צריכה דעה שלכם, בבקשה.

jewel4

New member
צריכה דעה שלכם, בבקשה.

הסיפור שלי מתחיל לפני כמה שנים (בסביבות 7 שנים [וואו...
]). אחי לקח אותי איתו לבלות, ושם פגשתי את אחד החברים שלו, שאני מכירה עוד מגיל הגן. לא היה לי שום קשר עם אותו בחור למרות שגדלנו יחד באותה מסגרת מהגן (כיתות מקבילות, עיר קטנה וכד') אבל אנחנו כן מכירים. תאשימו את האלכוהול אם אתם רוצים.... אבל בסוף הערב כשהגענו הביתה, הבחור הזה נישק אותי, ואחי שהיה קרוב, כמובן ראה את זה. אולי יש מקום לציין שאחי מבוגר ממני בכשנה וחצי ואנחנו עכשיו בשנות השלושים לחיינו. אחרי אותה נשיקה הבחור הזה היה מזמין אותי לבוא אליו או שהיה מתקשר או בא אלי. אחי משום מה לא אהב את זה וניסה בכל כוחו למנוע מאיתנו להיפגש. לי הוא היה אומר שהבחור הזה הוא חרא של בנאדם, והוא יפגע בי וינצל אותי ויפגע בשם שלי ובקיצור, לא להתעסק איתו. לבחור הוא היה אומר שיתרחק ממני וכמעט איים עליו באלימות וביקש להשביע אותו שלא יתקרב אלי. העניין הזה היה כל כך רציני מבחינתו שזה גרם ממש למתיחות משפחתית אצלי בבית שכללה גם את ההורים שלי. (עד כמה שזה מוזר שאח מתערב בחייה של אחותו בגיל עשרים ומשהו [אז]). למען האמת, שמעתי מעוד כמה אנשים מסביב שהוא טיפוס מפוקפק ובגלל זה שמרתי מרחק. וחשוב לציין שחוץ מגיפופים ונשיקות לא היה בינינו שום דבר. לא היה מגע יותר אינטימי מזה אבל השיחות היו כיפיות וזרמו והיה אחלה, הוא היה לוקח אותי לטיולים על הטרקטורון, ומציע טיולי סוסים וכל מיני כאלה - מאוד רומנטי. הבחור היה אומר לי לעשות מה שבראש שלי ולא להתייחס לאחרים אבל לא היו לי רגשות אליו זה סתם היה בשביל הכיף אז כדי לשמור על שלום בית, העדפתי לנתק קשר ממנו. כל העסק בינינו לא נמשך יותר מכמה שבועות בודדים. העניין הוא שהוא מאוד מושך אותי. לא מינית, אני לא יודעת להסביר את זה, אבל אני כן רוצה להיות בקשר איתו. וכל השנים האלה, כשאני נזכרת בו מדי פעם, עוברת בי מין התרגשות. לפני כמה ימים הוא ראה אותי באיזה באר, אז הוא בא להגיד שלום ולשאול למה אני לא בקשר וכאלה, ביקש שאני אתקשר מדי פעם, אמרתי בסדר והוא הלך. לא תיכננתי להתקשר, בכלל אין לי את הטלפון שלו וקיוויתי שזה יעלם. אבל הוא התקשר אלי למחרת בצהריים להזמין אותי אליו, אמרתי לו שאני לא יכולה, ובערב הוא שלח לי הודעה של בואי נעשה משהו, ואמרתי לו אולי בפעם אחרת, ולמחרת בבוקר הוא שוב שלח הודעה של בואי לקפה ואמרתי לו שאני לא יכולה אבל אמרתי לו שאם הוא רוצה הוא יכול לבוא אלי לעבודה ונשב נדבר. כי אני לא יכולה סתם ככה להמשיך לנפנף אותו הייתי חייבת לדבר איתו. רצה הגורל ודקה לפני שהוא הגיע אלי לעבודה, אחי נכנס. (סיכוי של אחד למליון. אחי אף פעם לא בא אלי לעבודה...), והם נפגשו ומלמלו שלום ומה קורה וכאלה, ובגלל אי הנעימות הבחור יצא וחיכה שאחי ילך. כשהוא חזר אחרי כמה זמן ישבנו ודיברנו והוא אמר לי כמה הוא מצטער שלא נלחמנו על הקשר בתקופה ההיא, והוא חושב שזו היתה שטות, הוא סיפר לי שבמשך השנים הוא כל הזמן שאל עלי ובירר אם אני פנויה או מה קורה איתי ושהוא מעוניין שנחזור לקשר ושיהיה בינינו משהו. עדיין מצלצלים לי באוזן כל מיני דברים שאנשים אמרו לי עליו, אבל הוא מעולם לא עשה משהו שפגע בי. להפך, לפי מה שהוא אומר, אני אקבע מה יהיה האופי של הקשר ואם לא מתאים לי משהו רומנטי אז זה ישאר אפלטוני או בכלל לא. כמו שכתבתי קודם, אין לי רגשות אליו. אני לא מכירה אותו מספיק טוב בשביל שיהיו לי רגשות אבל מה שבטוח זה שאופי החיים שלו לא מתאים לי. זאת אומרת שבתור בן זוג, אני לא רוצה אותו. אבל לא איכפת לי להיות איתו בקשר ולהיפגש מדי פעם או לצאת לטיולים, כשאף אחד מאיתנו לא משנה משהו בחיים האישיים. הוא גורם לי להרגיש מיוחדת ושולח לי הודעות שעשיתי לו משהו בלב, אבל מצד שני הוא טורח להזכיר לי שהוא לא מנסה ללחוץ עלי ואני אחליט מה שמתאים לי ואין לו ציפיות. לא נראה לי שהוא נמצא באיזה מסע כיבוש או נקמה, כי בנאדם לא מחכה 7 שנים בשביל זה, וזו גם לא מטרה כל כך נעלה, שצריך לחכות בשבילה כל כך הרבה זמן. איך הייתם ניגשים לקשר כזה שהוא אמנם מרגש אבל לא מושך מינית, הוא קשר "אסור" ומסוכן אבל בכל זאת רוצים אותו. רוצים להאמין לו אבל לא יכולים. אחותי אומרת שאם אחי נכנס אלי לעבודה דקה לפני שהוא הגיע זה סימן שהיקום זועק לי שזה לא צריך להיות... אני אומנם מאמינה בסימנים אבל אני לא בטוחה שזה מה שהוא התכוון להגיד...

