צריכה יעוץ

ספיר66

New member
צריכה יעוץ

הבן שלי בן 18 כמה חודשים לפני צבא, מידי פעם חוזר שיכור, אנחנו כועסים עליו בודקים אותו, מדברים איתו אבל עוברים מספר שבועות ושוב הוא חוזר שיכור. יש לציין שהוא כל הזמן שותה עם החבר'ה שלו. הוא לא יודע לעצור את עצמו בזמן. איך אפשר להתמודד עם זה ? אני מפחדת שבמשך הזמן הוא יתמכר ממש. הוא עובד מלצר באולמות ארועים ושם יש בר חופשי, הם סוחבים בקבוק וסוף הערב שותים

shanhen

New member
שיכור טרם זמנו

לספיר שלום, מהתיאור שלך, אם אכן ההתנהגות מתרחשת אחת למספר שבועות, מסתבר כי מדובר במעין "שובבות נעורים" שמסוכנת כשלעצמה, כפי שאציין מיד, אך לא כאיזה צורך נפשי ו"בריחה" לשתייה. דאגת ההתמכרות קימת אך נדמה כי הדאגה הבעייתית צריכה להיות יותר מאירועי השכרות עצמם. צעירים נוטים לעתים לחשוב ששכרות הוא מעין משחק קליל שניתן לשלוט בו, ואין הדבר כך. השכרות הוא מצב חסר היגיון בו אדם במו ידיו, נוטל את יכולת הפיקוד על עצמו ומפקיר את חייו ליד המקרה. פעמים רבות לא קורה כאילו ולא כלום, אבל מספיק פעם אחת של אי זהירות כדי ליפול, לומר דבר שטותי, להסתבך וקשה עוד יותר להפגע. בשיחה עם הבן לא הייתי מתיחס לעצם השתיה, שכן בגילו מותר לו להחליט אם לשתות או לא וממילא לא ישאל אותך. כן הייתי מתייחס לאופן השתייה. אולי הוא לא מודע לסכנות? אולי הוא לא יודע איך שותים נכון בלי להפגע? אם הוא חובב אלכוהול אולי אינו שם לב שבשתייה עד שכרות הוא כלל לא נהנה מהטעם והאיכות של השתייה? אולי הוא בכלל לא רוצה כל כך להשתכר, עובדה שזה קורה לעתים, אך יש לחץ חברתי והוא נגרר אחרי שאר החברים? שיתייחס לעניין כמו למשל לנהיגה, אני מניח שלא היה עולה על דעתו להכנס סתם לרכב ולנהוג אלא אם כן למד נהיגה וקבל רישיון, או אולי דוגמה טובה יותר שתדבר אליו - יחסי מין. אני מניח שלא היה מתנפל סתם על בחורה ברחוב, כי היא נראית לו מושכת. אבל זה מה שהוא עושה לאלכוהול - הוא "מתנפל" על הבקבוק ופוגע בעצמו. בסיכומו של דבר, אני מציע לנקוט בקו חיובי, כלומר, לא להגיד לו מה אסור ומסוכן עבורו, את זה הוא ודאי כבר שומע מכם מספיק, להגיד לו מה טוב עבורו ואולי אף ללמד אותו לשתות נכון. תציעו לו ללכת לקורס ברמנים ("זמן אמיתי"), אם יש לו זמן עד הצבא יוכל ללמוד לא רק להיות מלצר טוב יותר, אלא ילמד גם להזהר משימוש לרעה באלכוהול. ובבתי ספר לברמנים מתיחסים ברצינות רבה לסכנות האלכוהול ומלמדים מהי שתייה נכונה ועד כמה השכרות מסוכנת. שיהיה בהצלחה, נחום

למעלה