צריכה את עזרתכן...

קרנית312

New member
צריכה את עזרתכן...

הי

אני די חדשה פה בפורום...ואשמח לעצות במצבי הנואש.
רקע היסטורי (מזהירה -קצת ארוך)-
בת 32, נשואה 5.5 שנים, לפני 3 שנים התחלנו לנסות אחרי כמעט שנה של ניסיונות ללא הצלחה מתחילים מסע ארוך מאוד בטיפולי פוריות.
מתחילה אצל ד"ר אליצור (בציבורי במודיעין) ששולח לכל הבדיקות שקיימות כמעט- הכל בסדר. מעקב זקיקים...לא הולך. מתחילים הזרעות- 1 איקוקולמין - לא הולך , 4 עם גונל F ותמיכה- גם ללא הצלחה...ד"ר אליצור חושד באנדו' אבל לא ממש עושה עם זה משהו ולטענתו הדרך היחידהלאבחן בוודאות היא דרך ניתוח- לא ממליץ בשלב הזה ומפנה אותי ל-IVF.
מתחילה מסע חדש-ישן במרפאת פוריות בהר הצופים ירושלים. הרופא שם מתעקש שאני אבדק ע"י ד"ר חמני לפני שמתחילים IVF.
ד"ר חמני בודק ומאבחן אנדו'- מוקד רקטלי- הידבקות בין הרחם למעיים. הוא ממליץ על ניתוח ולא להתחיל IVF לפני ניתוח. בהתייעצות עם הרופאי פוריות - מנסים סבב ראשון- לא מצליח. יש מוקפאים אבל הם לא שורדים את ההפשרה. מנסה לקבוע חזרה לחמני לניתוח ואז מגלה שהוא חולה מאוד. אליצור מפנה אותי לשיבא. פגישה עם ד"ר ארביב - מאבחן שוב אנדו' וגם הוא ממליץ על ניתוח. מתחילה את כל הבדיקות שצריך ואמורה לעשות אולטראסאונד אצל אייזנברג בסוף החודש. בינתיים בהר הצופים רופאה אחרת ממליצה על פרוקטול ארוך- זריקת דקקפטטיל לדיכוי ואחרי 6 שבועות מתחילים סבב נוסף. היום בדיקת בטא -שוב שלילי. הפעם אין גם מוקפאים.
בשני הסבבים איכות העוברים בינונית ומטה.
הייתי גם אצל ד"ר בארגבל שנתן גם סדרה שלמה של בדיקות....
עוד לא עשיתי קולונוסקופיה שאני יודעת שזה חובה לפני ניתוח...ביקורת בשיבא יש לי רק בסוף החודש וכל הבדיקות שבארגבל נתן זה רק ביוני אין תורים לפני.
נמאס לי כבר מהפרוצדורה והבירוקרטיה- אני מוכנה לשלם על ניתוח בפרטי רק שיעשו כבר ושאני אולי סוף סוף כבר אקלט ואהיה אמא.
לקבוע בפרטי לסוריאנו? לשיינמן? קיבלתי המלצה גם על פרופ' שיף....

חוץ מזה שכמה בנות בפורום פוריות כתבו לי לא לרוץ לניתוח אבל כרגע אני מרגישה שזו האופציה היחידה הקיימת...
לא יודעת כבר מה לעשות
אני אשמח לשמוע מניסיונכן מה הייתן עושות כרגע..

תודה וסליחה על המייל הארוך...

liats80

New member
היי

ברוכה הבאה

ראשית אני רוצה לוודא שהבנתי נכון.
עברת למעשה 5 הזרעות ושתי הפריות?
מה היה הפרוטוקול בסבב ההפריות הראשון?
כתבת שאליצור הפנה לכל הבדיקות. זה אומר שצילום רחם עשית? היה תקין?
האמת היא שאני נוטה להסכים עם חמני וארביב שהמליצו על ניתוח וזה משתי סיבות:
האחת היא אובייקטיבית - כנראה שמדובר באנדומטריוזיס וניתוח יכול לשפר את סיכויי הכניסה להריון.
השנייה - חוסר הידיעה הוא מאוד קשה. בעיקר בתהליך של טיפולי הפוריות. מה המצב יוכלו לדעת רק כשיכנסו לבטן. אמנם לא תדעי כמה זמן אחרי הניתוח תהפכי לאמא, אבל תדעי מה המצב מה הסיכויים ומה הכי נכון לעשות במצבך.
באופן אישי אני ממליצה על סוריאנו. הוא גם עובד טוב עם אליצור ושניהם יושבים באותו מקום.
אם תרצי לדבר על הנושא בהרחבה שלחי לי מסר ואשלח לך את מספר הנייד שלי.
חיבוק גדול.
ליאת.

גלגולה43

New member
ד"ר שיינמן

אני מטופלת אצלו בבי"ח מאיר
הוא מנתח פרטי במדיקל סנטר (נדמה לי שגם סוריאנו מנתח שם)
הוא מקבל פרטי באסותא
אני אמורה לעבור ניתוח, ואני לא צריכה לעבור קולונסקופיה. אלא אם כן את מדממת ורוצים לשלול דברים אחרים.
בארגבל מקבל במרפאה בקרית אונו אם את יכולה ללכת אליו באופן פרטי
בהצלחה :)

liats80

New member
לא רק לדימום

אם יש חשד למוקדים במעיים בדר"כ יעשו קולונוסקופיה.

פז08

New member
הי לך.....

מבינה בהחלט את התסכול שלך......
מבינה גם את הרצון לעשות עכשיו הכל מהר, אבל ממליצה בכל זאת להמתין לבדיקות שנתן לך בארגאבל פני שאת רצה לניתוח. חשוב לאמוד את מצב האנדו' כמו שצריך לפני ניתוח........מאמינה שזה גם מה שיאמר לך המנתח.
כעקרון אין מניעה מללכת לייעוץ פרטי, אבל אני באמת חושבת שכדאי קודם לבצע את הבדיקות. השאלה באלו בדיקות מדובר? אולי אותן אפשר לבצע פרטי?
אופציה נוספת זה לגשת פיזית למזכירות ולנסות לבקש בכל זאת שימצאו לך פתרון בשל הסיפור שלך.... אני בזמנו ניסיתי את הטקטיקה הזאת, המזכירה מאוד התאמצה ומצאה לי תורים לפני....
או להתקשר כל יום ולהציק, לפעמים בנות מבטלות ותורים מתפנים.........
מבחינת מנתחים אישית ממליצה מאוד על ד"ר שינמן. אני יודעת שבנות גם מאוד מרוצות מד"ר סוריאנו........בהצלחה!!

למעלה