צריכה יעוץ

צריכה יעוץ

אני רוצה להכין את העוגה הזאת אבל נראה לי שיש ניגוד במרקמים הכוונה אחת עשויה משמנת מתוקה והשניה ממוס

מה דעתכם על העוגה והאם זה בסדר שיש הבדל במרקמים ???

עוגת מוס שכבות



עוגת מוס נהדרת שטעמנו אצל גיסתי וכך היא פלשה גם

אל השבת שלנו. ולבינתיים שבוע טוב לכולכם





מצרכים:



6 ביצים

3 כפות סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד



מקציפים את שלושת המרכיבים יחד לתערובת אחידה ומעבירים

לתבנית קפיצית משומנת 26. אופים בחום בינוני כ 20 - 15 דקות, או עד

שקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מניחים את העוגה בצד להתקרר.



1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

כוס וחצי חלב



מקציפים את שלושת המרכיבים ומשטחים על שכבת השוקולד

שבתבנית. בשלב זה מכניסים את העוגה למקרר.



3 חלבונים

3 כפות סוכר

200 גרם שוקולד מריר

5 כפות מים

3 חלמונים



מקציפים חלבונים עם סוכר. את השוקולד ממיסים עם מים במיקורגל

ומערבבים. מוסיפים את החלמונים לשוקולד ומערבבים.

מבליעים את קצפת החלבונים לתערובת.



מכניסים את התערובת לשעה ייצוב במקרר.

מוציאים את העוגה והתערובת ומערבבים את התערובת שלא יהיו בה גושים. משטחים את התערובת על העוגה ומחזירים למקרר
 

bali

New member
מנהל
נקרא לי מתכון נחמד

זה שיש הבדל במרקמים זה בכלל לא דבר רע, זה מעניין יותר בפה בד"כ.
המוס הלבן יהיה יותר אוורירי, מוס השוקולד יהיה יותר קרמי לדעתי.
מה שכן, לא נראה לי נכון להמיס את השוקולד עם מים. אם רוצים לדלל אותו קצת, שמים מעט חמאה או שמנת מתוקה. מים גורמים לשוקולד להתגבש.
 
למעלה