צריכה מידע

calisto

New member
צריכה מידע

איפה אני יכולה לקבל נתונים על חנינות, קיצורי מאסר וכיו``ב של אסירים בעשר שנים האחרונות? כמובן שיש חשיבות לשם האסיר ולסוג העבירה שלהם. (ובכלל יכולה להיות סיבה למה אני לא אקבל מידע כזה? זה נחשב למידע אישי?)

אפשר לנסות ב...

שירות בתי הסוהר. אם הם מסרבים לתת מידע - אפשר להפנות אותם לחוק חופש המידע וגם לתבוע אותם. אם זה לא עוזר - אפשר לחפש במחלקות לקרימינולוגיה באוניברסיטאות. אבל כל אלה - ביחס למספרים לפי חלוקה לעבירות שונות ולאו דווקא עם שמות. בשביל מה את צריכה שמות?

igalgolan

New member
מידע

1. יוצר המידע הוא הנשיא, והייתי חושב שפניה לבית הנשיא בהחלט במקום. 2. חוק חופש המידע לא מאפשר מסירת מידע הפוגע בפרטיות, אך לדעתי בכל הנוגע לעבריינים זכאי הציבור לדעת באיזה עונש הם נושאים בפועל. לכן אין מקום (לדעתי) למחיקת שם (או פרטים מזהים) מהחלטת הנשיא. יחד עם זאת במקרה של סיבת החנינה עשוי בהחלט להיות שפרטים מסוימים ימחקו (למשל - אם סיבת החנינה ``מצב בריאותי`` אין מקום לפרסם שאותו אדם חולה באיידס). יגאל גולן

calisto

New member
תודה על המידע

א. באמת תודה, כאמור ב. כי אני רוצה להשוות אותם לעבריינים מסוימים, למשל בעלים שרצחו את הנשים שלהן מול רוצחים אחרים.

הערה לגבי התשובה של יגאל ...

בבית הנשיא יהיה אפשר אולי לקבל מידע על חנינות, אך לא יהיה ניתן לקבל מידע על החלטות אחרות של קיצורי מאסר, החלטות שהתקבלו בידי ועדות. לגבי המידע ש-calisto מבקשת, אני לא מבין למה לא ניתן להסתפק בסוג העבירה ולמה צריך שמות דווקא.

calisto

New member
יא יוסאריאן עקשן אחד!

כי בלי השמות אני אתקשה להשוות את העבריינים שקיצרו להם את העונש לאלו שנכלאו בגלל שרצחו את הנשים שלהם. זה פחות או יותר המטרה של כל העניין. ושוב, תודות.

למעלה