צריכה את עצתכם

LightMyWay

New member
צריכה את עצתכם

קודם כל שלום לכולם!

הרבה זמן לא כתבתי בפורומים והפעם אני חושבת שעצה לא תזיק לי.
אני עובדת כבר מעל שנה בחברה שמאוד מעריכים אותי בה ורכשתי בה הרבה חברים.
אני מאוד אוהבת את האנשים בה ואת מהות התפקיד שלי, אך לצערי הרב כחלק מהתפקיד ומסגרת השעות שלו אני חווה לא מעט מתחים ולחצים.
אני יודעת שהמתחים האלה לא טובים לבריאות שלי וזו רק שאלה של זמן עד שאאלץ לעזוב.
ברגעים שאני עושה בהם דברים בקצב שלי ולא מאיצים בי אז אני מאוד מסופקת מהעבודה וברגעים שיש יותר עומס אז יש בי לחץ מתון כזה שככל שהדד ליין מתקרב גם עולה.
אני יודעת שיהיה לי מאוד קשה לעזוב כי נקשרתי מאוד לאנשים סביבי.
הצוות שלי הם כמו אחים בשבילי וכך אני מרגישה גם עם הרבה עובדים אחרים במקום.
אני יודעת שלא בכל מקום בהכרח יהיה לי צוות כזה וגיבוש דומה ושיתוף פעולה כמו שיש לי במקום הנוכחי.
ככל שהזמן מתקדם נראה שההחלטה הופכת להיות בלתי נמנעת.
בימים האחרונים הוצעה לי הצעה על ידי ידיד מהעבודה שיש לו חבר שמגייס עובדים לשלוח קו"ח למקום אחר עם תפקיד דומה.
ההורים שלי מצד אחד אומרים לי לשלוח, מצד שני לא אוהבים את העובדה שההצעה הגיעה ממישהו שעובד איתי.
הם מפחדים שידלוף מאותו ידיד שעובד איתי שאני מחפשת עבודה ושהעובדה הזאת תשים אותי באור שלילי במקום העבודה שלי.
מצד אחד אני יכולה להבין אותם, מצד שני אני בטוחה שאנשים שעובדים איתי מודעים למתחים שאני חווה ובינם לבין עצמם יבינו ומצד שלישי מרבית הסיכויים שזה לא ידלוף מאותו ידיד.

אני קצת מבולבלת.
למרות שנראה בין השורות שההחלטה הנכונה היא לעזוב היא מלווה בהרבה קושי.
חיפוש מקום חדש נדחה עד עכשיו כל פעם בתירוץ חדש.

אז מה דעתכם?

את בת 26.

עד כמה את מסתמכת על הוריך והעצות שלהם?
אין כאן שום בעיה ודילמה באינטרסים שלך, עד שאת ניגשת אליהם
לעצה.

למעשה שום דבר עוד לא קרה בעבודה, זה הכל ספוקלציות
שמלחיצות בעקבות עצת הוריך. אז אולי תעשי בדק בית
מי מלחיץ את מי ולמה.

בנוגע למקרה עצמו- להשתדל לא לעזוב מקום עבודה עד שמוצאים
אחד חדש. לפעמים חייבים לשחרר כדי שיגיע משהו חדש.
מצד שני אם בהצעה מידידך התפקיד דומה, למה שלא תחווי לחצים גם שם?

togi12

New member
להקשיב להורים

אם יש לה מערכת יחסים טובה ותומכת עם ההורים, אין שום סיבה לא להתייעץ איתם ועם ניסיון החיים העשיר שלהם גם בגיל 40.

ולגבי השאלה אני חושבת שלעבור מקום לתפקיד דומה ייתכן מאוד שלא יעשה בכלל את האפקט של הורדת הלחץ שביקשת, ואפילו עוד יותר בגלל שלא תהיי מוקפת בתמיכת החברים שלך מהעבודה.... תחשבי על זה.
אולי שווה לבדוק מה אפשר לשנות במצב הקיים כדי לא לעזוב. מקומות עבודה טובים הם מצרך נדיר בימינו.

LightMyWay

New member
לצערי אני לא יכולה לשנות משהו בהתנהלות שלי..

היו לי כל כך הרבה שיחות על מקרי הלחץ האלה עם הר"צ וחברים לעבודה.
יש דרישה מסוימת לתפקיד ואני מנסה לעמוד בה כל הזמן ולפרקים נשברת.
אני יודעת שאני לא היחידה. אני יודעת שגם שאר חברי הצוות שלי מרגישים את אותם הדברים.
גם הם מרגישים את הלחץ והעומס ואיכשהו מתפקדים יותר טוב ממני.

