות". אני מניחה שאתם זקוקים למוסד סיעודי (כזה שמיועד למי שכבר אינו עצמאי כלל. "בית אבות" נתפס יותר כמקום לעצמאים). אני יודעת שבאזור שלנו ( השרון) קיים גוף שמייעץ במצבים כאלה. הם לומדים את מצבו של החולה: כמה הוא עצמאי, מה מצבו הרפואי, הגופני והכספי (גם זה חשוב, לצערנו). הם מכירים את כל המוסדות בסביבה ו"מציעים שידוך" על פי הנתונים. לא השתמשתי בשרותיהם עד כה, וגם אינני יודעת אם המוסדות השונים משלמים להם או לא ( מה שיכול לפגוע באובייקטיביות שלהם), אבל זו יכולה להיות דרך להכיר מה יש באזור. ייתכן שבעמותה מכירים גופים כאלה באזורים אחרים. לגבי השאלות של החולה: קשה לדעת. אני חוזרת וממליצה על הספר "לדבר עם חולי אלצהיימר". יש שם דוגמאות לכל סיטואציה, כולל גם מעבר למוסד. הספר לא מהפכני, אבל יש בו הגיון ו"חוש-חש". שיהיה לכם בהצלחה !!

ענתי44

New member
פנטזי1 ../images/Emo24.gif

כמי שמלווה אותך מהצד במב שקורה לאבא, זה היה צפוי, שלב הבית אבות.למצוא מקום טוב, במיוחד אם יש אפשרות לממן זו לא הבעיה העיקרית שלך, אלא הבעיה הריגשית. את חשה כאילו את בוגדת באבא או עושה לו נזק. אבל את לא! את בת נפלאה שמוכיחה את עצמה לאורך כל הדרך.בת זוגו ניסתה, באמת מכל הלב, אבל זה קשה לה מידי.אני מניחה שלבטח תקבלי רשימה של מקומות טובים בסיבה הקרובה.אני מציעה שאחת משיקולי הבחירה תהיה הנגישות שלך לבית האבות, כי לאבא במילא לא חשוב באיזו עיר הוא יהיה, אלא רק מקום שיתן לו הרגשה טובה, ויטפל בכל צרכיו.אני מציעה לך לא להחליט בחופזה. כשאמא שלי נאלצה להכניס את סבתא לבית אבות היא הסתובבה בכמה וכמה מקומות עד שמצאה מקום טוב.סבתא שלי היתה בריאה כמו שור וצלולה, רק עקשנית וסירבה לגור באשדוד איתנו, ונפלה ושברה את הירך והיו חייבים להעביר אותה למקום טוב.כי היר לא יכלה לזוז יותר.סבתא שלי כעסה ורטנה אבל בפעם האחרונה שביקרנו אותה ( היא היתה שם כמה שנים ונפטרה בשיבה טובה) היא גזרה עיתונים כדי לשפר את האחיזה ביד ואמא שלי שאלה אותה " מה את עושה כאן?" והיא השיבה לה " מה זאת אומרת זה הבית שלי", אז נכון שאבא שלך עם דמנציה וזה לא אותו דבראבל אני מנסה לומר לך שיש מקומות נפלאים ושאבא יקבל שם את הטיפול הדרוש לו. אחרי שאת ואני מציעה לך לשתף עוד בני משפחה וגם את בת זוגו בבחירה, את אומרת לו שהרופא שלח אותו לבית הבראה לנוח קצת.את לא אומרת לו בינתיים שזה לתמיד. את רק מכניסה אותו לימי נסיון. את מגייסת את כל המכרים ובני המשפחה ובאים לבקר אותו, עם חיוך ועם קריאות התפעלות מהמקום, הרי בתי האבות נראים די נחמד.וכשהוא ישאל מתי תקחי אותו הביתה, את אומרת לו שעוד לא. לא אומרת שבכלל לא, אך גם לא אומרת לו שזה ביתו. לאט לאט הוא יסתגל.אני שמעתי על מקרים של אנשים שהגיעו לחופשת שבת ורצו הביתה.... לבית האבות. אני איתך שולחת לך כוחות מרחוק ואם תרצי לשתף במה שעובר עליך אנחנו פה בשבילך

