צריכה את עצתכם בדילמה קטנה

צריכה את עצתכם בדילמה קטנה

כשאחותי ילדה את הבן שלה, השאלתי לה את הבגדים הקטנים של ספיר בשביל הבן שלה, תוך הבהרה שאני אקח אותם חזרה כשאני אלד. כשכפיר נולד, 6 חודשים אח"כ, היא התחילה להחזיר לי אותם. עכשיו הבן שלה בן שנה וחודשיים, והבן שלי בן 8 חודשים, והבן שלי סוגר את פער הגודל כי הוא פשוט ילד גדול לגילו, והאחיין שלי קטן. אני זקוקה לבגדים שלנו חזרה, ומצד אחד לא נעים לי לבקש ממנה, ומצד שני - זו מלתחה שלי, ואין לי כסף לקנות מלתחה חדשה, במיוחד כשיש לי אחת (רק לא אצלי), ובמיוחד אם הבהרתי מלכתחילה שאני אקח אותם חזרה בסופו של דבר. האם אני צריכה להרגיש לא בנח או פשוט לבקש יפה ולהסביר לה שאין לי ברירה?

zimes

New member
אחותך, לא? דברי אתה

תסבירי לה מה המצב. אולי יש בגדים שאת פחות אוהבת והיא יותר, אז תתחלקו. אולי אחת מכן במצב כלכי טוב יותר ותהיה לארג´ית. אל אל אל תריבו על זה.

בטח לדבר איתה - והנה טיפ!

אין לך שום סיבה להרגיש לא נעים! דברי במורה יפה: אל תבקשי וזהו אלא: אימרי: בזמנך הפנוי אשמח אם תחזרי לי את הבגדים כי ...... את צריכה ליצור מצב של: כאת חופשיה ......כשאת יכולה...... אשמח אם תחזירי וכודומה וזאת במקום לומר לך : החזירי לי את הבגדים- אהיה שמחה הבנת?! בהצלחה

jole

New member
בהחלט לדבר

וכמו שמאמא כושר הציעה לבחור את המילים ולדבר איתה כשהדברים יוצאים מתוך נקודת מוצא שברור לשתיכן שהבגדים צריכים לחזור- על זה הרי הוסכם מלכתחילה מבחינת אחותך ה TIMING אולי לא משהו, אבל על זה הרי אין לך שליטה- הילד גדל ברוך השם

בוודאי לבקש רק...../images/Emo43.gif

למצוא הזדמנות נאותה כדי לא לקלקל יחסים - משפחה יש רק אחת... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

תודה על העצות והסבר

לקראת סוף החורף כבר הודעתי לה שאני אזדקק לפחות לחלק מבגדי החורף בחזרה. גם נתתי לה כמה שבועות לארגן מלתחה לילד שלה. הבעיה היא שבעלה, שהוא מאוד מאוד קמצן, עושה פרצופים כשאני מבקשת. אחותי היא אישה נכה ואת הקניות והסידורים לא היא עושה אלא בעלה, וכנראה לא מוצא חן בעיניו שהוא גם צריך להוציא כסף, וגם צריך ללכת לחפש ביגוד לילד. בסוף אני ואמא שלי לקחנו אותו לחנויות בבני ברק שם יש ביגוד זול מאוד לילדים ותינוקות, ולא כואב הלב לשלוח את הילד בחליפה שעלתה 10 ש"ח לארגז החול בגן... אז הוא המשיך לעשות פרצופים, אבל קנה לילד מלתחה ונתן לי לקחת חלק מבגדי החורף שלי. אני לא דואגת מאחותי, פשוט לא בא לי לראות את הפרצופים של גיסי.

rachell

New member
למרות אי הנעימות

את צריכה לקבל את הבגדים חזרה דברי אעם אחותך והדרך של מאמא כושר ממש נאית לי ועדיף אי הנעימות מאשר להחזיק בבטן ולהשאיר אצלה את הבגדים אולי תקני לה חליפה אחת ותשאלי אם היא כבר "עשתה קיץ - חורף " עם הבגדים אולי את יכולה לעזור לה להגיע אל החנויות ואז גם לבלות עם אחותך וגם לקבל את הבגדים בחזרה בלי עזרתו של הגיס הקמצן בהצלחה

להמתיק את הגלולה...

אני מאמצת את הגישה של מאמא כושר ואת יכולה אפילו להוסיף שאת רוצה להעביר לה בגדים של כפיר שכבר לא עולים עליו (אם יש לך) ואולי הם יהיו טובים לאחיין. כשיש תקציב מסויים לבגדים זה דווקא יתרון שהילד קטן כי אז הבגדים טובים ליותר זמן. לנו אמנם אין כל כך את השיקול הזה אבל עדיין לשחר יש הרבה חולצות של 12-18 ח´ שעולים עליה בלי שום בעיה והיא פשוט שוחה בתוך מידה 3. -- ליאורה

למעלה