צריכה המלצות על ספרים

nloval

New member
צריכה המלצות על ספרים

יש לי תקציב ואני מחפשת ספרי תיאוריה (והרמוניה) וקצב ללימוד אישי שלי כמובן שרק ספרים ברמה גבוהה (אקדמאית) יעזרו לי, עדיף באנגלית. תודה , נטע.

jazzistco

New member
אגב, ישנם ספרים

מעולים להרמוניה שלומדים איתם בברקלי, שלא מצויים בספרים של "ברקלי-פרס" אבל הם מצויים למכירה רק בברקלי-קולג' ורק למי שלומד שם. גם אני רציתי לקנות כאלה פעם אבל לא הצלחתי להשיג...

fireballgames

New member
יש לי את הספר

the advancing guitarist של גודריך ספר מצויין אבל לא מתעסק בכלל בתאוריה

nloval

New member
גם לי יש אותו

זה ספר גאוני! הזמנתי עכשיו עוד שני ספרים שלו (factorial rhythm for all instruments ואת almanac of guitar voice )שני ספרים שדווקא ראיתי עליהם הרבה המלצות טובות. מקווה שאני אהנה מהם...(ואלמד כמובן)

Molchansky

New member
ספר מומלץ להרמוניה

אחד הספרים הכי מומלצים (על דעת הרבה אנשים) Harmony And Voice Leading שנכתב ע"י: Edward Aldwell, Carl Schachter ספר מצויין ומפורט הנה קישור לאמזון, אפשר לראות שם דוגמאות עמודים רק חבל שהם שמו שם דוגמאות מהסקונד אדישן ולא מהגרסא השלישית החדשה בכל אוםן יש בספר המון דוגמאות ותרגילים, ואפשר גם לקנות בנפרד את חוברת העבודה שלו. ואפשר להשיג אותו גם בארץ

Molchansky

New member
ועוד משהו מומלץ

כדאי מאוד גם ללמוד במקביל קונטרפונקט הוא הקדים את ההרמוניה ושני התחומים הולכים יד ביד הנה ספר מומלץ בקישור

Molchansky

New member
ואם כבר ספרים, אז הנה עוד כמה:

The Study of Fugue שנכתב ע"י Alfred Mann ספר מצויין שמסביר על "חוקי" הפוגה חובה ללמוד לפני את הקאוונטרפויינט כי פוגה מתבססת על החוקים של הקודם והתפתחה בין היתר מתוך הקודם הנה קישור1 ואם מעניין אותך אומנות התזמור Study of Orchestration, Third Edition שנכתב ע"י Samuel Adler ספר יסודי ומפורט על תזמור, מסביר על טכניקות של כלי נגינה שונים מכלי קשת ועד כלי נשיפה וכו' ומסביר איך לשלב אותם בתזמורת תוך ניצול אידיאלי של הרג'יסטרים השונים הנה קישור2 אפשר להשיג את הספרים האלה ב"פרום" או במיוזיק בוק שופ (לא אני לא עובד שם
) אלה פשוט שתי חנויות מצויינות לספרי מוזיקה, ואפשר למצוא אצלם עוד המון ספרים אחרים וטובים.

jazzistco

New member
כן. אבל אף פעם לא היה

ולא יהיה ספר כה טוב כמו ספרו של יצחק סדאי!
אוחחחח... למה הוא אזל ?! למה ?!
דווקא את הספרים הכי טובים לא ניתן להשיג... מה זה צריך להיות?!

Molchansky

New member
יצא לי לקרוא אותו

אני חייב להגיד שהספר של סדאי מצויין אבל הוא לא מתאים למי שלומד בפעם הראשונה הרמוניה הוא מתאים לאדם שכבר יודע הרמוניה ורוצה להתעמק בנושא יותר הרבה יותר פילוסופי מספר לימוד "סטנדרטי" אבל באמת ספר מצויין

fireballgames

New member
../images/Emo45.gif

למרות שלדעתיהם מאוד מתקדמים , כדאי לחכות איתם עד אחרי לימודי הרמוניה בסיסיים.

Molchansky

New member
כן זה נכון

באמת עדיף קודם להתמקצע עם ההרמוניה והקאוונטרפוינט

nloval

New member
חבר'ה, אני לא מתחילה...

9 שנים אני מתעסקת עם זה. . .

Molchansky

New member
הספרים שנתתי

הם לא למתחילים
הם ספרים מקצועיים ברמה אקדמית

nloval

New member
../images/Emo13.gifאני יודעת

אבל יש לי תחושה שחלק מכם חושבים שאני מחפשת ספרים עם ידע בסיסי בהרמוניה וזה לא ממש מה שאני מחפשת. . .

למעלה