צריכה ייעוץ ממבוגרים בלבד(מעל גיל18

סוויט21

New member
צריכה ייעוץ ממבוגרים בלבד(מעל גיל18

אני בת 21, יש לי אח בן 19 כמעט...ויש לי בעיה שאני חושבת שהיא רצינית בגלל שהיא מעבר לגבול. זה טבעי שילדים בגיל של אחי יכנסו לאתרי XXX ויורידו קבצים הנושאים תוכן כזה, אך כל דבר גובל בגבול הטעם הטוב... 10-20 קבצים..אבל לא 300-400 קבצים . לא מזמן ראיתי תוכנית של אופרה על בעל שנראה לאישתו לכעורה נחמד וסימפטי אך בהמשך היא גילתה עליו דבר נורא- שהוא סוטה. היא לא שמה לב לפרטים שבעצם היו סימנים לדבר הזה....ואני פוחדת שאני שמה לב לסימנים אלו כייוןן שאחי מסתגר בחדר הרבה זמן..בקושי יוצא לסלון ומתעסק הרבה בזה. החלטתי למחוק לו את מרבית הקבצים כל יום והוא מתרגז על כך. אני עושה את זה כדי שיבין שהוא צריך להוריד את המינון של ההסתגרות שלו בחדר ולהפסיק עם ההפרזה הזאת.

פילפולה

New member
אני לא מבינה אותך...

אני אמנם רק בת 17 וחצי. אבל מכירה בני גילו וגדולים ממנו ומן הסתם גם קטנים ממנו. לא משנה מה תכתבי\תאמרי גם הרופאים והפסיכולוגים הגדולים ביותר קרוב לודאי שיאמרו לך שזה רק שלב. אגב, תדעי שזה גם ענין של יוקרה. הוא כביכול יוצא "גבר" בעיני החברים שלו. פורנו זה חלק מסטטוס אצל בנים. הוא בחור בריא לחלוטין. אגב, קרוב לודאי שזה ישתנה כשתהיה לו חברה... פיל

סוויט21

New member
גם אני חשבתי כך...

ולכן עשיתי לכך הקדמה..שפה ושם במינון כלשהו זה בסדר. אבל כל דבר שהוא מעבר לגבול הטעם הטוב הוא מוגזם ומדאיג. אני סך הכל אחות דואגת..שכל החברים שלו יעשו מה שרוצים אבל לו אני דואגת כי זה משבית אותו תמייייד בחדר... הוא די אפטי אליי ובקושי יוצא לסלון לכן זה מדאיג.אם זה היה במינון נמוך יותר הייתי פחות דואגת..

פילפולה

New member
זה גיל ההתבגרות..

אני לא יודעת באיזו חברה את חיה-אבל כאילו צריך 'להוכיח' את עצמו לפני החבר'ה. וטבעי לחלוטין שכשרגע הוא ואת לא "החברים הכי טובים" או איזו קלישאה אחרת. תני לזה זמן, נושאים משותפים, ושיחות קטנות שנמשכות לתוך הלילה. מצד שני, אם זה כל כך מפחיד אותך ומאיים עליך-תבדקי שזה לא משהו חמור יותר. כי אם זה רק מין זה בסדר. אבל אולי זה משהו חמור אחר. פיל

סוויט21

New member
כלומר?

למה את מתכוונת משהו חמור אחר...???. לדעתי התפתחות ההרגל האובסיסיבי הזה של הורדת סרטונים גרמה לו להיות יותר סגור למשפחה..ויותר עם עצמו ..רוב היום.ובגלל זה אני דואגת.בגלל מה שזה גרם לו. לא רק העניין שהוא צופה בסרטונים כאלו. לכן אני צריכה עיצה ממבוגרים יש דברים שילדים עדיין לא מבינים , בלי להעליב. אני מודה לך על העיצה..לקחתי לי לתשומת הלב...

blue skies

New member
"... יש עניין שילדים לא מבינים.."