אני חושבת שזה עניין של אופי. כל אחד לוקח את זה למקום שלו.

LightMyWay

New member
נראה לי שלא הבנת אותי נכון.

אני לא מסתמכת על העצות של ההורים שלי, אבל אני בהחלט מכבדת אותם ואת ההיגיון שלהם.
במקרה הספציפי הזה אני נוטה קצת לחשוב שהם מגזימים, אבל אין ספק שההגזמה הזאת בהחלט מלחיצה אותי.

בנוגע לשאלתך, התפקיד שלי כולל המון שעות עבודה שבהם יש לחצים כי צריך להגיע לתוצרים בזמן מסוים.
זה לא אומר שבמקום עבודה אחר זה יהיה כך. לפי מה שהבנתי מידיד שלי שעות העבודה במקום שהוא מציע לי אינם כאלה מוגזמים ואני בטוחה שהלחץ לא יהיה כמו במקום עבודתי.

Optimistic Girl

New member
הפתרון שלי בשבילך ובשביל כולם

א. קודם כל מי אמר לך שבעבודה הבאה שלך לא יהיה לחוץ?

הפתרון שלי הוא לקרוא תספר הזה:

וליישם אותו.

BloodyRose

New member
לנסות להבין מאיפה מגיע הלחץ

תחושת לחץ בעבודה זה לא עניין רק של דד ליין וסוג העבודה, אלא עניין של אופי ואיך כל בן אדם מתמודד עם העומס שיש לו.
אצלנו בעבודה למשל, היה לאחרונה חודש מאוד מאוד לחוץ. התחייבנו ללקוח על תאריך מסויים, ולא הייתה שום אפשרות להתגמש והיו ים דברים שהיה צריך להספיק עד התאריך הזה.
כולם עבדו שעות מטורפות, ובתוך כל זה היה מאוד קל לראות מי האנשים הלחוצים ומי האנשים שלמרות כל העומס, המשיכו לחייך ואף לדרבן אחרים בצורה חיובית ומועילה.
זה לא שלאנשים הרגועים יותר הייתה פחות עבודה להשלים, הם פשוט ידעו יותר טוב איך להתמודד עם הלחץ הזה ואיך לא לתת לזה להשפיע עליהם בצורה שלילית.

אם הלחץ המוגזם הוא באמת בעיה של החברה (מנהלים שלא יודעים לדרבן ולנהל את הזמן של העובדים שלהם, ומשום מה מעדיפים להלחיץ מאשר לעודד, הנהלה שקובעת דד ליינים שבלתי אפשרי לעמוד בהם, חלוקת משימות שלא מתחשבת בעובדים ובזמן שהם באמת יכולים לעמוד בו וכו'), אז אולי כן עדיף לעזוב ולנסות במקום אחר.
אם, לעומת זאת, את חושבת שהלחץ הוא משהו שמגיע ממך (או יותר נכון, חוסר היכולת שלך להתמודד עם הלחץ שהעבודה מספקת), אז גם מעבר לחברה אחרת לא יעזור.

ישנן דרכים ללמוד להתמודד עם הלחץ הזה בצורה טובה יותר. איך לתעל אותו לפרודוקטיביות ולא להיכנס למצב של overwhelmed. איך לנהל את הזמן שלך בצורה טובה יותר. יש כאלה שמעדיפים מולטי-טסקינג, לעומת כאלה שמעדיפים להתמודד עם כל משימה בנפרד ולשקוע לתוכה. לכל אחד יש שעות אחרות בהן הוא יותר פרודוקטיבי, וצריך ללמוד איך לחלק את הזמן בצורה כזו שהמשימות היותר מסובכות או דורשות השקעה יתקיימו בשעות הפרודוקטיביות יותר (אני, למשל, הרבה יותר פרודוקטיבית ב 6 בערב ואילך מאשר בצהריים. אז אני מגיעה יותר מאוחר לעבודה, ואמנם גם נשארת יותר מאוחר, אבל זה מתאים לי וזה באמת מוציא ממני את המירב בעבודה).
עם הזמן לומדים גם כמה מספיקים ביום עבודה, ומראש מחליטים (יחד עם המנהל וכו') כמה משימות לקחת בהתאם לזה.

