צריכה המלצות לספרים...

sheep 007

New member
צריכה המלצות לספרים...

כידוע לכם עומד להגיע שבוע הספר, אז רצית לבקש מכם להמליץ לי על ספרים שאהבתם, אני מאוד אוהבת סיפורים על הפלמ"ח ואירגונים דומים, ספרים מהסוג של "חבורה שכזו" או של "שרה גיבורת נילי" וכ'ו. מקווה שתוכלו לעזור לי תודה מראש!

אסתר שטרייט וורצל כמובן וגם

נחום גוטמן-למשל "החופש הגדול או תעלומת הארגזים" ובכלל-כמעט כל גוטמן. אבל הבקשה שלך קצת כללית מדי-לאיזה גיל? איזה סגנון בנוסף למה שהגדרת? תוך כדי כתיבה נזכרתי שגם לדבורה עומר יש המון כאלה-אני זוכרת לטובה מילדותי בנושאים שכאלה את "סערה באביב" ו"בדהרה" אבל זה רק מה שקפץ לי לראש.את ילדה/נערה/אישה? עוד יש היום מי שמתעניין בנושאים האלה בהגדרה? אגב-בתור בעלת אוסף כבשים(לא אמיתיות) אני חייבת לשאול-למה sheep?

sheep 007

New member
אז ככה...

אני בת 13 (נערה/ילדה, תלוי איך מסתכלים) וחוץ מהאובססיה המוזרה שלי לסיפורי הרפתקאות על מלחמות ישראל ופעולות של אירגונים בתקופת המנדט, אני גם אוהבת סיפורי דרמה ולא דווקא רומנטיים.. ובקשר לשאלתך אחרונה... מאז שהייתי קטנה תמיד צחקו עלי שיש ל שיער כמו של כבשה אז החלטתי פשוט לאמץ לי את הכינוי זה

ToryMaster

New member
יש שלושה שאני ממליצה עליהם בחום

דבורה עומר ("בדהרה" מצוין, אחד הטובים שקראתי), פוצ'ו ("חבורה שכזאת", "אני פחדן אני", "יוס'לה איך זה קרה", לאו דווקא בסדר הזה), ואסתר שטרייט וורצל ("אורי" האלמותי)

sheep 007

New member
על מה זה?

כבר כמה אנשים המליצו לי על פוצ'ו ואני בהמלצתו של אבא שלי קראתי את "חבורה שכזאת" (אחד הספרים הטובים שקראתי) אבל על האחרים לא שמעתי, על מה הם?

ToryMaster

New member
אם אינני טועה

אני פחדן אני מתרחש לפני
השלשה הם המשכים ישירים אחד של השני

וההמלצה שלי - "המגינים הצעירים"

מאת מילא אוהל. לא יודעת איפה אפשר להשיג את הספר הזה (אולי בחנויות משומשים). אלי הוא עבר בירושה מאמא שלי. הספר מסופר מנקודת מבטו של יואש, תלמיד כיתה ז' אאל"ט, שמצטרף יחד עם כיתתו ל"הגנה" בזמן המאורעות.

למעלה