צריכה את עזרתכן

תוכי

New member
צריכה את עזרתכן../images/Emo70.gif

יש לי בעיה עם בעלי אתמול שאלתי אותו אם הוא רוצה לעשות את החג אצל ההורים שלי והוא ממש לא מוכן יש לו כעסים רבים כלפי המשפחה שלי ולא מוכן לתת להם כבוד ולבוא אליהם לחג, כמובן שאצל ההורים שלו- אין סיכוי שנעשה גם חג ואנחנו לא נוסעים וגם אני לא מוכנה לעשות את החג אצלהם מהסיבות הידועות על האפליות שלהם. מה אני עושה? הוא רוצה לעשות את החג לבד בבית רק אני והוא ולא ממש בא לי לעשות לבד את החג מה לעשות איתו? יש לכן עצה

מיכלכהן

New member
פספסתי משהו..

הכעסים שלו כלפי ההורים שלך - מוצדקים בעיניך? זה משהו שגם הם מודעים לו?

תוכי

New member
אז ככה.........../images/Emo20.gif

הכעס שלו מוצדק ולא מוצדק ואני מבינה אותו אני לא מדברת עם אבא שלי מאז החתונה ז"א כמעט שנה ואמא שלי היא לא מסוג האמהות שמתקשרת ושואלת אם צריכים משהו או מסתדרים ומזה חיים מאוד כועס לא איכפת לו שאין להם כסף לעזור לנו אלא הוא כועס על חוסר התייחסות מצידם ועל עוד דברים שהיו בזמן שהיינו חברים וגרתי בבית. ואמא שלי אני מתארת מודעת לעניין כי חיים לא בא איתי לבקר אותם. ואבא שלי ממש לא מעניין אותי כך ש........

kisses

New member
טוב כמו שאת מתארת את המצב

אולי באמת כדאי לעשות את החג לבד או שאולי עם את לא רוצה להיות לבד אולי להזמין חברים

אממ........../images/Emo4.gif

אחים ואחיות? וחברים זה רעיון נהדר! או פשוט לנסוע לנופש במלון או בצימר?

אתי@

New member
מצטרפת להמלצות

תעשו לבד או עם אחים, חברים, בני דודים, או מי שנעים לכם לעשות. שיהיה בכיף

dorlim

New member
לאור המצב העדין גם אני מצטרפת

להמלצה לעשות לבד או עם האחים העיקר שיהיה לכם חג שמח ונעים

יעלי2

New member
לדעתי הכנה ../images/Emo39.gif../images/Emo13.gif

אם המצב כרגע הוא בלתי אפשרי. כלומר עכשיו אין באופק הזמנה מזמינה. תחפשו אלטרנטיבה, אבל אל תעשו לבד. לפחות תשתדלו. אלא אם יש לכם אפשרות לטוס לחו"ל-זה משהו אחר. לנסוע לנופש בארץ אפשר בכל הזדמנות, אבל זה לא בצוויון של חג. לכן, תגששו איפה אחיכם עושים ואם לא איתם, תבררו איפה חברים שלכם עושים, ואולי תספרי לחברה שקורה את המצב העדין אליו נקלעתם (ולחברה קרובה זה גם לא יהיה חדש) ותעשו את החג עם משפחתה. זה מאוד עצוב להגיד את זה, אבל משפחה-לא בכל מחיר. בכל מקרה, תתעודדי. ואני מקווה שתיווצר סיטואציה משפחתית כזו או אחרת במהלך החג עם אחת משתי המשפחות. אולי זו תהיה הזדמנות ליישר קווים, להסדיר הדורים ולגשר עם פערים (סליחה על החרוזים).

limor 2

New member
מה את רוצה לעשות ?

אם בעלך היה מסכים, איפה היית רוצה לעשות ?

רחלילי

New member
דעתי

היא שאם אמא שלך לא הזמינה ולא שאלה מה קורה אני אישית (אבל אני בעייתית) הייתי מזמינה כמה חברים ועושה את זה איתם. מצד שני לטווח ארוך אומרים חכמים ונבונים ממני שעדיף לתקן קשרים עם המשפחה ולפתור קונפליקטים.

