צריכה את עזרתכן בנוגע ל-baby shower

צריכה את עזרתכן בנוגע ל-baby shower

הוזמנתי למסיבת baby shower ביום שבת הבא. מאחר ואין לי מושג ירוק מה זה, מה עושים שם ובעיקר מה נהוג להביא, אשמח לשמוע מאלה מביניכם שהם בעלי נסיון: מה מקובל להביא לאירוע שכזה? והאם חוץ מזה מקובל להביא גם מתנה אחרי הלידה? (מן הסתם כן, אבל אני רוצה להמנע מפדיחות) ובכלל, למה לצפות ממסיבה שכזו?

Taggart

New member
Baby shower

All you need to do is bring a gift for the baby to be born. Find out if there was a registry somewhere (some women register at a specific store and they want their gift from that store, they would normally have a list of the things they need) The baby shower is basically a party in which everyone brings a gift that will help the mother to be. And - no you don't have to bring a gift after the birth maybe just a teddy bear or something really small. All baby showers are different some will have games and some will not. Have fun!

תודה על התשובה

האמת היא, שהבחורה לא עשתה רשימת מתנות בשום מקום (לפחות לפי מה שידוע לי עד כה). בכל אופן, החלטתי להיות ישראלית עד הסוף, ופשוט שאלתי אותה מה להביא. אני מקווה שגם היא תזכור להיות ישראלית עד הסוף ולענות לי בכנות

אני מציעה שתתני לה כמה אופציות

במקום סתם לשאול מה להביא כדי שהיא לא תרגיש לא נוח עם לקבוע לך את טווח המחירים שאת רוצה להוציא. (כן כן גם החברות שלי באיתקה הציעו לעשות לי Baby Shower...) למשל, תעשי סריקה ברשת על כל מיני חפצים, סתם הצעות לאוויר במסגרת ה-30-40 דולר זה דברים כמו טרמפולינה, המוניטור שאז המלצת לי (וקניתי), ואפילו מדחום של בראון לאוזן בסט מתנה עם דובי עולה בערך ככה. מוביילים, סט מגיני ראש למיטת תינוק, "אוניברסיטה", אפשר להשיג בסביבות החמישים דולר. עצתי, פשוט תחפשי קצת ברשת (או תתקשרי ואני אגיד לך מה היה ברשימה שלי למשל) ותגבשי לעצמך טווח מחירים ואז תציעי לה דברים ספציפיים. כי למשל כששואלים אותי מה להביא אז יש לי את אותה בעיה, אני לא אקבע לאף אחד כמה הוא רוצה ויכול להוציא ואני ודאי לא אשאל את זה. ככה, אם את נותנת לה כמה אופציות שכבר בדקת שהן בטווח המחירים שלך, עשית לה ולעצמך חיים קלים. ובכלל, באיזה חודש היא? את יודעת אם היא כבר קנתה משהו? לרוב אם יש shower אז היא ודאי לא קנתה מי יודע כמה. עוד אופציות - סטריליזטור לבקבוקים, מחמם בקבוקים, צעצוע יפה לעגלה או לסלקל, סט newborn של בקבוקים ופטמות וכו' (יש ל-Avent סטים מתנה). ויש לי עוד רעיונות למכביר. נשיקות.

עדיקוש, הבעיה העיקרית שלי

היא שמדובר בלידה שניה (בשני המקרים אלו בנות), מה שאומר שאת כל הדברים ה"סטנדרטיים" אני משערת שיש לה. בכל אופן, נתתי לה איזה כיוון בנוגע למחירים. אגב, את יודעת במי מדובר
זו שאמורה ללדת באותו יום כמוך.
שמעתי אתמול את ההודעה שלך, רק הייתי עם מיגרנה איומה שנטרלה אותי לגמרי, ועד שהתאוששתי זה כבר לא היו שעות לצלצל אלייך O-:

אז צריך לחשוב על דברים לא סטנדרטיים

עוד לא ממש שמעתי על ישראלית שעושים לה baby shower איזה קטע. אפילו שיש את הדברים הסטנדרטיים יש מלאן דברים חדשים. יש את כל הסדרה של הדברים של טייני לאב, את יכולה לראות באתר שלהם. חלק מהם ממש חדשים ויצאו לאחרונה, והם אחלה. את תמיד יכולה להזמין איזה משהו מגניב מהארץ, למשל כמה דיסקים מגניבים לתינוקות מהאתר של top-10 במחיר די מצחיק ומשלוח זול, או אפילו מ-Sifrutake בניו יורק שיגיע מהר. אני מניחה שמוניטור וכאלה יש לה אבל את בטח יודעת אם יש לה למשל נדנדה, יש נדנדה ניידת מגניבה של פישר פרייס ויש את הנדנדות של גראקו. אוף אני רוצה ללדת כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!

