צריכה הדרכה...

sorority girl

New member
צריכה הדרכה...../images/Emo38.gif../images/Emo124.gif../images/Emo42.gif../images/Emo92.gif

חשבתי כל הדרך מהמקום בו אני משרתת מה לכתוב כאן.. ועכשיו הכל פתאום נעלם לי... אחרי שאירגנתי את המחשבות שלי רציתי לבקש נחת ואנרגייה טובה. כן, כן, זהו דבר שאני כמהה לו כרגע. התחלתי לשרת במקום חדש.. מקום שאליו קיוויתי להגיע ובעזרת היקום הגעתי. אני מאוד שמחה שהגעתי למקום הזה ובאמת חלמתי עליו ויש בו את התנאים הכי טובים שאני יכולה לבקש.. יש לי רק בעיה אחת- שתי בנות שפשוט מרתיחות לי את הדם. אתם מכירים את זה שאתם רואים מישהו ואתם שונאים אותו מייד? ומרגישים כאילו בא לכם לתת לו כאפה?? אז זה קורה לי עם שתי בנות שנמצאות איתי... לשתיהן הוויות פנים מעצבנות והקול שלהם מעצבן אותי. לנערה מ. , כך נקרא לה, יש פנים שטוחות וגדולות כאלו עם פה שנוזל משני הכיוונים למטה והיא גם כאילו כל הזמן מנסה לייבש כזה ואני ממש מרגישה אנרגיות רעות ממנה. השבוע כשנסענו ביחד לאנשהו היא פשוט שמה את האוזניות שלה והתנתקה ממני. במשך הנסיעה היא אמרה כמה דברים שעניינו אותי והסכמתי איתה אבל כשאני אמרתי משהו היא פסלה את זה ופשוט ניסתה לייבש אותי.. לא מבינה את הקטע.. בנוסף יום אחד אמרתי שאני נוסעת לצפון והיא פשוט צעקה "איחס! מה יש לך לעשות שם??" כאילו אמרתי שאני נוסעת לאיזו ביצה.. לנערה השנייה יש הוויות פנים שמטריפות אותי!! היא כל הזמן עושה תנועות כאלו של "אני לא מבינה" עם הפה המעצבן שלה.. מה גם שהיא חרדתית וכל הזמן בוכה כי היא בלחץ מהעבודה והיא כל הזמן רוצה שנלך איתה לשרותים, שנחכה לה, שנסביר לה, שנלך איתה לתחנה והיא פשוט מעיקה... כפי שבטח כבר הבנתם אני פשוט לא מצליחה להתרכז כשהם לידי ואני מרגישה שהן מזרימות אליי אנרגיה רעה. אני מרגישה שכשאני איתן המוח של כאילו נחסם ואני לא מצליחה לחשוב כמו שצריך.. נראה לי שהשנאה שלי אליהן והעובדה שהן כבויות(אנשים לא שמחים אלא מרירים ונאחסים) משבשת לי את זרימת האנרגיה בחיים ואני כבר מתחילה להרגיש חוסר ביטחון שוב כלפי עצמי וכלפי היכולות שלי.. עיזרו לי כי אני מרגישה שאני מתחרפנת!! אני לא מצליחה לנטב את האנרגיה הרעה הזו הרחק ממני!

naty3

New member
אמממ....

האם את יכולה להתרחק מהן בעבודה? האם העבודה שלך קשורה לשלהן? יש אנשים ממורמרים, שלא משנה מה תגידי\תעשי-תמיד תהיה להם ביקורת. אין הרבה מה לעשות עם אנשים כאלו. לדעתי-עדיף להתרחק מהן כמה שיותר. הצפון מקסים והיא לא יודעת מה היא מפסידה. אני גרה באיזור חיפה, וכל יום שאני נוסעת לחיפה אני מתפעלת מחדש מהירוק. מרגיע אותי לגמרי (הייתי שנתיים במרכז). האם התכוונת לשירות צבאי או שירות אחר? לא הבנתי מההודעה שלך. בקשר לבחורה המעיקה-למה היא מתנהגת ככה? לא נוח לך לעזור לה? אל תעזרי לה. תמצאי תירוץ למה לא אם היא מבקשת עזרה. היא נשמעת מעצבנת מאוד. יש גם עניין של חלוקת קשב-עד כמה את קשובה לדבר כלשהוא ולא לדבר אחר. זה לא קל, אבל את יכולה להפוך את זה להרגל עם הזמן. נסי להתרכז בעבודה שלך ולהתעלם ממה שקורה מסביב. את לא יכולה להשפיע עליהן, לא תקבלי כאן תגובות של "כך תשפיעי על אחרים..." בהצלחה

