צריכה המלצות לחברים אמריקאים (הודים) שנוסעים לביקור בישראל

צריכה המלצות לחברים אמריקאים (הודים) שנוסעים לביקור בישראל

מסעדות, מקומות לבקר וכ"ו...

תודה

placid1

New member
קיסריה, יפו, הגנים הבהאים בחיפה,

מנהרת הכותל בירושלים, שוק הכרמל ונחלת בנימין בששי, שוק הפשפשים ביפו בששי בצהריים (בעצם כל דבר בתל אביב יותר נחמד בששי), שוק מחנה יהודה, מערת הנטיפים, עכו, נצרת ויש עוד מלא, תלוי לכמה זמן ולאן הם רוצים לנסוע.

מסעדות: בראסרי בככר מלכי ישראל, ארוחת בוקר בהוטל מונטיפיורי, המזנון של איל שני, לשבת באחת ממסעדות הדגים בנמל בתל אביב (יותר בשביל האוירה, אבל גם האוכל בסדר), ויש כמובן עוד מלא מקומות, תלוי מה הם מחפשים ואיפה.

debby12

New member
מנהל
עכו העתיקה ומנהרות הכותל

למנהרות הכותל אפשר ורצוי להזמין כרטיסים מראש ברשת.

עכו העתיקה מדהימה. זה כבר הרבה יותר מאולמות האבירים - חפרו ומצאו שם דברים מדהימים מתחת האדמה - כולל מנהרת מילוט שמובילה לים כי לצלאח א דין לא היה חיל ים. ויש שם גם "מציאות וירטואלית" עם משקפת שלוקחת אותך לסיור בימי הצלבנים. מדהים

עכו על הרשימה שהכנתי לה

על מנהרות הכותל לא חשבתי (כמובן שהיא תקבר ברחבת הכותל), מה יש במנהרות? יש לשם גישה חופשית רגועה? כי בעבר היו שם מהומות והפגנות.....

המון המון תודה

debby12

New member
מנהל
מנהרות הכותל הן חפירה מתחת לכותל

רואים איך הוא ממשיך 100 מטר למטה, ורואים כל מיני אולמות מהתקופה הממלוכית, ורואים את שער הכניסה המקורי למתחם בית המקדש (מרגיש כמו רגע אינדיאנה גו'נסי, בחיי)

הכניסה למנהרות היא צמודה לרחבת הכותל - כך שזה בהחלט מקום בטוח ומאובטח. היציאה בצד השני היא ברובע המוסלמי *אבל* יוצאים עם מאבטח עם נשק מקדימה ומאחורה שמוקצים לטיול... ואז צועדים איזה 100 מטר חזרה לנקודת ההתחלה

גדלתי בירושלים. ועדיין מצאתי את הסיור הזה מדהים (זה משהו שלא היה כשהייתי ילדה...). בירושלים יש גם את נקבת השילוח (אם הם לא קלסטרופוביים) ומתחם עיר דויד (אם הם מתעניינים בארכיאולוגיה). זה אותו כרטיס לשניהם.

תודה, רעיון מצויין גם לביקור הבא שלנו בישראל

הסתכלתי עכשיו על תמונות וזה נראה מדהים, תודה

placid1

New member
במנהרות הכותל הייתי פעמיים. פעם

ראשונה לפני הרבה שנים במסגרת טיול לירושלים עם מקום העבודה. הסיור תמיד מודרך ולנו היה מדריך מצוין, בקיא בהיסטוריה שידע להעביר את הסיור בצורה מעניינת מאד. בפעם השניה, לפני כחמש שנים, בביקור בארץ עם הילדים ועם חברים שגרים בארץ, גם כן במסגרת יום טיול בירושלים. בפעם הזאת הגרלנו מדריכה בשירות לאומי, אהבלה שרק ידעה לדקלם את מה שגם אנחנו יכולנו לקרוא לבד והרקע הדתי שלה בא לידי ביטוי בכל ההסברים שלה.
היציאה מהמנהרות הן בלב ליבו של הרובע המוסלמי ויש לך בחירה האם לחזור עם החיילים לנקודת ההתחלה או להישאר להסתובב. באופן לא ברור לחלוטין, כיוון שאני פחדנית גדולה, בביקור האחרון החלטנו להיפרד מהקבוצה הרשמית והסתובבנו בשוק (שכיום חצי ריק והרבה פחות ססגוני משהיה אי שם בשנות השמונים כשהיינו נוסעים ליום כייף בירושלים העתיקה בחופשים מהתיכון), והכי כייף, נכנסנו להוספיס האוסטרי ועשינו הפסקת קפה ושטרודל. מומלץ.
בדרך משוק מחנה יהודה בבוקר לכותל בצהריים נסענו דרך מאה שערים וכרגיל בירושלים, מאז ועד עולם, נתקענו בפקק תנועה שלא כ"כ הפריע כי נתן לנו (ובעיקר לילדים שהיו מוקסמים) קצת זמן לבהות בסביבה הססגונית (והביזארית?).
ואם בהמלצות, פחות לאורחים ההודים, יותר בשבילכם, בית החולים למצורעים (הנסן) גם שווה ביקור.

