צריכה מוסרית - האם זה המקום הנכון?

LaDjA

New member
צריכה מוסרית - האם זה המקום הנכון?

שלום לכולם. לאחרונה החלטתי שאני רוצה לשנות במשהו את הרגלי הצריכה שלי לכוון יותר מוסרי. הלכתי וחיפשתי בכותרות הפורומים את המקום שיאפשר לי לקבל את המידע שלו אני זקוק.אלרי שסיננתי את אלה שמתייחסים בכותרת לצמחונות (כי אני לא מחפש את זה, אני מחפש מוסריות), פניתי לפורום "זכויות בעלי חיים", ופתחתי שם שרשור בנושא "צריכה מוסרית". התאכזבתי מאוד לגלות שהתגובות לשאלותי לא היו ענייניות (חוץ מבמקרה אחד.) ונסובו בעיקר סביב השאלה האם אני רוצח חסר לב, או שאני סתם חלק קצת-יותר-מפותח-אבל-עדיין-לא-מספיק מהתרבות העלובה שבה אנו חיים, ועל כן מגיע לי צל"ש. כיוון שאני רואה שהפורום שלכם מפגין סובלנות גם כלפי מי שכן אוכל בשר, ועל-אף שאני מבין שזה לא ממש המקום הנכון לשאול את השאלות, כיוון שאף אחת מהן לא ממש נוגעת לצמחונות, אני אשרשר לפה את ההודעה שלי משם, בגלל שהן כן נוגעות לצריכה ותזונה שמנסות להיות לא-מוסריות פחות כלפי בע"ח, ופחות מוכוונות יעילות. אם אין לכם מידע בנושאים הללו, אני אשמח גם להפניות למקומות אחרים, שיכולים להיות רלוונטיים. תודה רבה, טל

LaDjA

New member
השאלות

1) איזה משחות שיניים מוסריות יש? הבנתי שגם וגם היא כזאת. זה נכון? האם יש עוד משהו? 2) הבנתי שהרבה מאוד חברות של מוצרי "חופש" שייכות לחברות גדולות, שבעצמן לוקחות חלק בטיפול מאוד לא מוסרי בבע"ח. כמו כן, ידוע לי שמוצרי חופש רבים מגיעים מהתנחלויות (מה שנתפס,אצלי, כלא מוסרי). על איזה חברות אתם ממליצים, שלא משתייכות לאף אחת משתי הקבוצות האלה? 3) איפה אני משיג ביצי ותרנגולת חופש במחירים סבירים (אם בכלל קיימים הבדלים בתחום הזה) בתל אביב? כמה בכלל זה אמור לעלות? 4) האם יש גם מוצרי בקר "חופש"? וכבש? אם כן - איפה ובכמה אפשר להשיג את זה? 5) ומה לגבי גבינות? שוב תודה.

לקשמי

New member
תשובות

אני אנסה לענות עד כמה שאני יודעת: 1. משחת השיניים שאני משתמשת בה היא אורביטול (מקווה שזה לא מהווה פרסומת
) שעליה אני יודעת, שבשביל הייצור שלה לא מתבצעים ניסויים בבעלי חיים. 2. אני לא מכירה באופן אישי חברות עצמאיות שלא משתייכות לחברות שמנצלות בעלי חיים, אבל לא נמנעת מלקנות מהחברות האלה אלא להיפך: לדעתי חשוב להגביר את הצריכה של מוצרים צמחוניים ו/או ביצי חופש. אם לא נקנה אותם, זה לא יעזור לבעלי החיים. אותן חברות פשוט יפסיקו לייצר אותן וייצרו יותר "מוצרי סבל". 3. לא ידוע לי על "בשר חופש", בעיניי זה מושג פרדוקסלי. להרוג בצורה הומאנית. ביצי חופש אפשר להשיג בכל סופר, אני לא זוכרת את המחירים כי כבר המון זמן שלא קניתי ביצים בכלל.
4. על השאלה הזאת בעצם כבר עניתי בתשובה הקודמת.

לקשמי

New member
ולגבי גבינות:

יש גם חלב אורגני ומוצרי חלב אורגאניים. יכול להיות שהם יחסית יותר מוסריים ממוצרי החלב הרגילים.

LaDjA

New member
תודה.

לגבי מוצרים אורגניים - הם תמיד יותר בריאים (בהנחה שהם באמת אורגניים - אין ממש אכיפה, או חקיקה, בתחום הזה), אבל אין סיבה להניח שהם יותר הומניטריים (למרות שלעתים זה אכן המצב). אם יש למישהו איך לעזור לי בנושא הבשר (עד כמה לא סביר שיהיה פה מישהו כזה), אני עדיין אשמח לשמוע. . ועוד פעם תודה.

d a p h n a

New member
רק הערה אחת...

בארץ אמנם אין כל כך "בשר חופש", אבל בחו"ל זה דווקא מאוד מקובל. בלי להכנס לדיון כרגע אם זה פרדוקסלי או לא פרדוקסלי, מוסרי יותר או פחות, כן קיימים מוצרים שמוגדרים "בשר חופש" והכוונה לבשר שבו בעלי החיים גדלים באופן חופשי יחסית במרעה/בשדות, אינם מואכלים מזון שמכיל חלקי בעלי חיים אלא רק מזון צמחי, ואינם מקבלים כל מיני זריקות, הורמונים וכו'. כאמור, לא קובעת כרגע מה יותר או פחות הומאני, אבל הרעיון מאחורי זה הוא שבמהלך חייהם בעלי החיים אינם סובלים, וזאת בניגוד לגידול "תעשייתי" של בשר.

שלום וברוך הבא ../images/Emo140.gif

לאור החוויות שעברת בפורומים השכנים, אתה בהחלט מוזמן לשאול את שאלותיך כאן ואני מקווה שחברי הפורום יוכלו לעזור. ביצי חופש שאינן שייכות להתנחלויות - אני יודעת על ביצי חופש ממושב בארותיים, בעיקר כי יש לי ידיד מאותו מושב. אני לא יודעת היכן משווקים אותן בתל אביב אבל זוכרת שנתקלתי בהן לא פעם וגם קניתי (בשופרסל שליד הבית שלי כל הזמן מחליפים את סוגי הביצים שיש להן, כנראה לפי הגחמה התורנית של מי שמזמין
) משחות שיניים - גם אני יודעת על אורביטול. מומלץ לבדוק במדריך לחברות שמבצעות ניסויים בבע"ח - http://www.isav.org.il/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=16 הוא אמנם מאוד ארוך, אבל אחרי שתמצא לך כמה מותגים מכל קטגוריה שאינם עושים ניסויים כבר תוכל להשתמש בהם באופן קבוע. יש כמה חברות בולטות שעושות ניסויים, ביניהן פרוקטור אנד גמבל , ג'ונסון אנד ג'ונסון, קולגייט פלמוליב, לשלושתן הרבה מאוד מוצרים. (סדרת פנטן לשיער, הרבל אסנס, קולגייט, פלמוליב, ג'ונסון אנד ג'ונסון, קרסט, מוצרי היגיינה נשית אולוויז וקוטקס, ועוד הרבה הרבה הרבה...).

לגבי מוצרי חלב

אני לא יודעת אם יש מחלבות שבהן הגידול הוא הומני, אני מניחה שכדאי לברר במחלבות הקטנות (מחלבנה, חוות הבאפלו, צוריאל למרות שהם הולכים וגדלים) - וככל שיותר קטנות, הסיכוי להומניות גדל. אם תגלה כזו נשמח אם תספר לנו

למעלה