צריכה את עצתכם- בבקשה..

liranush39

New member
צריכה את עצתכם- בבקשה..

בוקר מקסים לכם, טוב אז אני מרגישה צורך לשתף אתכם ומבקשת שתעזרו לי למצוא פיתרון. אני בחורה בת 26 שרק לפני חודשיים עזבתי את הבית. אנחנו שלושה אחים: אני (26), אחי (24) ואחותי (14). יש לי הורים מדהימים באמת! כלכלית הם נורא ייתמכו, אבל הבעיה היא כזו. יש לי אמא שחולת ניקיון.ובילדותי- כשלא הייתי עוזרת- הייתי סופגת מילים כמו עד כמה אני חסרת רגש,מה טוב בילדה כמוני, ועד כמה אני אדם רע, אינטרסנט, מנוכר ועד כמה שלא מגיע לי שום דבר.(אגב אמא שלי תמיד הייתה אומרת לנו שהיא פשוט חסרת מזל כי יש לה שתי בנות כמו שלה) לי אישית זה נורא פגע בביטחון העצמי שלי, הרגשתי (וכן זה קורה לי גם היום קצת), שכדי שיאהבו אותי ויקבלו אותי כמו שאני, אני חייבת להוכיח, ולעשות. היום אני מחוץ לבית,עושה עבודה נפשית עם עצמי, ומשפרת את הביטחון העצמי. גם אחי מחוץ לבית. אבל אני רואה את אחותי, מתייסרת מהמשטר שאמא שלי מציבה לה- ועצוב לי,אני יודעת כל שניה מה היא עוברת,אני כ"כ יודעת מה היא מרגישה. אז כשאני באה לבית הורי- אני קוטלת את אמא שלי שתפסיק עם המילים הקשות,ואני לא חושבת שבגלל שילד לא עוזר הוא חסר רגש ואדם רע.ולאחותי אני כל הזמן מפרגנת, ואמרת לה כמה אני אוהבת אותה. אבל באמת שעצוב לי- אני לא רוצה שהיא תעבור את מה שאני עברתי,ואת מה שאני עוברת. אני מסכימה עם זה שאחותי צריכה חינוך- אבל המילים שאמא שלי אומרת הם פשוט מאוד מאוד קשות והיא הורסת אותה. לפעמים אני אומרת לאמא שלי בציניות- שכשאלוהים נתן לך ילדים הוא נתן לך עונש. היא כל הזמן תבקר,ותגיד מה לא בסדר- וממש לא קל לחיות בבית. מה גם שהיא כל הזמן משווה אותנו לאחרים בקטע של תראו עד כמה הם יפי נפש- ואנחנו לא ניסיתי לדבר איתה,ולפעמים אני אפילו קוטלת אותה - כי אני באמת מזדהה עם אחותי. צריכה את עצתכם- בבקשה

הרצון שלך לתמוך באחותך ולנסות למנוע ממנה אותן

חוויות קשות שאת עברת מראה כמה את אוהבת וקשורה לבני משפחתך וכל הכבוד לך על כך. כתבת שהורייך "מדהימים באמת" ומזה אני לומדת כמה חשוב לך להיות בסדר איתם למרות שבדרכם ואולי בלי להתכוון פגעו ופוגעים בך. אני חושבת שיש מקום להתערב לטובת אחותך וצריך לעשות את זה מאד בעדינות. תקבעי פגישה עם הורייך או רק עם אימך , מחוץ לבית, אם תשאל לסיבת המפגש תגידי שיש דברים שאת רוצה לדבר איתה עליהם שאין לך זמן ביום יום. במפגש תגידי לה את כל הדברים שאת מודה עליהם ושאת מעריכה אצלה, תשתפי אותה בקשיים שלך ותבקשי את עצתה. בפגישה זאת אני מציעה לך לא להעלות עדין דברים קשים וביקורת, תבני עם אימך מערכת יחסים בה אפשר לדבר על דברים אישיים ולבקש תמיכה רגשית. במשך הזמן כשתרגישי שזה מתאים תשתפי אותי בהרגשה שלך כילדה, נערה שגדלה בבית ותחושותייך כיום. תשתדלי לא להפנות אליה ביקורת אלא לשתף אותה בהרגשה שלך בעקבות דברים ומסרים שקבלת ממנה . בשביל שאמך תבין שדרכה מכאיבה לך ולאחותך שגדלה בבית יתכן שתפנה לעזרה או שתפנים את המידע ותנסה לעשות שינוי. אל תצפי לגדולות ונצורות, מדובר בתהליך מאד עדין שדורש זמן וסבלנות אבל ממקום של הבנה וקבלת המציאות יש יותר סיכוי לשינוי מאשר בדרך בוטה יותר. בקשר לקשיים שלך מומלץ שתלכי לטיפול, למספר שיחות יעוץ כדי להתחזק ולהבין אין להתמודד עם הרגשות שלך בלי לפגוע בעצמך ובקרובים לך. תהיי עם אחותך בקשר קרוב, תזמיני אותה אלייך, תשוחחי איתה בטלפון ותני לה הרגשה שאת שם בשבילה.

אולי תעשי את הדבר הפשוט

ותדברי עם אימך? תגידי לה מה הרגשת ותגדירי לה איך מרגישים אחרי מילים כאלה וזה יפתור אולי את הבעיה..

למעלה