הילית*

New member
דעה קצת פייסנית

האם אין סיכוי שתשלימי עם אביך. האם אין אפשרות לתקשר עם אמא שלך ולהגיד לך מה את מרגישה. אולי היא לא שמה לב לזה שהיא לא מתעניינת. אולי הדבר נובע מדאגות אחרות ומתחושה שאת הצלחת להסתדר וכבר פחות צריך לדאוג לך אולי זה לא אותו דבר אבל יש לי דוגמא מהחיים המקצועיים- במקרה לאחרונה נודע לנו שלקוח גדול שלנו שקל לעזוב ולעבור לעבוד עם מתחרים שלנו. במקרה הזה נציג החברה קבע איתנו פגישה ואמר מה מפריע ומה הוא היה רוצה. מסתבר שעד אותו רגע הם לא טרחו להגיד מה הם היו רוצים. אנחנו מאז אותה שיחה עשינו עבודה מצוינת איתם ועלינו על הציפיות עד שכל החברה הזאת מדברת בזכות השינוי הנפלא שעשינו עבורם. אפשר לנסות. דוקא בגלל שמשפחה לא בוחרים כדי לנסות ....

רחלילי

New member
דיעה קצת שונה

למרות שאני מאד מחזקת את מה שהילית אומרת אני חשה שיש משפחות שבהן זה קצת שונה מאשר יחסי לקוח ונותן שירות זאת משום שלנותן השירות יש אינטרס כלכלי שהלקוח לא יעזוב. במשפחות לדעתי זה הרבה הרבה יותר מורכב אני יודעת זאת על בשרי לדוגמא, אמא שלי בוכה לי שכשהשכנים שואלים אותה מה עם הבת שלה היא לא יודעת מה לענות...את זה היא אומרת לי כשהיא מתקשרת לשאול לשלומנו שיחת נימוסין קצרה. מצד שני כשנפגשים איתם היא שוכחת את כל זה ועסוקה מאד בלהיות נחמדה במיוחד לצדדים מסויימים במשפחה אשר באותו רגע ממש פוגעים בי, בה, ובעוד אנשים, והיא פשוט חיה את חייה בהכחשות. היא תפגע ותתעלם מזעקות הכאב של בנותיה למען שמירה על יחסים נאותים עם ה"זכרים" במשפחה. ביחסים עסקיים הכל יותר פשוט (מנסיון). אין הרבה מידי קונפליקטים ביחסים כפי שיש במשפחות. תוכי אני מאד מקווה שתצליחו לגשר על הפערים. מצד שני מבלי לדעת מה קורה שם, תשמרי על עצמך ואל תעשי מה שלא בראש שלך. והילית, אני תמיד מחדש שבה ומעריכה אותך (באמת!) על היכולת שלך ביחסי אנוש. שוב ושוב אני רואה כמה נותר לי ללמוד.

הילית*

New member
דעה קצת פייסנית

האם אין סיכוי שתשלימי עם אביך. האם אין אפשרות לתקשר עם אמא שלך ולהגיד לך מה את מרגישה. אולי היא לא שמה לב לזה שהיא לא מתעניינת. אולי הדבר נובע מדאגות אחרות ומתחושה שאת הצלחת להסתדר וכבר פחות צריך לדאוג לך אולי זה לא אותו דבר אבל יש לי דוגמא מהחיים המקצועיים- במקרה לאחרונה נודע לנו שלקוח גדול שלנו שקל לעזוב ולעבור לעבוד עם מתחרים שלנו. במקרה הזה נציג החברה קבע איתנו פגישה ואמר מה מפריע ומה הוא היה רוצה. מסתבר שעד אותו רגע הם לא טרחו להגיד מה הם היו רוצים. אנחנו מאז אותה שיחה עשינו עבודה מצוינת איתם ועלינו על הציפיות עד שכל החברה הזאת מדברת בזכות השינוי הנפלא שעשינו עבורם. אפשר לנסות. דוקא בגלל שמשפחה לא בוחרים כדי לנסות ....

תוכי

New member
טוב אז ככה.....

אין סיכוי שאני אשלים איתו. ואמא שלי- זה הטבע שלה שלא ניתן לשינוי

למעלה