אמנם אני לא חברת מעגל...
אבל אני מרפאה בעיסוק... כמה דברים: 1. בגיל 3 עדיין לא צריך לאחוז עיפרון באחיזה יעילה. בכלל, אני לא ממליצה לעבוד עם עפרון בגיל זה. מה שכן צריך זה המון התנסות עם חומרים שונים- צבעי אצבעות, גואש, פנדה, בצק, פלסטלינה וכדומה. 2. לגבי "מכבי"- התורים בדרך כלל מאוד ארוכים (שלושה חודשים עד חצי שנה, ולפעמים גם יותר), ומספר הטיפולים מצומצם. עוד חיסרון- מישהי אחת עושה את האבחון, ואם יש צורך בטיפול- מישהי אחרת מטפלת. אני מאוד לא אוהבת את זה, כי מבחינתי האבחון מהווה חלק אינטגראלי מתהליך ההיכרות שלי ויצירת הקשר עם הילד וההורים. ילד הוא לא כלי משחק שמעבירים אותו מאחד לשני, אבל ככה זה בקופה. 3. אני לא יודעת אם ילדך זקוק לטיפול בריפוי בעיסוק, אך הייתי ממליצה לך לפנות לפחות לתהליך של אבחון, כדי שהמרפאה בעיסוק תוכל לומר לך אם מבחינה התפתחותית הוא תואם לגילו. בכלל לא בטוח שיזדקק לטיפול, אבל נשמע שתוכלי להנות מהדרכה באשר לפעילויות בבית שאת יכולה לעשות עימו. גם יעזור לך לדעת מה מצופה מילד בגיל הזה, כי לדוגמא נושא הפרעות הקשב והריכוז שציינת לרוב לא מאובחן ובטח שלא מטופל תרופתית בגיל זה, כפי שכבר כתבו לך, וגם, כפי שציינתי- אחיזת העיפרון עדיין לחלוטין לא רלוונטית. שיהיה בהצלחה! שירה.