פנטזי1

New member
תודה למשיבים

כן זה קשה זה קורע אותי מבפנים,לא רציתי להגיע לרגע הזה אבל לא תהיה ברירה.עכשיו מה שחשוב למצוא מקום מתאים.אנחנו גרים באזור ראשל"צ רחובות, אני יודעת שלא מדובר בבית אבות רגיל אלא למחלקה לתשושי נפש,ולא בכל בית אבות יש מחלקה כזאת. אודה לכל מי שיכול להמליץ על מקום טוב מנסיונו ,ממחר אני אתחיל לבקר במוסדות ונראה מה יכול להתאים.

ענתי44

New member
פנטזי1../images/Emo45.gif../images/Emo141.gif

יש לי מדריך טלפוניים ארצי עזר לנכה ולקשיש " חיוגים",שם יש רשימת מוסדות סיעודיים מכל הארץ.

גיורא7

New member
חיפוש מסגרת אשפוזית

אכן צודק מי שאומר שמשרדי תווך לבתי אבות אינם תמיד אוביקטיבים בהפנייתם, אך הם יכולים לחסוך למשפחה זמן רב מאחר ובידם אינפורמציה רבה על האפשרויות המתאימות. עמותת אלצהיימר הוציאה בעבר מדריך למשפחה אשר כולל בתוכו חלק גדול מהידע הנדרש לקבלת החלטה, כולל רשימות וטלפונים של מסגרות האשפוז.ניתן לרכוש את המדריך בעמותה תמורת סכום סימלי. לפני התחלת התהליך רצוי שתגדירו לעצמכם כמה נתונים חשובים ביותר כמו האזור הגאוגרפי בו אתם מתמקדים, התקציב שעומד לרשותכם, (שימו לב לכל מקורות המימון והעזרה הזמינים במיוחד ביטוחים סיעודיים וזיכויי מס הכנסה,,,)והקריטריונים אשר נראים לכם כחשובים ביותר לבחירת המקום. לדעתי לא בוחרים את המקום "הטוב ביותר" אלה את המקום "הכי פחות גרוע" הסיטואציה לא טובה ולכל מסגרת ישנם היתרונות והחסרונות שלה. ולסיום לא להתפשר וליפול בפח, ביחרו רק מקום שיש לו רישיון לטיפול בתשושי נפש. הרישיון ניתן ע"י משרד הבריאות בלבד. באם תדעו לכמה זמן ניתן הרישיון (לבקש לראות בעיניים) תוכלו לקבל רמז על איכות המקום. רישיון משרד הבריאות אינו תמיד סימן למקום מעולה, אך הוא מהווה תנאי סף מינימלי.

zs1957

New member
קניית מנוע חשמלי למזרון

שלום גיורא, רציתי לשאול היכן ניתן לרכוש מנוע חשמלי למזרון(מזרון ביצים מתנפח). יד שרה השאילו לי את המכשיר ל-3 חודשים ועלי להחזיר להם בעוד חודש. קנייה דרכם של המנוע עולה 750 ש"ח השכרה 50 ש"ח לחודש. יקר מדי האם ניתן לרכוש את המנוע למזרון דרך משרד הבריאות בהנחה ? אודה לך אם תכתוב לי מה התהליך, אל מי פונים,אם יש טלפון אבקש לקבלו. בברכת חג חנוכה שמח. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

אירילה

New member
מוסדות לתשושי נפש רצ"ב קישור

לייעוץ והכוונה למוסדות לתשושי נפש ,בקישור תוכלי למצוא מוסות מתאימים אשר מומלצים ע"י עמותת אלצהיימר. בהצלחה גרשון

zs1957

New member
מועד ומקום המפגש עם החברה מהפורום

שלום גרשון, אני וענת מבקשות שתתן לנו תאריך ,מקום ושעה למפגש עם אנשי הפורום. אני הצעתי באחד מבתי הקפה בקניון עזריאלי בחופש חנוכה מ-25.12.05 -31.12.05 אודה לך באם תתן לי את הפרטים הנחוצים כדי שנוכל להפיץ באינטרנט הזמנה ולהזמין את החברים זהבה שחם /עמות אלצהיימר