אני לא יודעת מה להגיד לך

כי קרה לי מקרה דומה לזה. היה לי חבר כשהיית בת 21, יצאנו חודשיים. אהבה פרחה אבל רק בגלל אמא שלו שלא סובלת אשכנזים נפרדנו. מאז שנפרדנו לא היינו בקשר. אבל רצה הגורל ואבא שלי נפטר לפני שנה. היה לי מאוד קשה ומצאתי אותו במסנגר ודברנו. אבל הוא לא התנהג יפה כלפיי וניתקתי את הקשר. אחרי כמה חודשים שוב פעם הוא התעניין בי, שלח לי מייל והתחלנו לדבר עד שהחלטתי שדי.אני לא רוצה אותו בתור ידיד ולא רוצה אותו בתור חבר, והחלטתי שאני ממשיכה הלאה. לפני שבועיים בערך, הוא צפה בכרטיס שלי באתר הכרויות ואני שלחתי לו מייל שלא יעשה זאת יותר כי אני רוצה להמשיך הלאה. אני רוצה קשר טוב ומתאים והוא לא יכול לספק לי אותו. השאלה מה את מרגישה בקשר אליו? את רוצה לצאת איתו או לא? את רואה שיש זה לזה סיכוי או לא? לפעמים דבר כזה יכול להצליח ולפעמים לא. אני תמיד הולכת לפי האינטואיציה שלי.

coalbeast

New member
לא בכל מחיר...