ולענייננו - זה מאוד מקובל לחפש עבודה בצורה דיסקרטית, בעולם ההיי טק כולם שולחים קורות חיים כל הזמן. גם מי שטוב לו בעבודה, ממשיך לגשש בשוק. אולי זה לא בהכרח כדי לעזוב, אלא כדי להבין את המצב בשוק, מה מחפשים, אולי יש כיוון חדש ששווה להתמקצע בו, אולי יש תחום חדש ששווה ללמוד. כולם נמצאים כל הזמן עם היד על הדופק.
אני בטוחה שאם תדברי עם הידיד, הוא ישמור על דיסקרטיות ולא יפיץ את העובדה שהלכת לראיון במקום אחר.
את יכולה גם לדבר איתו, להבין מה האופי של החברה השנייה. אולי הוא יודע מהחבר איך זה לעבוד שם, איך העובדים, איך המנהלים וכו'.
בגדול - אני אישית לא הייתי עוזבת עבודה שטוב לי בה. בכל מקום יש יתרונות וחסרונות, וצריך לחשוב עם איזה חסרונות את מוכנה לחיות. אם נלך לקיצוניות - אולי בעבודה השנייה, התפקיד יהיה חלומי, ולא יהיה לחץ, ואת תרגישי מסופקת, אבל מהבחינה החברתית - האנשים לא חברותיים, כל אחד מגיע כדי לשבת במשרד שלו וללכת הביתה. נמשיך עם הקיצוניות - גם עם המנהלים את לא ממש מסתדרת.
לעומת זאת, בעבודה כרגע את כן חשה מסופקת לרוב, המצב החברתי מעולה, את מסתדרת עם כולם. לפעמים יש לחץ, אבל אולי אפשר לפתור את זה (שוב, השאלה היא אם הלחץ מגיע מבחוץ או ממך).

תעשי את השיקולים שלך, על מה את מוכנה לוותר ועם מה את מוכנה להתמודד. תנסי לגשש כמה שיותר על החברה השנייה, איך דברים מתנהלים וקורים שם.
את יכולה גם לשלוח קורות חיים ולציין שזה חיפוש עבודה דיסקרטי. תדברי גם עם הידיד, שגם הוא לא ידבר על זה במקום העבודה.
מזמנים אותך לראיון? מגניב. לכי ותראי מה יש להם להציע. יהיה לך הרבה יותר קל להחליט ברגע שתדעי מה האופציה השנייה.

בהצלחה

einat162

New member

LightMyWay

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

נראה לי שסיכמת בדיוק את הכל.

אפשר להגיד שהלחץ שלי הוא גם מהדד ליינים שלא מוערכים נכון ולרוב אי אפשר לעמוד בהם.
הרבה פעמים קורה שיש תקלות ולכן דברים מתעכבים, אבל הדד ליין נשאר בדיוק כמו שתארת עם הלקוח שהתחייבתם עבורו ולכן לא משנה איזה תקלות יהיו בדרך התוצר יהיה חייב להיות בזמן שנקבע.
אני חושבת בהחלט שגם לאופי שלי יש חלק בעניין, כך שמדובר בשילוב.

הצלחת לתאר בדיוק את מה שאני מרגישה ואת החששות ממקום חדש שאולי דווקא מבחינה חברתית לא יהיה לי בו את מה שיש לי במקום הנוכחי.
אני חושבת שבהחלט אולי כדאי לגשש ולראות מה יש למקומות אחרים להציע וכך לראות אם בכלל מעבר משתלם.

שוב תודה רבה!

eveik

New member
אבל דד ליינים קיימים בהרבה מקומות

ותקלות זה חלק מהעבודה, ולעמוד בלוחות זמנים למרות התקלות זאת נראה לי דרישה הגיונית, אלא אם כן הדד ליין מלכתחילה הוגדר כמשהו שאפתני שאי אפשר לעמוד בו.

בשורה תחתונה אתם מצליחים לעמוד בדד ליינים? או שסתם מלחיצים אותם לעמוד בתאריך בלתי אפשרי ובסוף מסיימים אחרי?
כמה תקופות כאלו כבר יש בחודש? בשנה? האם זה כמה ימים בחודש שצריך להישאר מאוחר? או שמדובר על לעבוד 12 שעות באופן קבוע?

כמו שכבר נאמר - יכול להיות שאת תעברי למקום אחר רק כדי להתמודד עם הבעיה הזאת פעם נוספת.

LightMyWay

New member
תשובות לשאלותייך..

היו הרבה מקרים בהם הדד ליין היה משהו שמלכתחילה לא ניתן לעמוד בו.
בהרבה מקרים אנחנו לא עומדים בתאריכי יעד ולכן כל פעם מזיזים אותו.
יש תקופות עמוסות בחודש ויש תקופות פחות. לא מדובר רק על השארות עד מאוחר, מדובר גם בנוסף על עבודה ביום גם על עבודה בלילות.

