צריכה את עזרתכן

ליאתו

New member
צריכה את עזרתכן

קרובת משפחה, בחורה בראשית שנות העשרים שלה, מתכננת למכור ביציות בארה"ב. היא טוענת שאין לזה תופעות לוואי, שזה משולל סיכון, שזה כסף קל. אמא שלה משתגעת מדאגה, כמובן, ואני אודה לכן על כל רעיון איך ניתן להניא את הבחורה מלעשות דבר כזה. היתכן שטיפול הורמונלי ושאיבת ביציות יהיו חסר סיכון לחלוטין? מה אפשר להגיד לה? איך אפשר לשנות את דעתה? אודה לכל רעיון, גם במסר, הפניה לפורומים או לאנשים שכדאי לדבר איתם וכו'. אני רוצה לציין גם שלא מדובר בבעיות כלכליות קשות, ושהיא רווקה ללא ילדים. תודה תודה תודה.

מיכלה1

New member
שתתקשר אלי

ואני אספר לה איך מרגישים שיש היפרסטימיולציה, איזה כאב זה שחלה שזורה, איך צורחים שיש נמק בשחלה וכמה לא נעים לעבור ניתוח ע"מ לפתור את זה... כל זה ממינון בכלל לא גבוה של הורמונים, ע"מ לייצר ביציות... אומרים שיש אנשים שמוכנים לעשות הכל בשביל ילדים... ונכון ששכחתי הכל היום שאני מסתכלת על יונתן ונעה... אבל רק בשביל כסף - לגמרי לא בטוחה... מיכל

זה אותו טיפול שעוברות נשות IVF

כל מי שעוברת הפריית מבחנה עוברת טיפול של גירוי שחלתי ושאיבת ביציות. תיכנסי לפורום פוריות ותשאלי. יש בזה סיכון של גירוי יתר שחלתי וסיבוכיו אבל לא יודעת לגבי סטטיסטיקות. עובדה שבישראל מאות נשים עוברות את זה. ומבט קצת אחר: למה לשנות את דעתה? את יודעת כמה נשים מחכות לתרומת ביציות? בישראל לא ניתן לתרום ביציות מי שאינה בעצמה בטיפולי פוריות ולכן מיבאים ביציות מחו"ל. היא בחורה בוגרת, אחראית? אולי היא עושה כאן מעשה טוב וגם מרויחה כמה אלפי דולרים בדרך?

שרון123

New member
צריך לדעתי פשוט לדבר איתה

להסביר לה את הכל לעומק, ולא בצורה הקלילה של כסף קל, אבל מצד שני לא בהיסטריה ונחרצות לא מבוססים. הסיכון הוא כמו של שאיבת בייציות ב IVF שהמון נשים בפורום עברו, ושנשים בפורומי הפוריות עוברות המון פעמים. יש סיכון בהרדמה הכללית, במתן ההורמונים וכאבים אחרי השאיבה. מעבר לזה היא צריכה לדעתי גם לחשוב על הרעיון שהגנים שלה יעברו לילדים שהיא לא תכיר כניראה. האם היא חושבת על זה לעומק? אני כמובן מברכת כל אחת שבוחרת לעשות את זה. אבל מאד מבינה את אלה שלא מוכנות, ולא יודעת אם אני הייתי מוכנה לעשות את זה בעצמי. מצרפת גם קישור לתשובה שעניתי למישהי שמתלבטת בעצמה האם לתרום בייציות.

ליאת

את צודקת. הטיפול ההורמונלי שגורם לייצור ביציות מרובה אכן טומן בחובו סכנות, כשהנפוצה ביניהן היא גירוי יתר של השחלות. הדבר מצריך זהירות ומעקב. זהירות משמעותה, שלא נותנים לאשה מיד מינון גבוה של הורמונים, כשלא יודעים מה תהיה תגובתה. מעקב - לדעת מתי צריך לפנות לבי"ח (יש מקרים נדירים שבהם גירוי היתר יכול להיות מסוכן). אצלי המינון הלך וגבר עם הטיפולים. בסופו של דבר עברתי שאיבה אחת, שבעקבותיה היו לי כאבים קלים למחרת. תראי, אני בעצמי שוקלת לעשות דבר כזה, ממניעים אידיאולוגיים. חשוב לי לעזור לזוגות אחרים. אולי כשנהיה בארה"ב אעשה את זה (אם בעלי יצליח להתרגל לרעיון). אני מצרפת כמה קישורים.

ליאתו

New member
תודה לכולכן

אני אעביר את תשובותיכן לאמה של הבחורה. תודה גם למי שענתה על הצדדים החיוביים שבתרומת ביצית - שקלתי לעשות דבר כזה בעצמי, אבל עבור מישהי קרובה ויקרה לי מאוד, ורק אחרי שילדתי ילדים משלי. אני פשוט חושבת שבשלב הזה בחייה של הבחורה, היא אולי לא חושבת על כל ההיבטים של העניין. תודה תודה!

למעלה