ג'ול14 היקרה... בתור אחד שתמיד הולך נגד מה שכולם אומרים ומשתדל להישאר תמיד נאמן לעצמי, אדון לעצמי, לפעמים אפשר ואפילו עדיף להקשיב למה שאחרים אומרים ובמיוחד כשזה אח שלך. נטול אינטרסים, הוא בא להגן עלייך. בתור אחד שמאמין שצריך להקשיב ללב שלך, ולתת לו להחליט אילו אנשים נכנסים פנימה ואילו אנשים ישארו בחוץ, לפעמים אפשר ואפילו עדיף להקשיב לקול ההגיון. לראש. שאומר לך שמשהו לא כשר, לא תקין. מצד אחד יש לנו בחור שחיכה 7 שנים, ושמנסה ליזום ולהתקרב אלייך, שולח הודעות שנגעת לו בלב וכו וכו... מצד שני יש לנו את המוניטין שלו. מוניטין מפוקפק. אדם שעלול לפגוע בך. להכאיב לך. מהנסיון שלי כאב מהסוג הזה גרוע יותר מכל כאב פיזי שאת עלולה, חלילה לא עלינו, לחוות. אחיך בא להזהיר אותך ממנו, אנשים אחרים באים להזהיר אותך ממנו וחשוב מכל, הראש שלך בא להזהיר אותך ממנו. היקום עצמו בא להזהיר אותך ממנו? לא תזהרי? אני יודע שלפעמים קשה לוותר על מישהו כשאת מרגישה שהוא יכול לתרום הרבה לעולם הפנימי שלך. כשאת מרגישה שהחיבור ביניכם עמוק. אבל כשהסימנים מציגים את עצמם בצורה כל כך ברורה, אסור לנו להתעלם מהם. אני לא אדם מאמין, לפחות לא בתורה, אבל יש משפט בתנ"כ שאני חושב שאסור להתעלם ממנו. "ונשמרתם לנפשותיכם עד מאוד" ג'ול יקירתי.... אף אחד לא ישמור עלייך פרט לעצמך. ועם כל הכאב והצער של לוותר על אדם כשהלב שלך אומר לא לוותר, האינטרס שלך, כן כן, מותר לך להיות אינטרסנטית לפעמים, האינטרס שלך הוא לשמור על עצמך מכל פגע. ודבר אחרון... עשית נכון כשבחרת בשלום בית. רק במקרים מסויימים מאוד, אפשר לשים את עצמנו לפני המשפחה. אחרי הכל, בני זוג, חברים, מכרים, ידידים או כל מערכת יחסים אחרת היא כל כך שבירה ויכולה להיעלם בהינף יד. הדבר היחיד שנשאר איתנו עד הסוף זו המשפחה. ביקשת עצה, וזו עצתי... הישמרי לנפשך עד מאוד מאנשים שבאים לפגוע בך, או אפילו עלולים לפגוע בך. אם יש ספק - אין ספק מקווה שעזרתי אלעד

יהיה טוב

היי, מקווה שאני יוכל לעזור במקצת. הנושא הזה מורכב. לא ברור באמת מה בדיוק הוא עושה לך שאת מרגישה ככה כלפיו. אבל אתם איכשהוא עוקבים אחד אחרי השני כבר הרבה זמן. מקרה או לא מקרה, גורל או לא גורל, יש בינכם איזה משהו. אני לא מבין את אח שלך, למה הוא הטיל וטו על המערכת יחסים הזאת. כי הרי, אם רק מדובר בסיפורים על הבן אדם, שהוא חלאה וכו', לפחות שיקבל סיכוי להוכיח אחרת. כי אולי יש באמת סיכוי שכזה. את חייבת כמובן להעריך את הדאגה שלו, גם אם היא מוגזמת. בסופו של דבר את כבר מבוגרת ויכולה לדאוג לעצמך, להנות מההצלחות וללמוד כמובן מהטעויות. לדעתי המשיכה בינכם היא יותר מהתגרות ב"אסור". יש כאן משהו. שווה לבדוק אותו. אתם כבר מבוגרים. את יכולה לדאוג לעצמך. אני הייתי מנסה. אם עדיין המשפחה תאסור, אפשר בהתחלה לעשות זאת בצורה דיסקרטית, ואם זה באמת יימשך למשהו רציני - לספר לכולם. אני בטוח שאחיך יבין ויכבד את בחירתך. לפעמים אין שום דבר רע בסתם לשבת על כוס קפה ולשוחח. להיפך, אפשר להבין הרבה יותר מדבים מסתם לאכול סרטים בנושא. לא תמיד מה שאנשים אומרים על בן אדם הוא נכון. תשאלי אותו ישירות. אין לך מה להפסיד. שיהיה בהצלחה, מקווה שעזרתי במשהו. עמרי

האמת?