וואו נשמע מעולה
מה עם גן החיות התנכי? מיוחד?

או סתם עוד גן חיות? ומה עם הגנים הבוטנים?

פתחת בפני ירושלים חדשה שלא הכרתי
תודה

placid1

New member
אני לא מתה על גני חיות, אבל

גן החיות התנכ״י היה חביב למדי (אני הייתי שם כשהילדים היו צעירים מאד, אני לא יודעת איך היום). מה שהיה חשוב אז ואני בטוחה שגם היום, זה להימנע מלהגיע בתקופת חול המועד או בסוכות ואם רוצים ללכת על בטוח, להגיע בשבת אחרת נורא נורא צפוף.

את מתכוונת לגנים הבוטנים של האוניברסיטה? הייתי לפני המון זמן והיה מקסים. אין לי מושג איך היום.

בדרך מירושלים לתל אביב, אם יש לכם זמן, יש את שמורת הטבע עין חמד עם צמחיה צפופה ומים זורמים ובריכות טבעיות. מקום מקסים ביותר לבוא לפיקניק עם מוצרים טעימים שקניתם באבו גוש הסמוכה. זה היה אחד המקומות האהובים עלינו כשגרנו בארץ.

גן החיות - מומלץ, בעיקר עם ילדים

כתבתי תגובה אתמול, הזכרתי בה את גן החיות התנכי וגם הגנים הבוטנים, ואז היה נראה לי לא רלוונטי, אז לא פרסמתי :)

גן החיות התנכי - מקסים, כמעט ואין סורגים, אלא מרחבים שמופרדים ע״י תעלות או חלונות ענק. זה נותן הרגשה מאוד נעימה, ועם כל המורכבות של נושא גני חיות, הרגשתי שהילדה מקבלת שם הרגשה שטובת החיות היא בעדיפות גבוהה.
בונוס - הגן נמצא על תחנת הרכבת. במרחק הליכה קצרה יש מעיין, שלא ביקרתי בו.

הגן הבוטני - לחובבי הז׳אנר, או למי שיש לו שעתיים שלוש פנויות והוא בסביבה, ומעוניין להעביר זמן באופן נעים. מאוד יפה, אבל זה גן בוטני בלי אטרקציות של ממש.
הגן הבוטני + גן החיות הופכים לאטרקטיביים עוד יותר בתקופת הקיץ, כשהצל והיובש היחסי מרעננים את מי שמגיע ממישור החוף.

עוד כתבתי:
קיסריה זה אתר מעניין, ויש שם גם מרכז תיירותי עם מסעדות וקניות.

אם הם ניידים, אז הייתי ממליץ להדרים למצפה רמון ו/או שדה בוקר. בשדה בוקר יש את עין עבדת שהוא מסלול קצר ועם נביעה, לא רק לטיילים מושבעים. יש גם את עין עקב, שהוא מסלול מעט יותר ארוך.

לכמה זמן מגיעים? עם ילדים? איזור בישראל שבו הם מעדיפים לטייל?

הם מגיעים ל-10 ימים בדצמבר

הם יהיו בערך שבוע בתל אביב כי הבעל יהיה בכנס, אחר כך הם נוסעים לפטרה בירדן וחוזרים לעוד כמה ימים לטייל בישראל.

המון תודה

ilanvag

New member
מצדה.

אם יש מקום אחד שכמעט כל אמריקני שביקר בארץ מספר לי עליו בהתפעלות - זו מצדה. אף אחד לא הזכיר?
&nbsp
ומצטרף לרשימה שכבר הוצגה פה.

תודה לכולם
, ההמלצות שהמלצתי לה הן:

תל אביב: שוק האומנים בנחלת ביניימין, שרונה, יפו, נמל תל אביב, מוזיאון תל אביב.

ירושלים: העיר העתיקה, הכותל, מנהרות הכותל, שוק מחנה יהודה, מוזאון ישראל, יד ושם.

לכיוון צפון: קיסריה, זיכרון יעקב, הר הכרמל, חיפה, גנים באהים, דלית אל כרמל, עכו, ראש הנקרה, נצרת, חמת גדר.

לכיוון דרום: מצדה, עין גדי, ים המלח, עמודי שלמה, אילת.

האם אני מפספסת אתר תיירות חשוב שאי אפשר לפספס בישראל?

ilanvag

New member
הרשימה הזו מספיקה בשקט ל- 2-3 שבועות...

כתבת שהם הודים, אז זה נראה די והותר.
&nbsp
אם הם היו נוצרים, ובמיוחד נוצרים אדוקים/מאמינים, אז הייתי מוסיף אתרים חשובים לנצרות (טבריה, בית לחם, וכדומה).

iris mom of two

New member
בדרום

שיעצרו בעין עבדת, או במצפה רמון.
&nbsp
אפשר גם בית גוברין.
&nbsp
הייתי מוותרת על חמת גדר ועושה את עתיקות בית שאן במקום

למעלה