צריכה יעוץ בקשר לילדה .

tamar two

New member
צריכה יעוץ בקשר לילדה .

הבת שלי לאחרונה מתעסקת עם אוכל ודיבורים על אוכל היא אומרת משפטים כמו "זה משמין אל תקני את זה" "אני רזה לדעתך?" היא רק בכיתה ד ואני לא כל כך יודעת מה לעשות עם זה. להעיר, להתייחס. לדעתי זה מטורף בגיל כזה כבר להתחיל עם ההתעסקות הזאת אבל אני יודעת מאמהות אחרות שזה גם אצלם בבית. אחרי שדברו על הדוגמנית שמתה מאנורקסיה אני מודאגת. כדאי לדבר איתה על זה או לא? תודה.

הבת שלך למדה מהמסרים החברתיים שמציפים

אותנו שרזה=הצלחה וכל מה שטוב וזה לא מפתיע שהיא חושבת על כך למרות גילה. הבובות רזות, הדמויות שבנות מזדהות איתן זמרות, שחקניות , מנחות בטלווזיה וכו... כדאי כן לדבר איתה על תזונה, והקשר בין תזונה ובריאות אבל לא לדבר על משקל דיאטת רזון ומה שקשור לזה. את צריכה להיות מודל בשבילה ובעצמך לאכול אוכל מזין, לאכול באופן מסודר, לא לדבר על דיאטות ושומן וכל הדיבור שאנו לפעמים לא שמות לב אליו אפילו, בגלל הילדה תהיי יותר רגישה והיא תקבל מסר חיובי.

tamar two

New member
תודה חגית.

למען האמת גם אני עסוקה במשקל ורוצה להיות יותר רזה אבל את צודקת שאני צריכה לשים לב למה שאני אומרת שעד היום לא נתתי לזה את הדעת. אני ממש לא רוצה שכבר עכשיו היא תכנס לעולם הזה כי היא עוד קטנה אבל עם מה שקורה בעיתונים ובתקשורת זה כנראה לא אפשרי. תודה לך.

Netta79

New member
אמממ...

האמת היא שזה מאוד תלוי ... ה"פוליטיקלי קורקט" אומר , העיקר שתהיה בריאה ומאושרת בעולם האמיתי , ילדה בגיל ההתבגרות עם עודף משקל = בעיות חברתיות , דיכאונות ותיסכולים ולכן אני חושבת שאם יש לה נטיה להשמנה , או אם היא "בריאה" /מלאה או כל כינוי אחר ... אולי עדיף להתחיל להתרגל מגיל צעיר לתזונה בריאה ומופחתת קלוריות "ריקות" (ללא חשיבות תזונתית) לא קורה כלום אם ילדה בת 12 לא אוכלת גבינות 30% שומן , ג'אנק פוד וממתקים ... אם היא כל היום על חסה , כנראה שהיא מאוד מאוד רזה ואז כן יש בעיה ... רזה אובססיבית לדיאטה דלת קלוריות = אנורקסית מלאה בעלת מודעות לדיאטה דלת קלוריות = מעוניינת להתאים עצמה לתכתיב החברתי (זו לא מילה גסה you know ) בקיצור , תלוי מי הבת שלך , אם יש לה סיבה - שתשמור (אולי אפילו תציעי לה ללכת לחוג אירובי או משהו נחמד כזה ... ספורט חשוב כמו דיאטה ) בהצלחה ואני מקווה שלא יפגעו ממני אני חושבת שמי שמרגישה בנוח עם איך שהיא נראית - היא הכי בריאה ומאושרת ! אין לי דבר וחצי דבר לטובת קלות משקל אבל אני כן חושבת , שלהילחם בחברה ובתכתיביה - לא על חשבון הבת שלי ... (אולי היא תגדל חזקה ואיתנה בגלל הסביבה העויינת , אולי לא ?)

למעלה