צריכה הכוונה

carmelita2

New member
צריכה הכוונה

היי היי

בעבר הייתי מתאמנת במכון כשר, הייתי מאומנת היטב וכו.
אבל מאז ועד היום נולדו לי 3 ילדים, כמו כן אני גם סטודנטית באופן מלא.
אז מתי אפשר לעשות ספורט?
אני עושה אירובי בסופי שבוע. כלומר שישי ושבת ומשתדלת למצוא עוד יום, או ראשון או רביעי, אם מתאפשר מבחינת הלימודים..
בהתחשב בזה שזה אירובי של חצי שעה ופעם אחת של שעה, וזה רק בסוף שבוע אני יודעת שזה לא מספיק. אני גם מרגישה ורואה את זה.

אז השאלה שלי היא איזה תרגילים ללא אירובי אני יכולה לעשות בבית ובמשך השבוע העמוס? אין לי בעיה עם מאמץ יש לי רק בעיית עייפות קשה במהלך השבוע עם הלימודים+ילדים.

אשמח מאוד להכוונה בנושא, לינקים או כל דבר שיוכל להעשיר לי את השבוע בקצת תזוזה בריאה על אף העייפות הקשה שלי.

תודה רבה!
כרמל

2run

New member
כאמא אל אמא

רק מוקדם מוקדם בבוקר. תקומי שעה לפני ההתארגנויות.
ברור שאת עייפה וקשה לוותר על שעת שינה אבל מתרגלים.
הילדים הולכים לישון, לכי גם את לישון.
בשישי-שבת תשלימי שעות.
(תקף גם לאבות כמובן). את תתרגלי וזה נחמד לפתוח את היום עם אימון, נותן הרבה אנרגיות...

היי כרמל

היי כרמל,

אני אמא לשלושה ילדים (היום גדולים משלך, אבל לא תמיד היו....), ולא סטודנטית, אבל עובדת, ובלי "תמיכה בחוץ" עם הילדים, אין סבא-סבתא-מטפלת וכו' בחיי היומיום, ואני מתאמנת 6 ימים בשבוע.
אז אף אחד לא מבקש ולא מצפה ממך להשקיע בספורט את השעות שאני משקיעה. אני גם יודעת היטב שעבודה זה לא לימודים. כשאני יוצאת מעבודה אני מחתימה כרטיס ויצאתי. אין לי שיעורי בית. אין לי מבחנים.
אבל מה שאני רוצה לאומר לך הוא שכל דבר הוא אפשרי, כל דבר. יש רק עניין של כמה הוא באמת חשוב לך.
כשהספורט יכנס לסדר היום ואורך החיים שלך, הוא יהיה טבעי, הוא יהיה לך מקלט, הוא המקום שרק בשבילך. הזמן שאת משקיעה בספורט זה הזמן השקט והרגוע שלך, של כרמל. לא אמא, לא סטודנטית, לא עובדת, לא רעיה. רק כרמל. בלי גיל או מעמד. זאת מתנה לעצמך.
לוגיסטיקה?
אני לא רואה טלויזיה כמעט. אין לי על מה לדבר עם הקולגות שלי בעבודה במטבחון כי בשבילי האח הגדול הוא ספר מדע בדיוני שנכתב בשנות הארבעים, וטוב לי עם זה.

אם את בנאדם של בוקר, קומי שעה יותר מוקדם פעם בשבוע ותקבלי את היום עם אנדורפינים וחיוך והרגשה של סיפוק. אם את בנאדם של לילה, תמשכי עוד שעה לפני השינה. תורידי זמן טלויזיה אם יש לך.
אם את רוצה תרגילי חיזוק לעשות בבית לא חסר. שכיבות שמיכה, לאנג'ים וסקוואטים ותרגילי בטן סטטים או הרמות אגן מהצד, ממש לא חסר תרגילים.

אני יודעת שלהיות אמא לקטנים וגם סטודנטית, גם לנהל בית וגם משפחה וגם לימודים זה הרבה וזה קשה, אבל אולי דווקא בגלל זה אפילו יותר חשוב לך להשקיע את הזמן הזה בגוף שלך ובאושר הפנימי שלך.
כשאני מתאמנת, זה הזמן שלי לעצמי. זה שווה עוד שעת שינה בהחלט.

בהצלחה ובעיקר, תהני,
מילי

למעלה