צריכה הסברים...

צריכה הסברים...../images/Emo178.gif

עד שהספר
"לידה פעילה" יגיע לסטימצקי, אני אמשיך להטריד אתכן בשאלות.....(ואולי גם אחרי?)...
... זריקת פיטוצין- מתי נותנים
למה נותנים
וכל הסבר שנראה לכן. זה קשור לזירוז
עכשיו, כשאני מבינה שרוב הפעמים שעשו לי זרוז- זה היה מיותר, למעט בלידה הרביעית, כשהתינוק היה במצוקה, אני מרגישה תחושת עלבון וחוסר אונים. למה עשו זאת, אם לא היה צורך
למה לגרום לי כאב מיותר, וסיכון מיותר

p e a c h i t

New member
הי קטנה...

פיטוצין זה הורמון סינטטי - ,משרה לידה, שאמור לחקות את ההורמון שמופרש באופן טבעי (אוקסיטוצין) בגוף האישה בזמן לידה והוא מה שנקרא - זירוז. מתי נותנים אותו? בבתי חולים משתמשים בו במקרים שונים - לדוגמא אם עברו שבועיים מהתל"מ ועוד לא ילדת (סיימת שבוע 41 אאל"ט) , אם נתקעת בפתיחה או אם הלידה לא עומדת בקריטריונים של בית החולים מבחינת עמידה בלו"ז וגם בסיום לידה לזרז יציאת שיליה (בטח יש עוד כמה - לא ממש זוכרת). לפי מה שאני יודעת היד של הרופאים קלה על המזרק, ופיטוצין מוצע לכל דיכפין. גם ההשלכות של מתן פיטוצין הן בדרך כלל צירים מאוד חזקים - עד בלתי נסבלים בשלבים מוקדמים יחסית שעלולים לשבור את רוחה של היולדת ותדירותם גבוהה מאוד. (שוב - אין לי נסיון - רק מקריאה בפורומים). מכיוון שבלידה - אם התנאים נכונים - הורמון אוקסיטוצין מופרש באופן טיבעי, אפשר להימנע לגמרי מלהשתמש בו. זה מה שאני יכולה לתרום, אני בטוחה שעוד יוסיפו/ישפרו/יתקנו. בהצלחה!

g a n i

New member
נדמה לי שהאחרון רק אחרי יציאת השליה

לעודד / לוודא כיווץ הרחם ו"שליטה" על כמות הדימום, אבל לא לפני יציאת השליה.

אם פי 3

New member
תלוי בנהלים ובגישה

בגישה לניהול אקטיבי של השלב השלישי של הלידה (ובטח גם של השאר), נותנים תמיד, חותכים את חבל הטבור מיד וכו'. בגישה הטבעית, לא נותנים באופן שגרתי, אלא רק אם יש צורך - דימום, רחם שלא מתכווץ וכדומה. לדעתי כן נותנים פיטוצין גם לפני יציאת השיליה, אם היא "מתעכבת" (= מעל 10 הדקות שבי"ח מקציב
) - אבל לא סגורה על זה.

בלינקה

New member
בשלב השלישי יש שתי גישות

חלק נותנים לפני יציאת השליה (כי הרי זה נועד לכווץ את הרחם כדי להוציא את השליה, לא?
), וחלק רק אחרי (כי אם נותנים לפני אז זה סוגר את צואר הרחם ולשליה יותר קשה לצאת, וגם קשה יותר לעשות רוויזיה בלי לפתוח את הבטן, ואז, בעצם, למה לתת בכלל באופן אוטומטי?
).

למעלה