נאמר לי מחברים אחרים שעבדו בחברות דומות ומכירים אנשים שעובדים בתפקידים שלי שהמצב לא כמו שאצלנו. כלומר שאצלנו יש יותר לחץ ועומס שמופעל על כמות קטנה של אנשים.

אני לא יודעת איך זה יהיה במקום אחר. יכול להיות שיהיה אותו דבר ויכול להיות שלא.

eveik

New member
לא בדיוק הבנתי

מה המשמעות של 'מדובר גם בנוסף על עבודה ביום גם על עבודה בלילות.' מה זאת אומרת עבודה גם בלילות? את עושה משמרות? בלבלת אותי פה..

מאיפה מגיעים הלחצים? מההנהלה? מהבוס הישיר שלך? אולי זוהי את שמלחיצה בעיקר את עצמך?

מי קובע את הדד ליינים? ההנהלה מנחיתה עליכם? אם כן - זה כבר סימן לא טוב, אבל נראה לי שהדד ליינים האלו דיי מאבדים מהמשעות שלהם אם כמעט ואף פעם לא עומדים בהם וידוע מראש שהולכים לדחות את זה.

בסופו של דבר - אם הלחצים האלו מלווים אותך חלק ניכר מהזמן, וגורמים לך להרגיש רע - לא נראה לי שיש פה שאלה בכלל..

LightMyWay

New member
תשובות

לא מדובר על משמרות. מדובר על עבודה שלפעמים דורשת בנוסף על העבודה ביום המשך עבודה בלילה.

הלחצים בבסיס מגיעים מהנהלה, עוברים לבוס שלי שמעביר אותם לי.
כמובן שהוא לא עושה את זה במטרה להלחיץ והוא לא רוצה שזה יועבר, אך זה כן מועבר.
עכשיו אם נקח את הלחץ שמידי פעם הוא מעביר לי עם הזמנים ונוסיף עוד טיפה את הלחץ שלי נקבל לחץ הרבה יותר גדול.

כשיש משהו שסוכם עם לקוח אז ההנהלה קובעת דדליינים.
לפעמים יש גם פרויקטים פנימיים שכביכול יותר "גמישים", אך גם להם נקבעים תאריכי יעד שמנסים לעמוד בהם.

היו לי פרויקטים שהרגשתי שאני יותר שלווה בהם והיו גם הרבה כאלו שלא.
לכן ברור לי שזה רק עניין של זמן עד שאני באמת יעשה את הצעד הזה.

eveik

New member
נשמע שאת ההחלטה כבר קיבלת

עכשיו רק נשאר לבצע אותה.

einat162

New member
אני חושבת שאת קודם כל צריכה -

להחליט אם את רוצה ללכת על אותה עבודה דומה / עבודה אחרת לגמרי - או להישאר.

אם את רוצה לעזוב, ולא למשנה אם לעבודה של הידיד, אלא בכלל את לא צריכה להסתיר במקום הבודה הנוכחי- כל עוד את תעשי את זה "יפה" (לתת התראה מוקדמת, לא לנצל את הזמן שנשאר להברזות השחטה או גניבה מהמקום שאותו את עוזבת.

ממה שסיפרת, את נהנית מהאנשים, אבל הרבה פעמים לא מהעבודה עצמה בגלל שהיא מלחיצה לעיתים. העבודה השנייה של אותו ידיד היא דומה - למה את חושבת ששם יהיה סיפור שונה מבחינת לחץ? ("הדשא של השכן ירוק יותר").
זה בסדר אם את רוצה שינוי במקום העבודה (אולי זה אומר אפילו קידום מבחינת התפקיד והשכר)- ואז זה לא צריך להדיג אותך כל עוד תעשי צעדים נכונים.

Kagg6

New member
האים

זאת הקריירה שלך?

אני מניח שהעבודה הנוכחית שלך היא זמנית, לכן חבל שתפספסי הזדמנות להתקדם בחיים רק בגלל שאולי תצטיירי בצורה שלילית.

לא התחתנת עם הג'וב שלך, וזאת לא קריירה שלך.

עצתי- לכי על זה, אל תתני לזוטות כאלה לפגוע לך בעתיד פוטנציאלי מדהים

LightMyWay

New member
לא מדובר בעבודה זמנית

מדובר בעבודה שהיא הקריירה שלי.
אני רוצה להמשיך לעסוק בתחום הזה או לפחות במשהו דומה.

למעלה