צריכה יעוץ דחוף.

צריכה יעוץ דחוף.

אדם אהוב ויקר לי מאוד מכור להימורים בצורה חזקה מאוד הוא הפסיד הון תועפות על ההימורים הדפוקים האלה שדפקו לו את החיים, הוא טוען שהוא לא מכור ושהוא רק משתעשע עכשיו כי הוא למד מטעיות , ונכון שעכשיו הוא משחק הרבה פחות יחסית לקודם אבל עדיין זה הרבה וללא שליטה , איך אני יכולה לעזור לו? או לשכנע אותו שיעזור לעצמו? חבל על הבריאות והלחץ והמתח שפוגעים בו וכמובן שחבל גם על הכסף המיותר.. תודה מראש על כל התגובות.

היי תולי../images/Emo140.gifברוכה הבאה.

הנה לך כתובת: העמותה למניעת הימורים כפייתיים בישראל מרכז אלדר: רח' ק"ם 39 ב' רמת החיל, תל אביב. טל: 03-6478022 פקס: 03-6478013 אי מייל:[email protected]
אוהבים

היי,דיברתי איתם זאת תשובתם:

אם הוא לא מודה אז אין לך מה לעשות רק לברוח ולא להכניס את עצמך למיטה חולה... ואני שואלת:נוטשים בן אדם שהוא נופל? הרי שבוחרים בבן זוג בוחרים בו לטוב ולרע ולא רק לטוב... מה עליי לעשות כדי לגרום לו להכיר באמת שלו?

אם זה מה שאמרו לך אנשי מקצוע../images/Emo132.gif

איך אפשר שמישהו שלא ממש מבין יאמר לך משהו אחר? זו לא את שחסרת אונים ידידתי, וכל עוד זה לא מפריע לו לא חושבת שתוכלי לעשות משהו. כאשר אנחנו - המכורים מבקשים להשתנות, אז אנו משתנים, כאשר אנחנו מבקשים שינוי אנו עושים אותו, וזה לעולם לא משום שמישהו ביקש או אמר לנו... הצורך הזה אמור לבוא מתוכנו. אוהבים

עליזה 63

New member
תולי עד שאני לא ביקשתי עזרה

אף אחד לא היה יכול לעזור לי. זה צריך לבוא ממנו.

תודה על התגובות ../images/Emo24.gif

אבל זה לא בא ממנו, אתמול הוא אמר לי שזאת התרפיה שלו, ואני לא מבינה את זה בכלל!!! אתמול נורא רבנו בגלל זה , ונשבעתי לו שאם הוא לא ילך לטיפול הוא יאבד אותי , אני לא יודעת כבר מה לעשות, אני מרגישה שאני מתמוטטת, עשיתי לו בושות אתמול ליד כולם צעקתי עליו,הוא לא ענה לי הוא התכנס בתוך עצמו,רק בבוקר הוא חיבק אותי ואמר שהוא לא יאבד אותי ושהוא יעבוד על עצמו, אני מקווה שזה חיובי.

