צריכה ייעוץ

just sol

New member
צריכה ייעוץ

שלום,
אני ובן זוגי שוכרים דירה בפעם הראשונה בחיינו.
מצאנו דירה שכשראינו אותה בפעם הראשונה היא הייתה במהלך שיפוצים.
הגענו כמה פעמים לראות אם יש התקדמות בשיפוץ ואכן הייתה התקדמות עד שלבסוף החלטנו סופית שאנחנו מעוניינים בדירה וחתמנו על חוזה.

יש בדירה חדר שינה שהוא ממ"ד ובמהלך השיפוצים הכל היה נראה תקין.
רק בסיום השיפוצים לאחר שכבר חתמנו ועמדנו להיכנס לדירה סיפר לנו בעל הדירה שהחלון הברזל של הממ"ד נגנב על ידי השיפוצניקים ושהוא מנסה להשיג חדש חלון ברזל חדש.
הוא סיפר לנו שהוא עשה בירורים ושמדובר על הוצאה של בסביבות 5,000 שקל
לחלון ברזל חדש והוא הבטיח שהוא ימצא לזה פתרון.

עבר כבר חודש מאז ואנחנו כל הזמן מנדנדים לו מה קורה עם החלון הברזל?
ושום דבר לא התקדם.
לפניי כמה ימים פגשנו אותו בכדי לדבר על התשלומים וגם שאלנו אותו מה קורה עם החלון? והוא סיפר לנו שהוא תכף טס לחו"ל ל3 שבועות.
לדעתי הוא הגיע למסקנה עם עצמו שזה יקר לו ושהוא לא רוצה להשקיע את הסכום הזה, וכנראה לא מוכן לבוא ולהגיד את האמת - ואני חושבת שזו הסיבה למה הוא מורח אותנו כלכך הרבה זמן.... מרגיז מאוד!!!!
אנחנו גרים באזור הדרום כך שחלון הברזל בממ"ד הוא מאוד קריטי!
אנחנו כל הזמן מנדנדים לבעל הדירה ואין שום התקדמות בנושא ואנחנו לא יודעים מה כדאי עוד לעשות....

יש לכם רעיונות מה אפשר לעשות?
תודה רבה למי שמגיב!!!!

sharpantie

New member
הצעה

אתם יכולים לשלם עבור החלון ולקזז את הסכום מתשלומי השכירות.

קלייטון.ש

Well-known member
אתם יכולים להודיע על ביטול חוזה

בטענה שהדירה בנויה בניגוד לחוק והיא מסוכנת למגורים.
לדרוש החזרת השיקים שהוצאתם, ולהתכונן לפנות.
בהודעה תנו לו איזה זמן לבצע את התיקון ואם לא עמד בו תפנו.

שכרתם את הדירה לא קניתם

תחליטו אם מספיק חשוב לכם לעבור דירה עכשיו בגלל חלון ברזל.

אני ממליצה להתייעץ עם גורם משפטי

יש סיכוי שמדובר כאן בהפרת חוזה - כשמדובר בממ"ד, הוא אמור לענות על תקנות מסוימות של הג"א, ואם הוא לא עונה עליו, המשמעות היא שהוא לא ראוי לשמש כממ"ד. בניינים חדשים עוברים בדיקות של הג"א ולא מקבלים טופס 4 במידה והממ"ד לא עונה על כל הדרישות, אז במצב של דירה קיימת מאוכלסת זה נשמע כמו עילה לביטול חוזה.
&nbsp
העצה שלי - במידה ותקבלו אסמכתא מגורם מוסמך שמדובר בהפרת חוזה, תשלחו מכתב חד משמעי לבעל הדירה שמבהיר שאם הנושא לא מטופל תוך X זמן, החוזה ביניכם בטל. סביר להניח שזה יישר אותו, ואם לא - אתם יכולים לעזוב.
&nbsp
מוזמנת לעדכן אותנו בהתפתחויות.
&nbsp

למעלה