צריכה חוות דעת עכשוית על מכללת ג'ון ברייס

BooWho

New member
צריכה חוות דעת עכשוית על מכללת ג'ון ברייס

חושבת להתחיל לעשות את "קורס מנהל תשתיות ואבטחת מידע" אצלם. האם כדאי? יש מישהו שעשה אצלם קורס באחרונה? האם רמת הלימודים שם גבוהה? האם הם באמת עוזרים בהשמה אחרי הקורס? בתודה מראש לכל העונים

hetzbh

New member
לא נתת מספיק מידע

מה הידע שלך? נסיון שלך בתשתיות? נסיון באבטחת מידע? אם לשלושת השאלות התשובה שלך היא "כלום", אז קורס כזה לא ממש יסייע לך.

BooWho

New member
בתשובה לשאלתך...

הרעיון הוא לבצע הסבה מקצועית. אז אין לי נסיון בתחום. השאלה היא על סמך מה אתה אומר שקורס זה לא יסייע לי? עשית את הקורס אתה מכיר מישהו שעשה את הקורס ויודע שלמרות שהם אומרים שאין צורך בידע בתחום בעצם כן צריך?

בעלי עשה את הקורס הזה, אמנם בסלע ולא בJB

אבל אני מתארת לעצמי שזה אותו הדבר. אין צורך בידע קודם, רק אוריינטציה טובה עם מחשבים. אבל. לא היה קל למצוא עבודה אח"כ, שתיקח את הסיכון עם מישהו שלמד וקיבל הסמכות (MCSE דאז, היום אני מניחה ש-MCITP) אבל בלי ניסיון. היום אנחנו כבר 3 שנים אחרי סיום הקורס, והוא מתקדם יפה, אבל זה יותר בזכות הזדמנויות שהיו לו, והעובדה שהוא תרגל וניסה הרבה מעבר למה שלימדו בקורסים. הצעתי - אם אתה רוצה הסבה מקצועית, לך לחברה שמציעה מין Entry Level. הם יתנו לך את ההכשרה הדרושה, וכשתסיים את העסקתך שם (אמנם לא בשכר גבוה במיוחד), יהיה לך ניסיון רלוונטי.

ורק עכשיו שמתי לב שאת בחורה. סורי

ali052

New member
אני למדתי שם לפני כמה חודשים.....

מה רצית לברר בדיוק ? ובאיזה סניף בארץ ?

BooWho

New member
בסניף בת"א

האם באמת מישהו בלי ידע יכול לעבור את הקורס הזה ולהצליח לעשות הסבה למקצוע?

lior 30 rg

New member
אני עשיתי הסבה כזו.

אמנם לא בג'ון ברייס אלא במקום אחר אבל בסופו של דבר, בגדול גדול- הכל אותו שטנץ. שורה תחתונה- הקורסים נותנים בסיס לא רע אבל תהיו מוכנים להתחיל בעבודות IT שחורות. לא אכחיש שמרצה טוב יכול לעשות את ההבדל.

BooWho

New member
מה זה עבודות IT שחורות?

כמו שנאמר פה להיות תומך טכני בחברת אינטרנט? או שיש גם דברים אחרים?

TopSound

New member
קשה לי להאמין שמישהו ייתן לך להיות...

אשת System/מנהלת רשת עם הסמכה של מיקרוסופט בלבד ובלי נסיון מעשי. בדרך כלל מתחילים בעבודות כמו Help Desk, תמיכה טכנית, ומשם מתחילים לטפס. קורס MCITP אמנם נפתח במודול שמתמקד ב-Client אבל מרבית הקורס עוסק במודולים שמתמקדים ב-Server. בעבודות הראשונות שלך בתחום, סביר להניח שהנגיעה שלך והאינטראקציה שלך תהיה יותר עם ה-Clients (משתמשי קצה) מאשר עם ה-Servers (שרתים). זאת הכוונה ל"עבודות שחורות".

Sharon25

New member
מלכודת קלה

אם אין לך נסיון רציני בתחום, אזי הקורס לא בשבילך. אם יש לך נסיון רציני בתחום, אזי את לא צריכה אותו בשביל להתקדם. הם בונים כנראה על השם המפוצץ, "מנהל תשתיות ואבטחת מידע" שיגרום לך לחשוב שבסופו של הקורס תהפכי לכך.

BooWho

New member
שאלה

האם אתה אומר את זה בתור אחד שעשה את הקורס או מכיר מישהו שעשה את הקורס?

ali052

New member
גם וגם....

לא ענית לי על השאלה - איזה סניף בארץ?

doom23

New member
אתם קצת מגזימים ...

"אם אין לבן אדם ידע ואין ניסיון אז אל תתחיל בכלל..." מזה השטויות האלה ? אז איך אתם מצפים שאנשים יכנסו למקצוע ? יקבלו ידע מהשמיים ? יש אנשים שלא בנויים לחפור לבד. וללמוד מאפס ולפעמים כדאי לקבל הדרכה ממורה טוב. ולא רק מפורומים וספרים. תשובה לשואלת. אמנם סיימתי ללמוד בג'ון לפני כמה שנים. אין לי מושג לגבי הרבה שם היום אבל הקורס מפוצץ בהמון חומר ונושאים שאם אין הרבה ידע וניסיון חשוב מאד ללמוד להקפיד לא להחמיץ שיעורים והכי חשוב להשקיע המון בתירגולים והתעמקות לחומר אם לא אין טעם לקורס הזה. אל תצפי לימצוא את עצמך שבוע אחרי סיום הקורס בתור מנהלת רשת. את תצתרכי להשיג ניסיון בתחתית של העבודות האלה שבדרך כלל זה מתן תמיכה טלפונית בחברות אינטרנט וכדומה ומשם להתקדם.

ali052

New member
כמו שענו לך- צריך קצת יידע בסיסי מהתחום

סה''כ מכללה טובה . שם טוב. מורים טובים .

hetzbh

New member
תעקוב אחרי השרשור הזה

אני כותב כרגע פוסט על הנושא, אני אפרסם פה לינק ברגע שאסיים את זה הלילה.

למעלה