צריכה המלצה/ עזרה-באיבחון בעיות קשב וריכוז

צריכה המלצה/ עזרה-באיבחון בעיות קשב וריכוז

שבוע טוב לכולן!!! יש לי הרגשה שאני צריכה איבחון להפרעות קשב וריכוז אצל הבן שלי, איתן בן השלוש. אבקש המלצות או הצעות למכון איבחון באיזור השרון. תודה מראש!

מאיה פז

New member
../images/Emo230.gifאבחון בעיות קשב וריכוז

רותם יקירתי, לעניין איבחונים יש לבצע במכונים מוסמכים לכך. יש אישה מקסימה ששמה פריבה שהיא מטפלת בילדים בבעיות קשב וריכוז והיא מגיעה אליך לפגישת ייעוץ בחינם (את יכולה גם לדבר איתה טלפונית) היא תשמע למה את חושבת שיש את הבעיה והיא כבר תגיד לך אם לפנות לאבחון או שלא. אני אישית פניתי אליה (היא שכנה שלי) והיא עזרה לי מאוד. פריבה בוסתנאי 0504701121 נ.ב: יש לה גם אתר תחפשי בגוגל ותגידי לה שאני הפנתי אותך אני גרה קומה מעליה : ))))) בהצלחה ! נשתמע וניפגש בקרוב מאיה פז

שלום רותם

לא נהוג לאבחן ילדים בני שלוש להפרעות קשב וריכוז, אלא אם כן מדובר על משהו קיצוני ביותר. כמובן שגם טיפול תרופתי לא מתחילים בגיל הזה מאחר ותופעות הלוואי משמעותיות יותר. זה נכון שניתן בהחלט לראות רמזים להפרעות קשב וריכוז גם בגיל הרך, ויש הטוענים שעוד משלב העוברות ואחר כך תינוקות, אבל ברוב המקרים בגילאים של בנך מדובר בטמפרמנט סוער/קשה+ קושי בהצבת גבולות בצורה יעילה. בכל אופן מנסיוני ומהרקע האחר שלי מציעה לך בחום לשקול טיפול בשיטת ורדי להיבטים שאת רואה. זו שיטה יעילה מאד מאד בעבודה עם ילדים שמציגים אפיונים ש/ל הפרעות קשב וריכוז. את יכולה לקרא עליה באתר שלהם http://www.vardicenter.co.il/ בהצלחה קרן

הי רותם

היום כבר יודעים שגם התזונה היא שחקן חשוב בהפרעות קשב וריכוז. ובמיוחד לילדים שלפעמים אנחנו לא כל כך מודעים שמזונות מסוימים שהם אוכלים משפעים להם על מערכת העצבים. זה נושא רחב ואני לא אוכל לפרט פה את התזונה הנכונה על רגל אחת. אני אשמח לעזור ולתת לך טיפים בנושא אם תרצי אפשרי גם בטלפון. אנחנו ביחד במעגל רעננה בהצלחה שירה רוזנבוים תזונאית טבעית שמלווה אותך לאורך כל הדרך 052-8235850 [email protected]

המון תודה!!!

תודה ענקית לכולכן, כל אחת עם הטיפ שלה! אני חושבת שאשקול את עניין האיבחון מחדש בעוד מספר חודשים, אבל בהחלט נתתן טיפים חשובים ומועילים.

המלצה לאבחון הפרעות קשב

רותם שלום, בדרך כלל לא נהוג לאבחן ילדים בגיל כה צעיר. תני לבן שלך לרוץ ולהינות מהחיים ולהוציא הרבה מרץ. כשיגיע לגן חובה ממליצה לך לשקול שוב את נושא האבחון. יחד עם זאת, אם את מעוניינת לברר לגבי אבחון ממליצה לפנות לאורה דגן. בהצלחה, אורנה

המלצה למרפא בעיסוק

שבוע טוב לכולן! תודה על התגובות והמלצות! איתן לא מצליח להחזיק עיפרון כמו שצריך.... הגעתי להחלטה שאני צריכה מרפא בעיסוק, רוצה להתיעץ איתכן בקשר לתהליך שעוברים בקופת חולים "מכבי". האם יש מרפאות שהייתן ממליצות אליהן במכבי? האם בכלל כדאי לעשות את זה דרך קופת חולים? תודה לכן מראש!

שירהד1

Member
מנהל
אמנם אני לא חברת מעגל...

אבל אני מרפאה בעיסוק... כמה דברים: 1. בגיל 3 עדיין לא צריך לאחוז עיפרון באחיזה יעילה. בכלל, אני לא ממליצה לעבוד עם עפרון בגיל זה. מה שכן צריך זה המון התנסות עם חומרים שונים- צבעי אצבעות, גואש, פנדה, בצק, פלסטלינה וכדומה. 2. לגבי "מכבי"- התורים בדרך כלל מאוד ארוכים (שלושה חודשים עד חצי שנה, ולפעמים גם יותר), ומספר הטיפולים מצומצם. עוד חיסרון- מישהי אחת עושה את האבחון, ואם יש צורך בטיפול- מישהי אחרת מטפלת. אני מאוד לא אוהבת את זה, כי מבחינתי האבחון מהווה חלק אינטגראלי מתהליך ההיכרות שלי ויצירת הקשר עם הילד וההורים. ילד הוא לא כלי משחק שמעבירים אותו מאחד לשני, אבל ככה זה בקופה. 3. אני לא יודעת אם ילדך זקוק לטיפול בריפוי בעיסוק, אך הייתי ממליצה לך לפנות לפחות לתהליך של אבחון, כדי שהמרפאה בעיסוק תוכל לומר לך אם מבחינה התפתחותית הוא תואם לגילו. בכלל לא בטוח שיזדקק לטיפול, אבל נשמע שתוכלי להנות מהדרכה באשר לפעילויות בבית שאת יכולה לעשות עימו. גם יעזור לך לדעת מה מצופה מילד בגיל הזה, כי לדוגמא נושא הפרעות הקשב והריכוז שציינת לרוב לא מאובחן ובטח שלא מטופל תרופתית בגיל זה, כפי שכבר כתבו לך, וגם, כפי שציינתי- אחיזת העיפרון עדיין לחלוטין לא רלוונטית. שיהיה בהצלחה! שירה.

למעלה