חמודה, אבל את בעצמך ילדה בת 21 לא אמא ל4 ילדים בת 40 ושלא תביני לא נכון אני לא מזלזלת בך אבל אם כל הכבוד מי את שתקבעי לאחיך שגם הוא כבר בוגר עצמאי מה זה מינון נכון? אני בת 23 עוד מעט 24 יש לי אח בן 22 אני לא סובלת את ההתנהגות שלו ודברים שעושה אבל מה שהוא עושה לא פוגע באף אחד נכון שלפעמים בהורים שלי בצורה שהוא מדבר אבל לא ולא אף יכולים לשנות אותו ולהגיד לו מה לעשות ואיך להתנהג וככה גם את כלפי אחיך יש הבדל בין אדם סוטה לבין אח, גבר צעיר שבגילאים האלו הם חושבים רק ע"י דבר אחד, שרואה סרטים ומוריד קבצים פורנוגרפיים המרחק בינהם הוא נכון גבול דק אבל הוא גם יכול להיות מרחק עצום וזה שאת מתערבת לו בזה רק יגרום יותר ויותר להתרחק ממך וחבל

jKiTTiE

New member
למרות שאני קטנה לגיל שאת ביקשת

שיענו לך אבל בכל זאת אני יענה... שמעי זה ממש אבל ממש נורמלי...סתומרת עדיף שהוא יעשה ביד על קבצי פרונו מאשר יהיה עם כמות מטורפת של בנות... אני לא מאמינה שהדרך שלך נכונה למחוק לו קבצים...זה יעבור לו ברגע שתיהיה לו מישי או מישי שהוא יאהב... ו300-400 קבצי פרונו זה ממש נורמלי מה ציפית שהוא יעשה כל הזמן על אותו דבר זה בטח משעמם... בהצלחה =]

jKiTTiE

New member
קבלי ביטול

חשבתי שהפריע שהוא רואה תסרטי פרונו... ולא ממש נראלי שהוא כ-ל היום עושה ביד על הסרטים האלה...זה די הזוי...

סוויט21

New member
אני מסכימה עם דבר אחד..

שברגע שתהיה לו מישהי..שיאהב הוא יפסיק עם זה ..מקווה

רציתי ליבדוק אם אני מבינה-

מפריעה לך ההסתגרות שלו? זה שהוא עסוק בעניינים שלו - בחדר שלו ונימצא פחות עם המישפחה? אני פשוט רוצה לדעת למה להתייחס בתשובה שלי....

סוויט21

New member
מפריע לי 2 דברים שקשורים אחד בשני

דבר ראשון זה כמות הקבצים שהוא מוריד שזה המווון , יותר מידי זה הופך להיות משהו אובסיסיבי. דבר שני שקשור בעצם לזה זה שמאז שהוא "גילה" את הדבר הזה הוא כמעט ולא נמצא איתנו...כל הזמן מסתגר בחדר..עם עצמו.זה גם לא בריא, הוא תמיד לבד עם עצמו לא נראה לי שזה נורמלי כל כך..

אני חושבת שהגישה שלך לעניין

כלל לא נכונה. זכותו להוריד מה שבא לו, ולך אין זכות לבוא ולמחוק לו קבצים. אני מבינה בהחלט את הדאגה שלך אליו, אבל אולי במקום למחוק ולעצבן אותו, תנסי לשנות את הגישה, אולי להביא מאמרים מהנט וכו' על ההשפעה הרעה של אתרים כאלה, אולי תדברי איתו על זה אם אתם פתוחים אחד עם השני, או שתערבי את ההורים.

סוויט21

New member
אני אנסה מה שהצעת...

