צריכה טיפ בתפירת שמלה

צריכה טיפ בתפירת שמלה

הלכתי עם ביתי לחפש שמלת שבת חורפית, ונתקלנו בשמלה שמצאה חן בעיניה אבל לא התאימה מבחינת אורכה ואורך השרוול
[URL]http://www.golfkids.co.il/kids/girls/dresses/wmlh-srvgh-bwilvb-sivmt-wkbvt.html[/URL]
היה נראה לי ממש קל לעשות כזאת בעצמי שתהיה בדיוק לפי טעמה, ואכן הצטיידתי בבד סריג כותנה כיפי ועבה בצבע קרם עם מרקם קצת סרוג כזה.
עכשיו אני קולטת שאולי הסרטים שנרצה לתפור בתחתית השמלה לא מתאימים לאופי הבד. הוא נמתח, והסרטים ההמקושטים הם בד"כ ארוגים ולא נמתחים. חוששת שייווצרו כמו "קמטים" או גלים במפגש בין השניים, או לאורך הזמן. יש איך למנוע את זה?
אשמח לרעיון.
תודה רבה!

יש לשמלה ביטנה ?

אפשר לחבר את הבד לביטנה, ובכלל, הייתי מאריכה את השמלה, עם תחרה כמו שיש בתחתית השמלה.
לגבי השרוולים אפשר ללבוש חולצת בסיס מתחת

שש שבע

New member
כדי שלא יוצרו גלים, עובדים פשוט הפוך

כלומר, אם יש לך בד גמיש, ובד שהוא לא גמיש, ואת תופרת אותם כאשר השכבה היציבה למטה, והגמישה למעלה, והיא זו שבאה במגע עם הרגלית של המכונה, אז אם אין לך רגל הולכת למכונה, יווצרו גלים, וזאת משום שהשיניים לוקחים מלמטה את הבד התחתון, והעליון שאינו באותו מרקם/עובי/אלסטיות, הולך הקצב שלו, ויהיה יותר איטי, ולכן יווצרו לך בסוף גלים,
אם את תופרת הפוך, שההבד הגמיש יותר יהיה מתחת לרגלית, זה לא יקרה,

אם את תופרת חדשה, אני ממליצה לך לשים סיכות להכליב בחוט ורק אחר כך במכונה, בשיטה שאמרתי.

bananit2

New member
שמלה מהממת ונראה שמאד פשוט לתפור אחת כזאת

הבד שקנית נשמע לי כמו ג'רסי.
הוא בד מאד נח לעבודה!
תנסי לחבר חתיכת סרט על שארית בד ותראי מה קורה עם זה..
לדעתי עם קצת משחק של פונקציות המכונה כמו מתח, אורך התפר וכו' לא אמורה להיות בעיה......

עוד רעיון שניתן לבצע הוא קישוט השמלה בעזרת תפרים מיוחדים שיש למכונה ולא דווקא עם סרט. אפשר להכניס חוט מיוחד בסליל התחתון של המכונה ולתפור תפרים ממש מיוחדים ויפים.

אני פעם גלגלתי חוט ריקמה של vog בסליל התחתון ועשיתי תפר מיוחד שאהבתי את הדוגמה שלו, זה נתן דגש מיוחד.

תוכלי לעשות כמה תפרים יפים בכמה צבעים שונים על מנת לקבל אפקט כמו זה שבתמונה.

בהצלחה!

תודה רבה!

אהבתי את הרעיון של לנסות לחבר על פיסת בד נפרדת ולראות איך זה. פשוט וממש נבון.. תודה
הבד כנראה סוג של ג'רסי עבה, עם מרקם יחסית מחוספס שנראה סרוג. מיוחד מהרגיל.

למעלה