צריכה המלצה על מזון לחתול עם עודף משקל

yardenaco

Member
היי, החתולה שלי בת 8 (מעורבת כל כך שאין לי איך לתאר אותה חוץ מ"מושלמת"), ושמנו לב שהיא צוברת שומן עם כל שנה שחולפת. היא מעוקרת אם זה משנה. איזה אוכל לחתולים מומלץ עבורה?

Yukita

Active member
מנהל
היי, החתולה שלי בת 8 (מעורבת כל כך שאין לי איך לתאר אותה חוץ מ"מושלמת"), ושמנו לב שהיא צוברת שומן עם כל שנה שחולפת. היא מעוקרת אם זה משנה. איזה אוכל לחתולים מומלץ עבורה?
הלינק אליו השאלה שלך מפנה מתייחס למזון חתולים בהכללה כאל מזון יבש, מזון רטוב. האם זו השאלה? האם רצונך לבחור בין מזון יבש למזון רטוב? או שהשאלה היא קצת אחרת?

אלישבע777

Well-known member
כל שנה בחורף הם עולים במשקל וזה לא יורד לעולם. מניסיוני. הווטרינר שלי פעם נבהל מעליה עצומה בחתול הבוגר שלי והמליץ לי על מזון דיאטטי. זה לא עזר בכלל. יש הטוענים שמזון דיאטטי משמין כי הם אוכלים ממנו יותר... היום החתול הזה חולה, ויורד במשקל, ומזל שיש לו ממה לרדת... (אם כי ידוע, שהרזיה מהירה, אינה רצויה לחתולים בכלל, ואפילו יכולה להיות גרועה מהשמנה מהירה) חתולים הם חיות של בטלה ממושכת. אם אין להם צורך דחוף לזוז, הם יעדיפו להמשיך לישון... הכי חשוב שהחתולה תהיה פעילה כמה שאפשר ( אבל זה לא יעזור לה לרזות, זה בטוח) ואיני ממליצה על דיאטה. זה אבוד מראש. חייהם קצרים ותהני ממנה כמה שאפשר, הזמן עובר מהר.
בזמנו בהמלצת דימיטרי החתול שלי אכל נטורל בלנס מופחת קלוריות, ונשאר שמן. מאחר שהחתול היה רגיש לכל מיני מזונות אחרים, שמחתי שהוא אוכל מזון זה ולא מבקש כלום. היום כשהוא חולה וכחוש, 😿 אני מתגעגעת לימים שדאגתי בגלל משקל עודף...

דגלמנגל

Well-known member
חתולים לא פתאום מתחילים להשמין out of the blue וכשזה קורה והם מתמידים בזה וממשיכים להפגין בריאות (כאילו, מתי הם לא) קיימת נטיה לבחור בפתרון הפשוט ביותר, מבלי לחקור ולדרוש יותר מדי (כי רופאים ומרפאות גורמים להם סטרס). הנה סרטון קטן, על תמרורי אזהרה ראשוניים, שיכול להיות שקיימים, או אולי לא.
. זה לא אומר שעם כל שינוי קטן בשגרה צריך תכף לרוץ לעשות להם טיפול 10,000 כולל פירוק משני, ניקוי ושימון, לפני הרכבה מחדש, אבל טוב לדעת.

גורדיאן-II

Active member
חתולים לא פתאום מתחילים להשמין out of the blue וכשזה קורה והם מתמידים בזה וממשיכים להפגין בריאות (כאילו, מתי הם לא) קיימת נטיה לבחור בפתרון הפשוט ביותר, מבלי לחקור ולדרוש יותר מדי (כי רופאים ומרפאות גורמים להם סטרס). הנה סרטון קטן, על תמרורי אזהרה ראשוניים, שיכול להיות שקיימים, או אולי לא.
. זה לא אומר שעם כל שינוי קטן בשגרה צריך תכף לרוץ לעשות להם טיפול 10,000 כולל פירוק משני, ניקוי ושימון, לפני הרכבה מחדש, אבל טוב לדעת.
יופי של סרטון,
חוץ מזה שיש שם המלצה (בערך ב-2:20) לצחצח לחתול את השיניים, החתולים שלי יסכימו לזה רק על גופתי המתה.

למעלה