מהארץ אין לי צ'אנס להספיק לקבל

אני אנסה לבדוק את סיפרותק. ואגב, את ה-baby shower התעקשה לארגן לה חברה אמריקאית שלה, כך שזו הסיבה למסיבה.

baby showers זה נורא מגניב

הייתי בכמה. אבל אם היא ישראלית הייתי בכל זאת קונה גם משהו אחרי הלידה, אבל משהו יותר קטן כמו איזה בגד חמוד או משהו. עם האמריקאיות בדרך כלל נהוג להביא מתנה לתינוק ל-shower ומשהו קטן לאמא אחרי הלידה.

הסיוט של כל אמא יהודיה...

אני הייתי בארה''ב כשיותם היה בן 3 חודשי בטן. מצאתי עגלה של גרקו במבצע 100 דולר עם הכסא לרכב (אותה עגלה עלתה בארץ בסביבות 1000 שח). וכמובן המון בגדי תינוקות בביבי גאפ... קניתי סחבנו לארץ. אני מגיעה בשמחה גאה להורים שלי - אמא שלי כמעט חטפה שבץ: לקנות לתינוק דברים לפני שהוא נולד!!! זה מזל רע זה אסור וכו וכו. לבסוף העגלה וכו נשארו אצל ההורים שלי (כאילו לא נקנו) על כל צרה שלא תבוא... מסיבה כזאת אמא שלי היתה מתפרקת...

ronnieyuval

New member
../images/Emo6.gif כמה מוכר

אנחנו קנינו וארגנו כמעט הכל לפני הלידה, וכמובן שגם אמא שלי חטפה שבץ. אז הסברתי לה יפה שלארה"ב עין הרע עוד לא הגיעה. כמובן שאח"כ הם שיבחו אותי איך השכלתי לסדר את החדר ולקנות הכל לפני הלידה, ככה שלא אצטרך להתרוצץ אחריה. GO FIGURE.

גם אמא שלי הביעה מחאה

על עניין הקניות לפני הלידה - "אסור!!" אז אמרתי לה שלא תספר לאף אחד

הסברתי לה

שאני צריכה להיות מוכנה כי אין מי שירוץ ויקנה לי את הדברים בזמן שאני אהיה יום ורבע בבית חולים. פשוט מאוד.

את צודקת לחלוטין

אנחנו לא הספקנו להתארגן (אמא שלי + ביקור מוקדם של החסידה). יותם בילה שבועיים בבית חולים לאף אחד לא היה ראש לקנות כלום. שחזרנו הביתה אפילו חיתןלים לא היו... מזל שקבלנו דגמיות... אמא שלי קנתה בסוף את הרוב ככה שזה היה הטעם שלה... אבל מהר מאד הפכנו ללקוחות מעודפים בשילב והדבקנו את כל החסך.

ליאת127

New member
אם זו לידה שניה זו תהיה בת נוספת

הייתי קונה מתנה לילדה הגדולה יותר.

האמת היא שאם זה היה בארץ, בטוח שזה

מה שהייתי עושה (או מקסימום מוסיפה עוד משהו קטן לתינוקת). אבל אני ממש לא בטוחה שזה מקובל כאן, ומאחר ופותחים את המתנות באירוע עצמו אני ממש לא רוצה פדיחות.

לבבית25

New member
אני הודעתי לבעלי..../images/Emo154.gif

חד משמעית! שאני לא רוצה שיארגן לי שום בייבי שאוור. אחותו ילדה כאן פעמיים ועשינו לה.. הכל טוב ויפה. אני לא הטיפוס של לקבל מתנות לפני הלידה.. זה דבר נחמד ואני תמיד אהבתי להגיע לדבר כזה. אבל כשעכשיו אני ההריונית, לא בא לי.. לא מסתדר לי. וכשנדע אם זה בן או בת, כל מי שירצה יבוא אחרי הלידה ויביא מתנה.

ronnieyuval

New member
הכי חשוב שיכבדו את רצונך

כל אחת מתאים לה משהו אחר. טוב שאמרת לו, ככה אם ישאלו אותו הוא יידע מה להגיד. אני אישית גם לא מסתדרת עם הקטע הזה של ה"SHOWER" אבל לא כי לא מתחשק לי לקבל מתנות, אלא פשוט כי אנחנו אנשים שכשאנחנו צריכים או רוצים משהו אנחנו פשוט הולכים וקונים. לא מחכים למתנות... אז גם אני ביקשתי שלא יעשו לי SHOWER אם כי לא היה אכפת לי לקבל מתנות באופן פרטני או לקנות בעצמי דברים לפני הלידה.

למעלה