צריכה התייעצות כבר ממש מיואשת....

נעמי 888

New member
צריכה התייעצות כבר ממש מיואשת....

שלום לכולם,

אני בת 27 מאובחנת אנדו כשנתיים (וסובלת הרבה יותר....), אני מטופלת אצל ד"ר שינמן ובשנה האחרונה הצלחנו דיי לצמצם את כמות הכאבים, דבר שהוביל להקלה משמעותית בכל השגרת חיים שלי.
כמובן שלא הצלחנו לפתור את כל הבעיות ועדיין יש כאבים ודימומים אבל יחסית לפעם המצב דיי טוב.
יש בעיה אחת מאוד משמעותית שלא פתרנו וזה דלקות חוזרות בדרכי השתן, אני סובלת מדלקת כפעם בשלושה חודשים ושהיא מגיעה כאילו היא מתפתחת למפלצת תוך שעות ספורות... ניסיתי כמה פעמים טיפולים צמחיים וכדומה אבל בדר"כ לא הצלחתי להתגבר על הזיהום והדבר רק הוביל להסלמה במצב (חום, דם בשתן, דלקת בכליות כבר חוויתי הכל...).
אני ממש לא יודעת מה לעשות עם התופעה הזאת וגם הכי לא מרגיש לי הגיוני למלא את עצמי באנטיביוטיקה כל שלושה חודשים (שרק מהתופעות לוואי שלה אני בדר"כ נהית חולה). אני יודעת שהרבה נשים שסובלות מאנדו סובלות גם מדלקות חוזרות בדרכי השתן ורציתי לדעת איך אתן מתמודדות עם זה, עם יש טיפול מונע שאתן צורכות באופן קבוע, או טיפול טבעי "אגרסיבי" יותר? כל טיפ יכול לעזור

אני באמת במצב יאוש רציני עכשיו, כי כמובן שבזמן הכי לא טוב שיש, חטפתי עכשיו דלקת ואני בקושי יכולה לשבת על כיסא מרוב כאבים

פשוט כל כך נמאס לי מזה שזה כבר שובר אותי נפשית...

ליה1997

New member
כל כך מזדהה שאין מילים לתאר

תקשיבי חברה... בעיניי ולי לפחות זו התופעה שהכי מציקה ומה לא ניסיתי ומה לא עשיתי..... אז הנה כמה עצות שעוזרות לי להתמודד וזה לא גרןע כמו פעם .... לי זה בא פעם בשלושה שבועות בערך וזה הןרג אותי...אז הנה עצות מכל הלב רק שימי לב כי זה בוודאי אינדיבידואלי: 1. עזבי אותך מאנטיביוטיקה זה רק מזיק ולא מועיל 2. תאכלי חמוציות ופטרוזיליה זה כן עוזר 3. תרגילי חיזוק לרצפת האגן 4. יש תכשיר לניקוי אינטימי של פמינה עם תמצית חמוציות גם אם זה פסיכולוגי זה עובד עליי..5. תשתדלי להחליף תחתוניות בתדירות גבוהה 6. אם וכאשר את מקיימת יחסי מין תרוקני את השלפוחית לפני ואחרי..7. תפחיתי סוכר זה עובד אצלי8. כשיש לך דלקות כביכול תקחי איתך בתיק סדורל לכל מקרה זה עוזר לתסמינים ותקחי גם דברים נחוצים להחלפה..9. תנסי לשמור על החומציות הנכונה של האזור ולא לשטוף בסבונים לא מותאמיםובהצלחה

נעמי 888

New member
תודה על התגובה :)

&nbsp
ושאלה לגבי התכשיר ניקוי של פמינה, בעיקרון נאמר לי שכדאי להימנע מתכשירים כאלו (לא דווקא זה של פמינה) כי אז הנרתיק מתרגל ש"עושים את העבודה בשבילו" וזה פוגע ברמת החומציות הטבעית שאמורה להיות שם, כלומר בשניה שמפסיקים להשתמש בזה יש מתחיל דלקות ופטריות.
יש לך מושג אם זה נכון או שזה סתם מהשמועות הלא מבוססות האלו?