אני אוריד באמת מאמרים ויראה לו את ההשפעה.. הקטע שאנחנו לא מספיק פתוחים כדי לשבת ושאני אעיר לו דברים כאלו..הוא ישר יגיד לי לא בא לי לדבר על זה..ואין לך זכות לדעת לי בדברים וכו'... יש ביננו מאין מלחמה אני מוחקת לו הוא מוריד מחדש את כל ה300-400 קבצים..:)

אני לא מבינה אותך...

מה איכפת לך בכלל?? הוא ילד גדול,שיעשה מה שבראש שלו. אין לך זכות למחוק לו את הקבצים האלה מהמחשב שלו. כל עוד הוא נהנה מלראות את זה ואולי גם לא לראות את זה
אז למה לא??ואל תעשי איתו שום שיחות,כי כמו שכבר אמרתי הוא ילד גדול בן 19 אז למה לא??

סוויט21

New member
כן..אבל שוב..

זה לא בא מהדחפות לדברים שלא שייכים לי ומשעמום זה הכל בא מדאגה שהדבר הזה יעשה לו בעיות בעתיד...כי זה לא רק הצפייה..זה מה שנגרר אחריה שזה ההסתגרות בחדר ולפעמים החוסר תקשורת איתי..וכנ"ל..

אז אל תדאגי ...

הוא לא יגדל להיות סוטה . הוא לא יגדל להיות אנס או כל מבצע עבירות מין למינהם . הוא לא יפתח בעיות נפשיות . לא יקרה לו כלום מהדבר הספציפי הזה . הבחורצ'יק בן 19 , הוא סקרן , הוא מחפש סיפוק מיני , זה לגיטימי . אם הוא ממשיך לעשות זאת גם לאחר שהערת לו - שיבושם לו , תעזבי אותו בשקט . מה גם זה בטח עושה אותו סתם נבוך

sivanshain

New member
אני חושבת שאת קצת מפריזה

אני חושבת שזה יפה ונחמד שאת דואגת לאח שלך והכל.. אבל עם אחותי הקטנה הייתה מוחקת לי לא יודעת קבצים של אובבססיות שלי מהמחשב(גם אם מבחינתה זה נראה כמשהו שיכול להוביל לדבר שלילי) הייתי מתעצבנת עליה, רבה איתה, מורידה מחדש את כל הקבצים וממש לא מקשיבה למה שיש לה להגיד על הנושא...! לעומת זאת אם תלכי ותדברי איתו ותגידי לו כל מה שכתבת כאן אולי יש סיכוי שהוא יבין את הדאגה שלך..אולי הוא אפילו יוכל להסביר לך למה הוא עושה את זה...אולי הוא יחליט להוריד את המינון ואפשרות נוספת שכדאי שתיקחי בחשבון...אולי הוא ימשיך בדרכו ויגיד לך תודה על הדאגה אבל אני ילד גדול מספיק כדי להחליט לעצמי שזה דבר דיי נכון... בכל מיקרה את יכולה רק לייעץ לו לא להחליט בשבילו ובגיל 19 ובכן קצת טיפשי להגיד אבל הוא באמת בסה"כ ילד בדיוק כמוני וכמוך, לא נראה לי שמזה הוא ייתפתח להיות סוטה או אנס והאמת היא שגם אם הוא מסתגר בחדר את לא יכולה לדעת שזה הדבר היחיד שהוא מתעסק בו... אולי הוא בונה תוכנות, יוצר אתרים,מדבר עם חברים, וכן גם מתעסק בפורנו...הוא בן 19 מותר לו וגמאני כמו שכבר נאמר כאן מאמינה שזה יעבור לו... מקווה שעזרתי קצת...

אני מציעה לך לא לפתוח איתו את הנושא

נראה לי שאם אני הייתי מדברת עם אחי על זה אז הוא היה מתרחק ממני וזה היה יכול להוביל למצבים לא נעימים! מצטערת,אבל אל תדברי איתו על זה בכלל!! זה לא עניינך מה שהוא עושה!! כמו שזה לא עניינו מה שאת עושה

למעלה