אירילה

New member
מועדי מפגש הפורום האפשריים

בחנוכה הם: יום ה' 29/12/05 יום א' 01/01/06 יום ב' 02/02/06 השעות הרצויות הן שעות אחר הצהריים/ערב המקום: מבין שמצאת...... תודה גרשון

nogo1

New member
מוסדות לחולי אלצהיימר

לצערי באחת הסיטואציות במהלך מחלתה של אימי המשפחה רצתה להכניסה למוסד וחיפשתי מוסד במרכז.קשה מאד למצוא מקום טוב הגעתי לכל המוסדות ללא הודעה מוקדמת בכדי לקבל התרשמות נכונה מהמקום . המסע היה קשה ראיתי מראות קשים ביותר של הזנחה . החולים שלנו האלצהיימרים צריכים שיקימו מוסדות ספציפים להם היות והיום הם למעשה מוכנסים למחלקה לתשושי נפש לדעתי זה לא מתאים. לי יש הרגשה שחולי אלצהיימר נופלים בין הכיסאות. ואני בהחלט לא חושבת שהם לא קולטים מה נעשה סביבם. נכון שיש הפרעה בתקשורת איתם אך לדעתי ובכל מה שחוויתי אני יודעת שבחלק מהזמן הם מאד מודעים למה שקורה ולדעתי חלק מהעוינות שלהם היא כתוצאה מכך. המוסד היחידי שהייתי מוכנה להכניס לשם קרוב משפחה הוא משען ברעננה. חשוב מאד לעשות את הסבב בין המוסדות בכדי להגיע למסקנות.

פנטזי1

New member
נכון ,ממה שהספקתי לברר ברוב

המוסדות זוהי באמת מחלקה לתשושי נפש אבל ככה מגדירים את חולי האלצהיימר.רק ברמת גן יש מרכז מיוחד לחולי אלצהיימר אך הוא מאוד יקר.אני רוצה לבקר שם ולראות כדי שאוכל להשוות עם מקומות אחרים.

zs1957

New member
מוסדות לחולי אלצהיימר

גם אני בדקתי את המוסדות והפרטיים הם מעולים כמו:מרכז אלצהיימר ברמת-גן בית האבות בקיבוץ גליל ים,בית בכפר,כפר- סבא, ורה סלומון רעננה, גן שלווה הוד- השרון,משען רעננה, אחוזת בית רעננה,מגדלי הים התיכון כפר סבא,הם כולם יקרים מאד, אין סיבסוד של משרד הבריאות,לצערי הם מיועדים לעשירים בלבד. משפחות ממצועות אינן יכולות לעמוד בתשלום הגבוה זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
nogo1 שלום

אני בהחלט מסכימה איתך שחולי האלצהיימר צריכים מוסדות יחודיים,אני השבוע עושה סיורים במוסדות האלה ומרגישה נורא עם מה שאני רואה.רציתי לשאול אותך על משען ברעננה במה הוא שונה לדעתך ומועדף.אני הולכת לבקר שם השבוע ולכן אשמח לשמוע את דעתך על המקום.

nogo1

New member
משען רעננה

התרשמתי ממשען רעננה. צוות סיעודי ומטפלים נעימים ומתחשבים בחולה ובצרכיו.אוירה נעימה לדוגמא באותו יום שהגעתי (ללא תאום מראש)אחת החולות היתה באי שקט פסיכומוטורי בכל פעם אחד מבין אנשי הצוות הסתובב איתה ובכך הרגיעו אותה. ראיתי פחות חולים מסוממים מתרופות הרגעה דבר שראיתי במוסדות אחרים.

למעלה