אני חושבת שאת צריכה להחליט בעצמך מה את רוצה ומה לא. כי בסה"כ זאת את שתצטרכי להתמודד עם הבלאגן שזה יגרום במשפחה שלך אם בכלל וזאת את שתהיי חלק מהקשר הזה. זאת צריכה להיות החלטה שלך בלבד. רק אל תשכחי לשקול מראש את כל האפשרויות. בהצלחה!

jewel4

New member
../images/Emo51.gif אני מגיבה לכאן אבל התגובה היא לכולכם

שמחתי שקיבלתי מכם תגובות לכאן ולכאן. אתמול ביליתי את הערב עם הבחור, התחלנו בבאר (מסעדה) ועברנו לשבת על גדות הירדן והעברנו ערב מאוד מהנה של העלאת זיכרונות ילדות. בסוף הערב הוא הודיע לי חד משמעית שהוא רוצה קשר, אבל גם אמר שיש לו הרבה סבלנות לחכות ושהכל יתנהל בקצב שלי וההחלטה שלי היא זו שתקבע. אני מצידי יודעת שאני לא רוצה קשר רציני איתו, לא רוצה להיות בת זוג שלו קודם כל בגלל אופי ואורח חיים שונה של כל אחד מאיתנו, ושלו לא מתאים לי. חוץ מזה שאני מטבעי חשדנית לגבי גברים המחזרים אחרי, איתו אני סופר חשדנית בגלל כל הסיפורים מסביב. העניין הוא שגם אם אני אחליט שהקשר בינינו יהיה חברי בלבד, ובני המשפחה שלי ידעו שאני בקשר איתו, הם לא יניחו לי. הם גם לא יאמינו לי שהקשר הוא אפלטוני. ואם כך, סביר להניח שאני שוב אוותר בסוף. coalbeast - תודה רבה , אני שומרת על עצמי מאוד אולי אפילו יותר מידי. ובגלל זה אני לא נותנת להרבה אנשים להתקרב. אני חושבת שהעצה שלך טובה מאוד. אבל אני אקח אותה כנראה רק כשמדובר בקשר רומנטי. אינתי עמרי - אני גם מסכימה איתך שלבנאדם יש זכות להוכיח את עצמו ולהפריח שמועות שהן יכולות להיות נכונות אבל יכולות להיות גם שגויות. מבחינתי הן בכל זאת רק שמועות. שוב, תודה רבה.

אונמם אחרי שבוע וחצי אבל בכל זאת החלטתי להגיב

את אומרת שיש לך משיכה אליו וכל מי שמכיר אותו אומר לך שהוא לא בשבילך - חרא של בנאדם לדעתי - תנתקי כל קשר כמה שזה קשה -אם בכלל סתם חבל שהידידות הזאת תעבור לשלב הבא כשאת יודעת מראש שזה לא בשבילך... הרי הוא רוצה אותך, לפחות ככה הבנתי ממה שכתבת.. זה אומר שהוא לא סתם מחזר אחריך ורוצה לראות אותך. יש לו איזשהי מטרה. זה שהוא אומר לך שלא תילחצי זה רק בשביל לתת לך זמן, תחושה שהוא לא כופה את עצמו עליך. הוא חכם כי הוא יודע שאם הוא ילחיץ אותך את תברחי ממנו ולעולם לא תיהיי שלו.. הוא יודע כנראה שהסבלנות שלו במקרה הזה משתלמת... לדעתי תנתקי קשר וזה יהיה חכם מיצידך - "סוף מעשה במחשבה תחילה" חוצמזה אם הוא רוצה אותך הוא חייב להיות נחמד אלייך.. החוכמה היא לראות איך הוא ל א ח ר י ם.. אליהם אין לו אינטרס להיות נחמד... מקווה שעזרתי לך (למרות שהתשובה פה די מפוזרת- אין לי כח לסדר את כל) יום טוב ודרך צלחה!
אה ועצה ממני- במקרים כאלה עדיף לחשוב עם השכל ולא עם הרגש

למעלה