ליה1997

New member
לפי מה ששמעתי וקראתי

זה נכון ולכן אני מפחיתה בשימוש ומקפידה להשתמש רק כשאני בתקופת "הדלקת כאילו" הזאת כי זה כן עוזר באופן מסויים...

נעמי 888

New member
לאחר התייעצות עם נטורופתית

&nbsp
קיבלתי כמה טיפים שחשבתי לשתף למקרה שעוד מישהי סובלת מזה:
&nbsp
*כמובן הכי בסיסי לשתות מלא מים
*בתור טיפול מניעה להימנע ממוצרי חלב כי הם מגבירים סיכוי לדלקות בגוף
*גם כטיפול מונע, לקחת פרוביוטיקה לשיפור המערכת החיסונית והגדלת כמות החיידקים הטובים בגוף
*בעת הצורך (ברגע שיש דלקת לתקופה של שבוע) לקחת תוסף D מאנוז (בעיקרון עושה מה שחמוציות עושות רק אגרסיבי יותר ומשפיע במהירות רבה)
*להרתיח בסיר מים עם פטרוזליה ולשתות כמה פעמים ביום (מנקה את המערכת)
&nbsp
מקווה שזה יעזור ושאני אצליח להתגבר הפעם על הסבב בלי אנטיביוטיקה...

simba1231

New member
העצות שהיא נתנה לך טובות

לדעתי הכי יעיל (חוץ מאנטיביוטיקה, אבל עובד מעולה גם במקביל אליה) זה לשתות המון ועם כל החשיבות של לשתות מים, אני מודה שכשיש דלקת אני מקפידה לשתות גם משקאות משתנים (תה, קפה, קולה, לא בריא אבל עוזר מהר מאוד).
חוץ מזה, אם הדלקות חוזרות אצלך הייתי מקפידה ביום יום לצרוך חמוציות (או כמיץ או כתוסף), פעם ביום יומיים כאמצעי מניעה.
אגב, לגבי הפטרוזיליה גם היא לדעתי עושה את העבודה, רק שאם אני לא טועה היא עלולה לעודד הפלות אז חשוב לדעת את זה.
מקווה שעם או בלי אנטיביוטיקה נפטרת כבר מהדלקת הזאת ואת מרגישה יותר טוב.

ARE5

New member
GRAMSE

ההמלצה הכי טובה שאני יכולה לתת לך היא לקנות אבקת פרוביוטיקה גרין של חברת GRAMSE
כרגע חסר בארץ. זה ייבוא מארצות הברית שמיוצר רק עבור ישראל (תאמיני הפכתי עולמות למצוא את זה לרכישה באר"הב עד שמהחברה עצמה מסרו לי שזה משווק במיוחד לארץ).
לי זה מאוד עזר. אומרים שהמשלוח הבא יגיע לארץ בתחילת נובמבר.

חוץ מזה, כל הסבונים של פמינה ושל המתחרים ממש לא מומלצים.
כמו כן לא סתם אומרים שללבוש רק תחתוני 100% כותנה. זה ממש חשוב.
וכמובן להפסיק סוכרים ומתוקים בכלל. ולשתות 2 ליטטרים של מים בכל יום! זה מנקה את הגוף

זה כל כך מעצבן

לפני ה"מחזור" הנוכחי הלכתי בעצת הרופאה הציטולוגית שלי עם תחתוני סבתא כאלה מכותנה, רפויים. עכשיו, כבר בערך חודש וחצי שיש לי הכתמה דמית - אמנם בכמות מעטה (מה שלא משנה את עוצמת הכאב ואולי אף מגביר אותה), אני צריכה תחתונים הדוקים ופדים, ואז המקום לא מאוורר מספיק ויש לי בגלל זה דלקות

&nbsp
נ"ב הרופאה הזו המליצה לי לא לסבן שם בכלל, אבל אני לא מסוגלת, זה מגעיל אותי. אז קמילוטרקט עוזר לי הכי הרבה. עשיתי טעות מרה כשעברתי להשתמש בסבון מוצק אסותא, כי הוא עשה לי דלקות וגינליות שאלוהים ישמור.

למעלה