צריכה ייעוץ לגבי לימודי ד"ר

irisiris1

New member
צריכה ייעוץ לגבי לימודי ד"ר../images/Emo165.gif

שלום יש לי תואר ראשון ושני בהצטיינות יתירה מאוניב' ת"א, אני רוצה להמשיך לתואר שלישי אבל יש כמה בעיות, א. העדיפות הראשונה שלי היא אוניב' ת"א, אבל אני לומדת במדעי הרוח ושמעתי שאין שם מלגות קיום מלאות לתואר כמו בבר אילן, זה נכון? ב. סיימתי תואר שני ב2003, כלומר לפני 5 שנים, אני מרגישה שאני "חלודה" מאוד ולא ממש מאמינה בעצמי, אני פחות טובה לטעמי ממה שהייתי בתואר הראשון והשני, מישהו מכאן התחיל תואר שלישי אחרי פסק זמן כה רב? ג. מישהו כאן לומד לתואר שלישי בבר אילן? קשה להתקבל למלגות הנשיא אם אתה מגיע מאוניב' אחרת? מה בראש העדיפויות שלהם? כנראה מדעי החיים ולא הרוח והיהדות... תודה למשיבים.
 

ghatto

New member
יש עוד 3 אוניבסיטאות לפחות

עם פקולטאות למדעי הרוח....למה להגביל לאלה שבאזור ת"א ?
 

irisiris1

New member
ותשובה עניינית אפשר למצוא כאן?../images/Emo4.gif../images/Emo46.gif

חשבת על זה שאני אולי גרה בדרום ת"א, לא ניידת ואין לי תקציב או זמן לנסוע שעתיים-שלוש לכל צד<? למה לא לענות לגופו של עניין? או לא לענות בכלל כשאין תשובה?
 

tulkin

New member
לא יודע כמה זה ענייני...

אבל: א. אין לי מושג לגבי מלגות. השמועות מספרות שמצבה של אוניברסיטת תל אביב הוא הגרוע מכולן מבחינה כלכלית - אבל אולי למרות זאת גם להם יש מלגות הצטיינות, שווה לברר באוניברסיטה. ב. אני התחלתי דוקטורט השנה, יותר משלוש שנים אחרי שסיימתי רשמית את התואר השני (והרבה יותר מזה אם סופרים מתי סיימתי לקחת קורסים ולכתוב עבודות, למעט התזה). גם עברתי לתחום חדש לגמרי, אז גם מה שזכרתי מהתואר השני היה לחלוטין לא רלוונטי. את התואר הראשון כבר שכחתי מתי סיימתי (זה היה לפני יותר מ 10 שנים). אז הגורמים האלה הם לא מה שצריך למנוע ממך להתחיל דוקטורט. בהחלט אפשר להסתדר. מצד שני הגורם החשוב ביותר הוא אמונה בעצמך וביכולתך - את זה הצהרת שאין לך.... הייתי מתחיל מלעבוד על העניין הזה. ג. אני לא לומד בבר אילן.
 

ghatto

New member
אני שאלתי שאלה עניינית

שאולי גם יש לה שאלה עניינית. לא ברור לי למה התגובה שלך היא כאילו אני תוקף אותך. לא עדיף קודם למצוא מנחה בנושא שבאמת מתאים לך ובוער בעצמותייך ואז אולי לעבור דירה. אולי אפילו לעיר עם יוקר מחייה נמוך יותר, שזה משהו שאפשר לעשות גם כלומדים באת"א או בבר-אילן. אבל לקחת את זה לכיוון הכלכלי זה משהו שאת עשית ולא אני.
 

d a p h n a

New member
בשיא הרצינות ולא מתוך קנטרנות...

דוקטורט הוא דבר די רציני, שדורש בראש ובראשונה למצוא מנחה שאת באמת רוצה לעבוד איתו על נושא שבאמת מעניין אותך, כי אחרת לא תשרדי את התכנית. זה לא כמו תואר ראשון שבו בסך הכל החשיבות של מקום הלימוד לא אדירה לכאן או לכאן ואפשר לתת משקל גדול לשיקולי נוחות. לא סתם יש אנשים שנוסעים לקצוות העולם כדי ללמוד בתכניות דוקטורט המתאימות ביותר עבורם. כמו כן, בדוקטורט את לא צריכה להתייצב באוניברסיטה כל בוקר ללימודים. רוב העבודה שלך היא עם עצמך, ומדי פעם פגישות עם המנחה. מה שאני מנסה לומר הוא שדווקא שווה לשקול ברצינות לחפש את האוניברסיטה המתאימה ביותר עבורך, ובמידה וזו אינה נמצאת דווקא ליד תל אביב, לבדוק את האפשרות של לימודים שם תוך הגעה לאוניברסיטה רק לעיתים, או לחילופין את האפשרות של מעבר לעיר אחרת לכמה שנים. אני לא מזלזלת בשיקולים הכלכליים או בעובדה שלפעמים באמת אין שום אפשרות ללמוד באוניברסיטה מרוחקת, אבל התגובה האגריסיבית שלך לא כל כך במקום, במיוחד בהתחשב בעובדה שכאמור - הדבר החשוב בדוקטורט הוא למצוא את התכנית המתאימה לך.
 