מוקדש לתולי ולבני משפחות של מכורים

אני מכור - הודעה חזקה מאוד שמצאתי בפורום התמכרויות באנגלית והייתי חייבת לתרגם ולשתף. קריאה חובה לנשות ומשפחות של מכורים. [ הביאה את זה לשירותנו: שוגר מאתר נראנון - כל יום ביומו ] את לא יכולה לעשות אותי נקי, אף כי אני יודע שזה מה שאת רוצה שאהיה. אבל לא אהיה נקי עד אשר ארצה להיות. את לא יכולה לאהוב אותי נקי מכיוון שעד שלא אלמד לאהוב את עצמי לא אהיה נקי. אני יודע שאת בטח תוהה איך אני יכול ללמוד לאהוב את עצמי בזמן שאני לכוד באורח חיים של שנאה עצמית והרס עצמי. אני יכול ללמוד מתוך ההתנסויות שלי. אני יכול ללמוד מדברים שקורים לי בדרך אל הטעויות שלי. אני יכול ללמוד אם יאפשרו לי לסבול את תוצאות הבחירות שלי. לחיים יש דרך מצחיקה ללמד אותנו את השיעורים שאנחנו צריכים ללמוד. אני יודע שזה הורס אותך להסתכל עליי כאשר אני מכאיב לעצמי. אני יודע שאת רוצה לקפוץ פנימה ולהציל אותי. זה עוזר להקל על הכאב שלך, אבל אני לא חושב שאת מבינה עד כמה זה מזיק לי. תביני, אפילו שאני נראה ונשמע כמו האדם האהוב שלך. אני לא. האדם הזה נמצא בתוך כלא שנכפה עליו מתוך עצמו עמוק בפנים, ומה שאת רואה לפניך זה מכור שנשלט ונמשל על ידי התמכרותו. אני מכור והמטרה העיקרית שלי זה להאכיל את ההתמכרות שלי. כל מאמץ שאת עושה "לעזור לי" הוא כטרף להתמכרות שלי ונותן לה יותר ויותר כוח לחזק את אזיקיי בכל פעם. מספיק שאני מאכיל את ההתמכרות שלי אז בבקשה, אל תעזרי לי. הדרך היחידה בשביל האני האמיתי להשתחרר היא להיות חופשי. חופשי ליפול הכי למטה שאני זקוק ליפול על-מנת למצוא את הכוחות להילחם ולמצוא את הדרך שלי בחזרה, ולהשתחרר. איך אוכל להיות נקי או האם אי פעם אהיה נקי, את תוהה... באותה הדרך שמסרתי את עצמי להתמכרות שלי, אני יכול למסור את עצמי להחלמה שלי. אני בעצמי. אם לא "תעזרי לי" תאפשרי לי להגיע "לתחתית". בכך שתאמיני בתהליך, תזוזי הצידה ותאפשרי לי למצוא את הדרך שלי בחזרה. תביני, זה יהיה בלחימה להשתחרר שאמצא את עצמי. בלחימה הזו אלמד לאהוב את עצמי יותר מאשר אני אוהב את עצמי.... ככל שאתחיל לעשות יותר טוב עבור עצמי. אבל רק אני צריך לעשות את זה. אני יודע שכאשר אני משתמש אני משחק ברולטה רוסית עם חיי. אני יודע את זה, אבל זה הסיכון שאני לוקח כאשר אני משתמש. המכור שבי מוכן לקחת את הסיכון הזה כדי להתמסטל. הגעה לתחתית היא רק מרחק נסיבות ממני. אני יכול להגיע אליה אם לא תחסמי את הכניסה. אני יודע שאת אוהבת אותי ורוצה רק מה שהכי טוב עבורי... אבל אותה האהבה גורמת לך להיות עיוורת למה שבאמת טוב עבורי וגורמת לך לפעול מתוך פחד ורגשנות. בבקשה, למעני, תפסיקי לנסות לעצור אותי... תני לי ללכת... זוזי מהדרך ותני לי ליפול הכי נמוך שההתמכרות שלי לוקחת אותי... הכי למטה שאני צריך כדי להגיע לתחתית. אל תנסי להקל על הנפילה. רק תאמיני בי ותני אמון בתהליך. התפללי בשבילי כאשר אני נוחת.... זה לא הנפילה שהורגת אותי (ואני יודע שזה הפחד הכי גדול שלך), אבל אם זה יסתיים כך, תוודאי שאת מספרת את הסיפור שלי כדי שאחרים ילמדו מהטעויות שלי ויחיו. תשוקה מכור מחלים

../images/Emo51.gifרפאלי../images/Emo45.gifאחלה הודעה.

אני אמנם מכורה בעצמי אבל עד לא מזמן הכחשתי לחלוטין את היותי מכורה. עד היום למעשה אני מסתייגת מזה... יחד עם זה, עד לא מזמן גם חייתי עם מכור ואולי.. אולי אם הייתי קוראת את הכתוב פה קודם, הדברים היו נראים אחרת היום. מוטב מאוחר מאשר לעולם לא, ואולי בכלל הייתי צריכה להגיע עד כאן בכדי להיות מוכנה לקרוא את זה. הלא אין מקרים לדעתי.. כל דבר בזמן שלו, ונדמה שזה פשוט הזמן. תודה ידיד יקר, אוהבים

