צריכה התיעצות

צריכה התיעצות

עשיתי סקירה מוקדמת מורחבת במרפא הכל היה בסדר.(עלה 114 שקל בסבסוד כללית מושלם). עכשיו אני שבוע 20 יש כמה אפשרויות שאני מתלבטת: 1. לעשות במרפא ולשלם כ-500 שקל. 2. במכון מור או רמז ברחובות תמורת התחייבות. 3. לא לעשות-אמרו לי שיצאו מחקרים שזה מזיק לעובר ואין צורך באולטראסאונד רבים. וגם אם ח"ח אגלה מום אני לא אעשה הפלה. (אשתדל). מישהי עשתה במכון מור(אשדוד,ראשון) או ברחובות ויכולה להמליץ או לשלול. תודה אחרי לידה מקדמת שבוע 26 מסיבה לא ידועה. הילד בריא.

בוודאי שלעשות

ורצוי סקירה מורחבת. הסקירה הבסיסית בודקת רק קיום של מספר איברים בסיסים ואינה יסודית כלל. אני לא מכירה שום מחקר רציני שהראה על נזק מוכח לעוברים אנושים לאחר הריון עם כמות אולטרהסאונדים סבירה (כולל שתי סקירות באורך מלא). את וודאי מתייחסת למחקר האחרון שיצא לגבי עכברים. גם שם אין נזק מוכח, אלא שינוי בהתליך מסויים, לאחר שהם עברו אולטרהסאונד רצוף וארוך מאוד, בכמות שעות שכלל לא מתקרבת למה שנעשה בהריון, ומדובר, כמובן, בחיות קטנות הרבה יותר. אני בעד שאין צורך להגזים בבדיקות, אבל בטח לא להמנע מבדיקה חשובה. אני מאחל לך שלא תעמדי בהתלבטות אם לבצע הפסקת הריון או לא, אבל רק אציין, שבמקרים שכן נמצא ממצא, ניתן לעקוב ולתכנן את בטיפול לאחר הלידה בצורה שעשויה להציל את חיי העובר ובריאותו. למשל, אם יש חלילה בעיה לבבית הדורשת ניתוח סמוך ללידה זה ממש הבדל של חיים ומוות אם מתזמנים את חדר הלידה, בוחרים היכן ללדת ומטפלים בתינוק מיד לאחר הלידה, לעומת מצב של הפתעה מוחלטת בלידה.

טחג

New member
לא יודעת מה להגיד לך

אני עשיתי את הסקירה השניה לא מורחבת ולא באזור שלך אז אין לי המלצות. רק להגיד שאם לא ראו בעיה בסקירה הראשונה אז נראה לי קצת מוגזם להוציא 500 שקל על הסקירה השניה. אבל לי קל לדבר
- בכל ביקורת הרופא גם עושה לי א.ס. לאור ההיסטוריה. ולגבי המחקרים על הנזק אני מצרפת (משתדלת) לינק לשרשור על הכתבה האחרונה שהייתה בנושא במעריב, בפורום הריון ולידה.

למעלה