צריכה את עזרתכן...

תילי5

New member
צריכה את עזרתכן...

כרגע אני בהריוני השני ב"ה שבוע 11, לפני 8 חודשים עברתי הפלה עקב ירידת מים מוקדמת בשבוע 18 ללא סיבה ניכרת בזמנו הציעו לי לשקול תפר צווארי בהריון הבא, וכעת הרופא נתן לי הפניה לבית חולים לייעוץ, כמובן שאני צריכה להביא טופס 17 ונאמר לי שזה גם לא בחירה שלי לאיזה בית חולים להגיע ובטח לא לרופא מסוים, אבל בכל מקרה אני מעוניינת אם יש לכן המלצות על רופאים בתל השומר או באסף הרופא אני אשמח לשמוע אפילו מישהו שמטפל בנושא שלי, לא איכפת לי להוסיף כסף ולא משנה כמה, העיקר שיהיה רופא טוב. (כי כמו שאתן יודעות אחרי הפלה אחת לא מתייחסים אלינו ברצינות כל כך), וחשוב לי לדעת שלקחתי את הייעוץ הכי טוב שיש... מראש תודה רבה לכולכן, והמון הצלחה ובשורות טובות.

אפרת80

New member
היי תילי

אם זכרוני אינו מטעני - אז דברנו בעבר, לא?! ראשית, אתחיל בברכת "דרך צלחה" (כאילו זה עתה קבלת רשיון נהיגה). לשאלתך - כשהריתי קבלתי הפניה לבילינסון, וכנראה ששדרתי חרדתיות-יתר (אני לא)... אז קבלתי הפניה נוספת גם לתה"ש. ההגעה לבילינסון היייתה קלה מאוד, ואילו קבלת טופס 17 לתה"ש היה כרוך באישור מנהל המחוז, וגם זה לא היה מסובך (איני יודעת אם זה בשל העבר המיילדותי שלי או משום שהרופא שלי בקופה מוערך). בקיצור - ההתרשמות האישית שלי מתה"ש היא "לא משהו", אמנם הרופא שקבל אותי היה כבד-ראש, אך לא שונה מהרופאים בבילינסון. עוד משהו... אני כמעט בטוחה שהתכתבנו פעם במסרים בקשר לתפר צווארי, ודיווחתי לך שהייתי בטוחה שיתפרוני(בעברי שתי ירידות מים) והוחלט לא לתפור, משום שיש לי, בין השאר, גם פעילות רחמית מוגברת. למה אני מספרת לך את זה? כי בסוף תפרו, גם תפרו!!! זהו, לכל שאלה.. פה או במסרים - אני לרשותך! בהצלחה כבר אמרתי, לא?! אפרת.

אני לא חושבת שאת יכולה להוסיף כסף על מנת

להגיע לרופא ספציפי. מה שאת כן יכולה, זה ללכת באופן פרטי לרופא , שאת יודעת שעובד בבית החולים אליו תגיעי. למשל, לפנות להתייעצות (בהשתתפות של הביטוח המשלים) לפרופ' איל שיף מתל השומר. בהצלחה! (הסוגיה אם לתפור או לא במקרה כמו שלך באמת אינה פשוטה).

michalbl

New member
אני עברתי אצל אוסוולדו רבינוביץ

והוא מדהים זה היה בהריון הקודם ובאופן פרטי הפעם אני עוברת עוד שבועים בתה"ש ויכולה רק לקוות שהמלאך יפול עלי שוב מיכל

יש הבדל משמעותי בין הפלה בשליש הראשון

לירידת מים בשבוע 18. כשאומרים ש"הפלה אחת זה סטטיסטיקה" בד"כ לא מתכוונים למה שקרה לך, אלא להפלות שמתרחשות בשלב הרבה יותר מוקדם של ההריון, בין אם מדובר בספונטנית או נדחית. הסיבה לכך היא שכאשר הריון נפסק מאליו בשליש הראשון, יש סיכוי סביר (במיוחד כשזה קורה לראשונה) שהיה מדובר בעובר עם פגיעה קשה. לעומת זאת, ירידת מים בד"כ רומזת לבעיה מכאנית ולא לאי-תקינות של ההריון. לכן אני חושבת שהאבדן שלך בהחלט הופך את ההריון החדש להריון בסיכון, כי אם יש בעיה מכאנית, יש גם סיכוי שהיא תחזור על עצמה. כל הנאום הארוך הזה היה כדי לומר שגם אני חושבת שאת זקוקה לרופא טוב, אבל את עשויה לגלות לפליאתך שגם הרופאים שתפני אליהם כנראה יתייחסו אלייך ברצינות. לגבי הרופא שבו יש לבחור, אני מצטרפת לעצה של אש"פ לבחור רופא שמעורר את אמונך ולהגיע אליו באופן פרטי, כך שאם יהיה צורך להבא תוכלי להגיע אליו בבי"ח. אני לא מכירה בכלל את אסף הרופא, אבל את תה"ש כן, ופרופ' שיף (מנהל המערך המיילדותי)בהחלט מומלץ. מאחלת לך הריון ארוווווווך ורגוע שיסתיים בידיים מלאות.
עתליה

תילי5

New member
תודה לכולכן...

קבעתי תור לייעוץ אצל פרופ' איל שיף, מקווה לבשורות טובות... ומאחלת לכולכן הריון תקין ובריא...

למעלה