GMjoy

New member
אין פיתרון יותר טוב מלהתרחק מהן

אם ישנה אפשרות שאת יכולה לא להיות בקרבתם, אז תנצלי אותה ! מה לעשות, יש כאלה אנשים מעצבנים שמרחק מהם - הוא הפיתרון לבעיה. אם את מרגישה אנרגיה לא ממש טובה איתן, אז זה באמת גרוע - אני מכיר את זה בעצמי - כשאני מתערבב באנרגיה לא טובה מאנשים סביבי, אני מרגיש את עצמי ברצון לברוח, ומהר! תבחני מה את יכולה לעשות כדי לא להיות שם - איתן.

sorority girl

New member
קודם כל, תודה על התגובות.

דבר שני אין לי אפשרות להתרחק מהם.. המשרד מטר על מטר ואין לאן לברוח וגם אין לי מנוס מליהיות איתן במשמרות.. אני שמחה שאתה מבין אותי כי אני באמת מרגישה כלואה ומרגישה שאני נכבת כשאני לידן.. אז רציתי לדעת איך לנטב את האנרגיות השליליות שלהן הרחק ממני.. זה אפשרי בכלל?

sorority girl

New member
סוף סוף מישהו מבין אותי!

אין לי אפשרות להתרחק מהם בעבודה כיוון שלא אני קובעת את המשמרות והמשרד מטר על מטר כך שאין לי כל כך לאן לברוח.. ואני לא יכולה להחליף עבודה כי אני משרתת בצבא.. אז כך ש... קשה לברוח.. למה המעיקה מתנהגת ככה? כי לפי מה שהיא אומרת היא חרדתית.. והיא פשוט מציקה בטרוף... בוכה כל היום כמו ילדה קטנה שמחפשת צומי ובתכלס אין לי זמן בשבילה ואני גם לא מעוניינת לעזור לה- היא פשוט מציקה! והיא גם מהעקומות האלו שאי אפשר להסתכל עליהם.. וכשאני אומרת עקומה זה לא רקמכוערת אלה שהיא מן שרוך כזו שכל הזמן מתעקמת הצידה עם קול שבור שבקושי מבינים מה היא אומרת ועם הוויות פנים שאני לא היחידה שמשתגעת מהן... אני משתדלת להתחמק ממנה עד כמה שזה אפשרי.. נגיד היום חזרתי הבייתה והיא רצתה לבוא איתי לתחנה המרכזית.. ואז היא אמרה את המשפט המעצבן הזה שלה "אבל חכי לי , אל תלכי בלעדיי" שהיא אומרת אפילו כשאנחנו הולכות לשתות מים.. אז אמרתי לה שתשאל את המפקדת אם היא יכולה ללכת וברחתי משם..
התגובות שציפיתי להן ממש לא היו בסגנון של איך להשפיע על אחרים.. יותר על איך לנטב את האנרגיה השחורה של שתי הבנות האלו הרחק ממני.. , או איך לנתק את עצמי רגשית מהם מבלי לפגוע ביחסי העבודה.. אני פשוט מחפשת דרך ליהיות שלווה גם בנוכחותן.

GMjoy

New member
sorority girl חמודה

בהחלט אפשרי לנטרל אנרגיות שליליות, אבל זה תלוי ברמת התירגול שלך. דברים כאלה לוקחים זמן עד שמבינים אותם, ומיישמים אותם, אבל הכל אפשרי !!! אני מבין שלא ברצונך לערער שם יחסים - בכל זאת, אתן יחד וזה לא יהיה יותר טוב מעכשיו. אבל כדאי לטפל בזה, כל עוד זה משפיע על מצב רוחך, ולעשות סדר. מההודעה שלך נשמע שהיא ממש גורמת לך לבחילה, ושזה מוציא אותך מדעתך. שוב - תראי מה את יכולה לעשות בדרך הטובה, ואיך את רואה את התוצאה. את מסוגלת לזה!

