צריכה להתייעץ איתכם

t w i x i t

New member
צריכה להתייעץ איתכם

הכרתי מישהו לפני חודשיים (כשעוד לא נודע לי על המחלה) ומאז אנחנו בקשר, בעיקר טלפוני כי הוא בצבא ויוצא פעם במלא זמן, והיום נפגשנו, והיה לי ממש כיף איתו. עכשיו אני מתלבטת אם לספר לו או לא. אין עליי כרגע שום סימנים לכך שאני חולה ככה שהוא לא יכל לדעת, אבל בקרוב יתחיל לנשור לי השיער אז אני אצטרך לספר לו או לנתק איתו קשר ואני לא יודעת מה לעשות. בעקרון הוא בצבא, הוא אוהב לצאת ואוהב לבלות (מה שאני לא ממש יכולה לעשות כרגע) והוא אחד כזה שיכול להשיג המון בנות - ככה שלא נראה לי שעד שהוא חוזר הביתה הוא ירצה לחזור לחולת סרטן, עם קרחת, שלא יכולה לצאת הרבה ושהיא חלשה. מה דעתכם ? אני חושבת שעדיף לא לספר לו. ד"א שנינו בני 18.
 
אם לא תספרי הוא לא ידע על זה...?

איך תסתירי ממנו 4 חודשים (מינימום) את עצמך? לא תיפגשו? לדעתי בסוף תצטרכי לספר או שתנתקי קשר למס' חודשים, לא מאמין שהוא לא ידע ת'אמת בסוף.
 

t w i x i t

New member
אם אני לא אספר לו

הוא לא ידע על זה... אנחנו ממקומות שונים, אני יכולה פשוט לנתק איתו קשר והוא לא ידע על זה.
 
תני לו לבחור

לדעתי, הוא זכאי לדעת מדוע את מנתקת איתו קשר. את לא יכולה לדעת איך הוא יגיב. ויכול להיות שהוא יפתיע ובמקום להתנתק ממך כי את חולה, הוא יישאר לצידך ותזכי לחבר תומך לאורך כל הדרך, וכאלה תמיד טוב שיש. אם הוא יחליט שהוא לא רוצה קשר, תוכלי להגיד שידעת שזה יקרה וכנראה ישאיר לך גם קצת טעם לא טוב מכל העניין אבל בזה זה ייגמר. אם תחליטי לנתק איתו קשר בלי להסביר לו למה, סביר להניח שגם הוא ייפגע. וזה נראה גם קצת לא הוגן כלפיו כל עוד לא נאמר ה"שלום" האחרון ביניכם.
 

דגנילי

New member
מעניין אותי..

לפני חודש.. איך את היית מגיבה (כמי שלא שטרם נחשפה אישית למחלה), אם הוא היה מספר לך שחלה? את יכולה לדמיין איך היית מגיבה? נבהלת? מתרחקת? תומכת מתוך רחמים ואז מתרחקת? נשארת לידו כי אכפת לך ממנו עכשיו אפילו יותר? אשמח אם תעני..
 

t w i x i t

New member
האמת ש

זה מה שאני שואלת את עצמי - מה היה קורה אם זה היה הפוך ? אבל קשה לי לענות כי כרגע אני לא כל כך אובייקטיבית. ובתור אחת שבתוך זה אני יודעת שזה לא כזה נורא ומפחיד כמו שזה נשמע, ומהצד זה עלול להשמע הרבה יותר גרוע ממה שזה. בכל אופן, לשאלתך, אני חושבת שלא הייתי נשארת איתו בקשר רומנטי אם הוא היה מספר לי את זה, מכמה סיבות - דבר ראשון כמו שאמרתי, מהצד זה נראה יותר מפחיד. סיבה שנייה היא שאנחנו מכירים קצת זמן יחסית, כך שלא הספקנו לפתח רגשות עמוקים מדי זה לזה, ונוכל להסתדר אחד בלי השני. לא יודעת אם הייתי מתרחקת, אני חושבת שהייתי נשארת איתו בקשר בתור ידידה.
 
אולי חששת ש..