שטול1

New member
תולי

קראתי בעיון את מצוקותייך. וקראתי גם את תגובתם של חברי שכותבים כאן על בסיס קבוע. כמכור נקי שעובד קשה יומיום על ההחלמה הפרטית שלי. אני מצטרף לשיקול דעתם הנבון ומהמקום שלי אני רק יכול להוסיף שלמדתי מהנסיון האישי והנסיון המצטבר של תכנית אנ.אי שניתן לעזור רק למי שרוצה ומוכן לעזור לעצמו. מהרגע שהחלטתי לעזור לעצמי התייצבה לצידי המשפחה הגדולה של אנ.אי ישראל לתת לי את ההרגשה שאני לא לבד. רובם אנשים שמעולם לא פגשתי אישית אבל מסתבר שזה לא משנה. וכל זה עובד רק משום שאני משקיע בעצמי ובחברי החדשים. וכל זה נובע מההכרה שמחלת ההתמכרות חזקה מאיתנו ואני אישית לא יכול להתמודד איתה בכוחות עצמי. והתמכרות היא התמכרות לא משנה למה. אני מתפלל בשביל החבר שיצליח לו אבל את הצעד הראשון אם כל הרצון הטוב לא אוכל לעשות במקומו.

לכל החברים ../images/Emo51.gif

אני חושבת שאם אכפת לו ממני באמת והוא רוצה להקים משפחה נורמלית יחד איתי ושאחרי כל התמיכה והעידוד והעזרה שנתתי לו, הוא יעשה את זה כדי לא לראות אותי שבורה בימים האחרונים הוא לא עונה לי שאני מבקשת ממנו ללכת לטיפול הוא מפנים את הדברים שאני אומרת לו . אתמול בערב הוא אמר לי שהוא יעשה את זה בשביל לא לאבד אותי כי הוא באמת אוהב ואכפת לו אמרתי לו שיעשה את זה קודם כל ולפני הכל בשביל עצמו ולא בשבילי , כי הוא צריך להכיר בבעיה שלו ולא לומר אח"כ שבגללי הוא הלך והוא בכלל לא מכור ,אמרתי לו שאם זה יבוא ממקום של בשבילי ובגללי שלא יעשה את זה, כי הוא פוגע קודם כל בעצמו,, ואז הוא יחזור לזה ויאשים אותי שהוא הלך למקום שהוא לא צריך להיות בו אני חושבת שהוא הבין ואני חושבת שעוד כמה ימים כאלה והוא ילך לטיפול אני מקווה. הבטחתי לא לנטוש אותו ולעמוד לצידו בכל שלב כי אני מאמינה בו ובכשרונות וביכולות שלו.ובאהבה שלנו. הייתי חייבת לפרוק.

דורי 46

New member
עזרה

היי תולי, רוב החברים באתר שעונים לך אומרים שאם זה לא בא ממנו אז אין לך מה לעשות. אני יכול להגיד לך מניסיוני שאם אשתי לא היתה עומדת לצידי בתחילת הגמילה אז אני לא בטוח שהיו לי את הכוחות להתחיל תהליך שכזה. אני נקי מהימורים כבר כחמש שנים ובהחלט מצאתי את הדרך ואני שמח להעביר אותה למי שמוכן לשמוע ולקבל. אם תרצי עזרה בנושא או הפניה למקום בו טופלתי צרי קשר ואשמח להפנות אותך. בהצלחה

היי דורי

שאלתי היא אם בזכות הדחיפה של אשתך והרצון שלה לעזור לך הביאו אותך לרצון להיגמל?

דורי 46

New member
היי תולי

כמו שכתבתי בלי העזרה של אשתי והרצון שלה לעמוד לצידי אני לא יודע אם לבד הייתי יכול לעבור את זה אבל אין ספק שקודם כל אני מאד מאד רציתי והייתי מוכן לכל דבר שיעזור לי להפסיק את ההתמכרות הנוראה הזאת. בשורה התחתונה כמובן שבלי רצון והקרבה של המכור לא יעזור מה שאת תעשי, אבל אם הוא מוכן להכיר ולהתמודד עם הבעיה אז צריך לעמוד לצידו.

למעלה