GMjoy

New member
תרגיל שיכול לעזור

תכתבי על דף את כל מה שאת לא אוהבת בכל אחת מהן. תוציאי את כל מה שאת מרגישה עליהן - זה כבר ישפר לך משהו בהרגשה. אחרי זה תרשמי את הדבר החלופי שהיית רוצה. תתחברי לרגשות חיובים, ותתמידי בזה. משהו כבר עלול להשתנות :)

sorority girl

New member
דבר חלופי?

דוגמאות בבקשה.. כי בינתיים אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר חיובי..

GMjoy

New member
חלופי בשבילך

מה היית רוצה במקום? למשל: "אני במרחב מתאים לי בשירות" "אני מתחברת לאנרגיה חופשייה וטובה לי במשך היום". כל מיני דברים שמועדפים עלייך. תתארי לך את זה, ותגיעי להרגשה הזו - כשהכל בסדר.

ע ו פ ר ה

New member
ברוכה הבאה לפורום

קראתי את התגובות היפות והתומכות שרשמו לך פה בפורום. משום מה הסיפור שלך הזכיר לי את הבת שלי. לפני שנתיים וחצי היא עברה לגור בעיר אחרת ליד מקום הלימודים שלה. היא שכרה דירה עם שותפה. והבת שלי ירדה מהפסים מהקריזה שזו הביאה לה. עברה שנה די קשה מהבחינה הזו ופתאום משהו קרה. האהבה בין שתי הבנות פורחת. הן דואגות אחת לשניה. למדו להקשיב אחת לצרכים של האחרת. וכמו שאודטה אומרת "ובא לציון הגואל". כשאנחנו מגיעים למקום חדש אנחנו לפעמים מתוחים וחסרי סבלנות. כשאת כותבת ש"הפה שלה נראה כך וכך" , זה לא משהו שהיא יכולה לשנות, כי זה לא תלוי בה. כשאת מתייחסת להתנהגות ומספרת שההתנהגות מפריעה לך יש אולי מה לעשות. בדרך כלל את השינוי אפשר לעשות רק בעצמנו ובדרך בה אנחנו רואים את הדברים. גיא הציע לך לעשות תרגיל בכתיבה. אני מצטרפת להצעה שלו . אני רוצה לחדד אותה: תכתבי משפט מפתח כמו: "אני מאוד כעוסה במשרד" או " אני מתרגזת מאוד ורותחת מזעם על ההתנהגות של הבנות במשרד"... את כבר תמציא משפט שיבטא את התחושה הקשה שלך. אחרי שאת כותבת אותו תכתבי מהר ובלי לחשוב את כל הדברים שעולים לך. אל תצנזרי. ותחזרי על התהליך הזה 11 פעמים ברצף במשך 21 יום. כשתסיימי תחזרי לפה לשתף אותנו ונראה איך לכוון אותך הלאה. באהבה עופרה

ע ו פ ר ה

New member
הבנת בדיוק

למשל: 1) הבחורה במשרד מביאה לי את הג'ננה. איך שאני רואה אותה אני מתפוצצת מכעס ..... וכו' 2) הבחורה במשרד מביאה לי את הג'ננה. אני כל כך כועסת ומתעצבנת .... וכו' 3) הבחורה במשרד מביאה לי את הג'ננה. אני לא יודעת איך אני אמשיך לעבוד...... וכו' ככה 11 פעמים במשך 21 יום. לזה בדיוק התכוונתי. זה תרגיל מצויין. אשמח לשמוע ממך בסיום התרגיל הזה. באהבה עופרה