שישפטו אותך על פי זה שאת חולת סרטן? האם היית רוצה שאנשים ישנו את יחסם אלייך ברגע שיידעו שאת חולה? האם איך שאנשים מתייחסים למחלה הזו לא קשור חד משמעית לאיך שהמחלה מוצגת בפני כלל האוכלוסיה? אני חושבת שאת בעצמך עוד לא החלטת אם את רוצה שהבחור יישאר בסביבה בזמן שאת חולה, אולי את מרגישה לא נוח שבתחילת קשר את מפילה פצצה כזו לתוך מערכת יחסים שעדיין לא מבוססת. שבעצם זה שאת מספרת לבחור, את בעצם דורשת ממנו לבחור אם הוא נשאר ומתמודד יחד איתך או עוזב כדי לא להתמודד. אני חושבת שברוב הפעמים כשצריך לספר למישהו על המחלה, אין לדעת בעצם אי הוא יגיב. את לא מכירה אותו מספיק כדי להכיר את העבר שלו, את יכולות ההתמודדות שלו ואת המטען הרגשי איתו הוא נכנס למערכת יחסים. מעבר לזה, זה גם תלוי באיך את מספרת. למי שמספר יש השפעה גדולה על איך הבשורה מתקבלת אצל הצד השני. אם תספרי שאת חולה כאילו סוף העולם מתקרב או אם תספרי כאילו יש לך שפעת (ואני בכוונה מקצינה) כך גם יגיב הצד השני. כשהייתי צריכה לספר לאנשים קרובים אליי שחליתי, נוצר מצב שמי שמולי נשבר ואני הייתי צריכה לחזק אותו שיהיה בסדר ואני יוצאת מזה ובעצם התחלפו התפקידים. אחרי שהתחילו הטיפולים אנשים סביבי ראו שאני עדיין מגיעה לעבודה וללימודים ולא, אני לא עם הראש מעל הדלי כל היום ובעצם נוצר מעגל של חיזוק ותמיכה ביני ובין הסביבה. אני חושבת שכשאנו חולים, אנחנו הופכים בעל כורחנו לשגרירים של המחלה. מי שסביבנו מכיר את המחלה דרכנו, וזה הזכרון שנשאר אחר כך. אם מישהו חווה בחייו אובדן של קרוב בגלל המחלה הרי ברור מה המחלה מסמלת בשבילו, ומצד שני אם מישהו חווה את המחלה דרך מישהו שעבר טיפולים והחלים הרי בעיניו המחלה מצטיירת כמשהו אחר לגמרי. נראה לי שבתור התחלה את זו שצריכה להחליט אם את בכלל רוצה להמשיך בקשר הזה, ומתוך זה ייגזר אם את מספרת לבחור או לא. מאחלת לך לעשות את הבחירה הנכונה ביותר בשבילך.
 

t w i x i t

New member
../images/Emo26.gif

אני מאוד רוצה להמשיך את הקשר הזה... אז איך לספר לו דבר כזה סדרך שזה לא יראה סוף העולם (זה באמת לא סוף העולם לדעתי)? נשאר לי עוד חודשיים וחצי לטיפולים (זה יותר קצר ממה שחשבו בהתחלה), הבעיה היחידה שמפריעה לי זה השיער.
 
אולי פשוט

לספר דברים כפשוטם. בתור התחלה כאינפורמציה יבשה כמו רשימת מכולת. שיש לך ככה וככה וכרגע את עוברת טיפולים מסוג כזה וכזה עד התאריך.. וכולי. תני לו את האפשרות לשאול אותך שאלות ואז תראי כמה הוא באמת רוצה לדעת. מעבר לזה, לדעתי זו שיחה לעשות פנים אל פנים ורצוי בלי שורת הכנה בטלפון של "יש לי משהו חשוב לספר לך" או משהו כזה כי ככה עד שהוא יגיע אליך הוא כבר לא יידע למה לצפות. מה דעתך?
 

night mistress

New member
תתפלאי לפעמים לדעת מה התגובה תהיה

אל תשללי ישר.. מה איכפת לך מה הוא מעדיף? סלחי לי שאני אומרת את זה,אבל אופציה אחת היא לנתק איתו את הקשר והאופציה השניה היא לספר לו ולראות לאן זה יוביל.. ואם הוא יבחר בך? למה את בטוחה שלא..? אחת המרצות שלי תמיד אומרת שמקסימום התשובה תהיה שלילית..הרי באופציה הראשונה את שוללת ממך את האפשרות לדעת בכלל מה יהיה ואת מכשילה את הכל מראש.. תחשבי על זה.. אני הייתי מספרת עוד דייט אחד או שניים.. תאמיני לי, כולנו באותה קלחת, ולומר לך את האמת-זה מפחיד, וקצת לא נעים, אבל זה נותן לך את האפשרות לראות מי ממולך ועד כמה הוא רוצה אותך..ותאמיני בעצמך כי מגיע לך את הטוב ביותר!
 

t w i x i t

New member
טוב

יכול להיות שאני אספר לו... בשמחה הייתי מחכה עוד דייט או שניים אבל אין זמן בגלל שהפעם הבאה שהוא יצא תהיה רק עוד שבועיים לפחות ועד אז כבר ינשור לי השיער. בכל מקרה תודה רבה לכולכם על התשובות. אני אעדכן ! בייי
 
לדעתי

בכל מקרה כשהוא ישמע על זה אז תיראי מה באמת הוא מרגיש אלייך כי אם זו סתם משיכה חיצונית ירד לו מימך, כי המחלה הזו די מרתיעה אנשים. בתור גבר אני אומר לך שרוב הסיכויים שבמקרה שלך שהקשר כזה חדש - 'הסיפור' ירתיע אותו...
 
למעלה