אני יכול להמליץ לך

להגיש בקשה למלגת נשיא באוניברסיטת בר אילן. מדובר במלגה 160000 ש"ח למשך 4 שנים כולל לימודים חינם ונסיעות לכנסים בחו"ל על חשבון האוניברסיטה. נותרו עוד ימים ספורים להגשת מועמדויות. ולגבי שאלתך אני חושב שאם סיימת בהצטיינות תואר שני אז לא אמורה להיות כל בעיה על אף שאת מגיעה מאוניברסיטה אחרת. אחת המטרות של המלגה זה למשוך סטודנטים מאוניברסיטאות אחרות. בהצלחה
 
טוב אז ככה:

אני מצטרפת לדבריה של דפנה. לימודי הדוקטורט הם הרבה יורת קשים ודורשניים מאשר לימודי התואר הראשון, וכן, אפילו יותר מלימודי המ.א.. את חייבת לדעת שיש לך מספיק זמן עבורם. שנית - עדיף רצי ומומלץ למצוא קודם מנחה. אם תיכנסי כאן ל"מאמרים" תמצאי שרשור אחר שכבר התההווה כאן בעניין של בחירת מנחה וכו'. הקבלה לבר-אילן היא לא קשה מדיי אם את אכן מצטיינת. הם אכן מבקשים למשוך ככה תמידים נוספים מאוניברסיטות אחרות, ולכן - יש להם כוונה שאנשים כמוך יפנו. אבל - אני חושבת שאחד הדברים שהם בודקים הוא שיש לך כבר מנחה (ככה זה היה לפני 3 שנים), כי הם רוצים לוודא שמהרגע שאת מקבלת את המלגה את מתחילה מיד לעבוד, וגם - שתחום המחקר שלך אכן יכול להתבצע בתוך האוניברסיטה שלהם אז .. אם את מגישה מועמדות (או שוקלת) בבר אילן - את צריכ הלדעת קודם אצל מי את עושה את העבודה. דבר נוסף כמו שכבר אמרו כאן אחרים - הוא התקשורת וה"כימיה" שלך עם המנחה. אם תקריא את הדפים האחרונים כאן תגלי כמה וכמה שרשורים שמדברים על יחסים עם המנחה ועל כמה שהם מקדמים או תוקעים תזה או דוקטורט. אני מניחה שאת יודעת את זה אם עשית תזה. לקבל מלגה, ולא לדעת מי המנחה שלך (יש לי חברה שעשתה כך, קיבלה מלגה מבר אילן, לא היה לה מנחה, הצמידו לה מנחה, ועכשיו - היא מוצאת עצמה מחפשת הדרכה והנחיה אצל כל מי שרק מסכים לעור, כי המנחה שלה לא ממש ממלאה את תפקידה) ... יכול להיות די בעיתי , ולא לאפשר לך לסיים את הדוקטורט בתוך הזמן הנקוב, ואז.. למרות המלגה את מוצאת את עצמך עם בעיה. לגבי מה שסדר העדיפויות לש בר-אילן- אין כזה. הם מחלקים מלגות לכל התחומים. זו חובתם. יש פחות מלגות לתחום אחד מלאחר, אבל - יש לכל התחומים והנתונים הנבחנים - הם הנתונים היבשים של ציוני התואר השנו יהתזה, בלבד! לגבי זה שאת פחות טובה מהתואר הראשון - תראי, את יותר טובה בדברים מסוימים, ופחות טובה באחרים. אין ספק שאת יותר עמוסה בדברים בחים, יש לך פחות זמן (אולי) ויותר "דברים על הראש", וכבר אינך חופשייה רק ללימודים. מצד שני - את כבר עם ניסיון חים, את בקיאה בתחום שבו עשית תזה, ואת רוצה מן הסתם להמשיך בו, אז נקודת הפתיחה שלך היא אחרת. בקיצור - אל תאבדי ביטחון. ללכת לעשות דוקטורט דורש תעצומות נפש, ונשימה ארוכה והרבה דברים נוספים, וחוסר ביטחון - זה לא משהו שיעזור בתהליך. אני חושבת שכתבתי יותר מה שהתכוונתי. מקווה שתרמתי לפחות משהו בהצלחה בכל מקרה.
 
חשוב מאוד שיהיה מנחה בבקשת מלגת נשיא

והסיבה היא שלאחר שאת מגישה בקשה למלגה, לשכת הנשיא פונה למחלקה ואז המחלקה והמנחה שלך צריכים להמליץ עלייך למלג. כך שלמרות שלכאורה נראה שמדובר ב-2 דברים נפרדים למעשה אין זה כך ויעזור לך אם יהיה לך כבר מנחה, שידבר בזכותך, יראה שהמחלקה רוצה אותך ויעזור להם לקבל החלטה חיובית בעניינך .
 
למעלה