GMjoy

New member
זה דבר נהדר - לרשום הכל על דף

זה משחרר ומעורר מודעות מול העיניים. העיניים זוכרות היטב דברים, כי מה שראינו פעם נתפס בתת-מודע שלנו. כשרושמים על דף דברים מסויימים, הם באותה צורה נדבקים בתת-מודע, ומתוך התהליך אנחנו משחררים לאט לאט את הכל החוצה... יופי של תרגיל. אגב, שפי גור ארי מהפורום, המליץ על שיטה נוספת באחד האודיו הקלטות שלו. התרגיל כזה: (מתנצל אם זה לא מדוייק ממש - הרעיון אותו רעיון). 1. רושמים על דף שאלות שאנחנו רוצים לקבל עליהם תשובה. 2. עוצמים עיניים ומקשיבים לדיבור הפנימי, ומתחילים לרשום את הדברים שמקבלים מהתת-מודע. צריך באמת להיות נינוח וקשוב - כדי שהדבר יצליח. תודה לעופרה ושפי על הרעיונות הנפלאים האלה :)

Ofra m

New member
לפי דעתי....

הפתרון שלך הוא לשנות את הגישה שלך כלפי אותן בחורות,במשך חיינו אנו עובדים ונמצאים ברוב המקרים ,כשמדובר בעבודה, עם אנשים שלא בחרנו לעבוד או להיות איתם ומה לעשות שלא כולם מוצאים חן בעיננו ולפעמים בא לנו ממש לחנוק חלק מהם ואתה לא יכול כל פעם שקורה דבר כזה לההרחיק אותם או להתרחק כי זו המציאות אי אפשר לברוח מהמציאות, יש באמת אנשים שעוזבים מקומות עבודה כמו גרביים ויש כאלו שלא יכולים לעשות זאת כי הם מחוייבים להרבה דברים וסובלים ויש את אלו שמחליטים שהם לא סובלים פשוט עושים סוויץ בראש שזה אומר אני לא יכולה לשנות אף אחד או לחנך אף אחד אני יכולה לשנות את עצמי או את הגישה שלי כלפי הדברים להחליט פשוט שזה לא מרגיז אותך יותר, דבר שני הייתי מציעה לך לנסות לזכור דברים מצחיקים שהן עשו או שיחה שנהנית ולהעצים את הדברים ברגע שאת זו שתשני את הגישה באופן אוטומטי הן יישנו כלפייך כי מה שאת משדרת זה מה שאת מקבלת את משדרת אנטי תמשכי אלייך אנטי כי החוקיות היא דומה מושך דומה, וזה בדוק, אצלי זה עבד ותאמיני לי שאני עובדת עם בנות שלא יכולתי לסבול ומי שסבל זו אני ואז החלטתי שאני חייבת לשנות את הגישה, זה לא קל כי יש דברים שאתה רואה ומייד אתה שופט, מבקר, אבל זה הרגל מגונה ברגע שתנסי לחיות ברגוע בלי יותר מדיי להבחין בכל תנועה או לפרש כל התנהגות שלהן כ"אנרגיה רעה" את תתחילי להתמלא באנרגיות חיוביות לאף אדם לא ניתנה היכולת לרוקן אותך אנרגטית אלא אם את מרשה לזה לקרות, לכן שני גישה ותמיד תנסי לפרש את הדברים בקטע חיובי את תראי איך העולם יתחיל לחייך אלייך, מקווה שעזרתי לך, שבת מבורכת עופרה.

"שנאתי אותן מיד כשראיתי אותן" - פה הבעיה שלך

את יודעת ששנאה זה אחד המקורות החזקים ביותר של אנרגיה שלילית? ברגע שאמרת לעצמך "הו... הנה אחת שנראית מעפנית וגם הקול שלה מעצבן, אז אני בטח לא אסבול אותה", את הזמנת לעצמך את מערכת-היחסים הזאת. אולי זה לא מה שרצית, אבל זה מה שבעצם ביקשת מהיקום. ובאופן לא מפתיע, זה בדיוק מה שקיבלת. בואי ואגלה לך סוד: כשבן-אדם חש שנאה או סלידה, אפשר להריח את זה מקילומטרים. אז הבנות האלה מרגישות את הסלידה שלך, וככה אין שום סיכוי שהגישה שלהן תשתנה. הסיכוי היחיד לשנות את המצב, זה שאחת מיכן תיקח אחריות ותחליט שהיא באה עם גישה חדשה ויוצרת מציאות חדשה (אליבא "הסוד"). וכמו שהבנות האלה נשמעות, לא הייתי סומך עליהן שהן יעשו את הצעד הראשון...

למעלה