צריכה ממכם עזרה

Shirley808

New member
צריכה ממכם עזרה ../images/Emo13.gif

מחר ב"ה אני מתחילה להיות מורה פרטית לערבית לילד בכיתה ט' (אני בכיתה י"א) מבית הספר שלי. זה פרויקט כזה שהמורה שלנו יזמה שילדים בתיכון יעזרו לילדים בחט"ב. אני דיי חוששת שאני לא אדע דברים או אאכזב אותו... הוא אמר לי שבמבחן האחרון הוא קיבל אפס
מה שאומר שהוא לא ממש שולט בחומר. יש לכם טיפים? במזל שמרתי את המבחנים של כיתה ט' וגם יש לי את הספר הראשון של "אלערביה" כך שהוא כולל את הבסיס לשפה. הבעיה היא שביום שישי יש לו מבחן ואני פוחדת שאאכזב אותו או את אמא שלו (שכבר אמרה לו שהוא ייקח כל יום שעור עד המבחן, ממש...) אשמח לקבל מכם טיפים

אין לי ממש טיפים אבל נראה לי שהכי חשוב לברר

איזה טיפוס הוא. ב-3 שנים שבהן למדתי ערבית עם כל הכיתה הבנתי שיש שני טיפוסים שנוטים להכשל בערבית בדרך כלל
: 1. זה שגם אם ישנן כל היום את הקוראן לא יוציא 80- מה לעשות שאלוהים ברא אנשים ששפות זה לא הצד החזק שלהם ובדרך כלל הם גם לא מבריקים באנגלית...אז אולי הם באמת ינסו להתאמץ יותר ואם זה הולך אז בכיף אבל יש אנשים שזה פשוט לא נועד להם ואין מה לעשות. 2. זה שרק רואה כמה אותיות או שומע מילה בערבית והפיוזים שלו יוצאים משליטה- יש אנשים שאפילו בלי קשר לקונוטציה השלילית שערבים מעוררים בחלק מהאנשים מפתחים שנאה לא רציונלית לשפה הזאת- מניסיון, אף הסבר היגיוני לא יגרום להם לרצות להוציא 80 אלא להפך...הם ידרגאו לקבל 40 בתקווה שזה יח עם קצת בכי לאמא-אבא לעשות אבחון יגרום להם יוציאו את הפטור המיוחל. אני ממש מקווה בשבילך שהילד לא שייך לאף אחת הקטגוריות האלו ושבאמת תצילחי לעזור לו אבל גם רצוי לא לטפח בו ציפיות שתוך שבוע הוא יקבל 100 ואז כשהוא יקבל 65 הוא ישנא עוד יותר את המקצוע...{ולא זכור לי שאי פעם מורה פרטי הצליח להחדיר בי תורה שלמה בשבוע...
}.

pilpelmemule

New member
תתחילי איתו מהבסיס.. תבדקי מה הוא יודע..

יכול להיות שהאפס שהוא קיבל זה כי הוא נבהל והגיש מבחן ריק או משהו.. ואז אם יעלה לו הבטחון קצת יותר זה יהיה טוב:) נראה לי שאולי כדאי לך להסביר לו את המבחן שבו הוא קיבל אפס ואם הוא יראה שהוא יכול להבין איך לעשות אותו ישתפר לו הביטחון.. אבל קודם תלמדי אותו ואל תלכי ישר על המבחן.. תבדקי שהוא יודע את הנושאים שהיו.. ואל תהיי לחוצה. אני חושבת שגם אמא שלו וגם הוא יודעים שזה תהליך ושהשתפרות לא באה מייד כ"כ. המון בהצלחה!!!

shi1she

New member
שיעורים פרטיים....

הדבר הכי חשוב לזכור לשיעורים פרטיים, זה שהילד יודע שאתם יודעים את המקצוע, לא צריך להזכיר לו את זה - ז"א לא לפתור במקומו, ולא להתייאש, גם אם הוא לא מצליח אז לא לוותר בגלל שנמאס לכם לעבוד על משהו קטן כל כך הרבה זמן - ולהראות לו איך פותרים ואז להגיד - לא נורא את הבא הוא יעשה לבד - לא צריך לעבוד במקביל איתו! הוא צריך לעשות הכל(כמובן אחרי שקיבל הסבר+דוגמא אחת) אבל הדבר הכי חשוב, ובמיוחד בערבית, זה תרגול תרגול תרגול - לכן צריך לתת לו את השאלות, מהספר או מכל חומר לימוד שלו, או מהראש שלך, ולתת לו לפתור, אם הוא לא מצליח - לעשות את זה ביחד איתו - שלב שלב, לתת לו רמזים - לכוון אותו, לעשות כל מה שצריך רק לא לתת לו את התשובה בכפית... ואם את רואה שאת עושה איזה תרגיל איתו ועושה איתו את השלבים - ובאיזשהו שלב הוא קלט את העניין תעזבי אותו להמשיך לבד... דבר שני - את לא צריכה לצפות מעצמך פתאום להביא אותו ל - 70 או אני לא יודעת מה, וגם הוא וההורים שלו לא צריכים לצפות את זה ממך, את לא סטודנטית ואין לך תואר, את בסה"כ תלמידה כמוהו, והם יודעים את זה - את עושה את הכי טוב שלך - ואם זה גם יגרום להעלות לו את הציון - מה טוב... אבל אם לא, אז את לא צריכה לכעוס על עצמך, אין מה לעשות - את לא קוסמת... ובהחלט מה שמישהי מקודם אמרה - לתת לו לפתור את המבחן שוב - אחרי שעברת איתו על הנושאים שבו... בהחלט חשוב.. בקשר ללימוד עצמו, יכול להיות באמת שזה בגלל שאין לו עצבים, סבלנות והוא חושב לעצמו - מי צריך את הערבית הזו... אז חשוב שתלמדי לקרוא אותו - מה הוא אוהב, מה מושך, אם את יכולה תנסי להכניס עניין בחומר הלימוד - לפי מה שמושך אותו - אם זה אפשרי, להכניס קצת חוש הומור, להקביל לשפה העברית וכל דבר אחר מקורי שיכול לעלות בראשך... בהצלחה! :)

xXx Shiraz xXx

New member
חשוב לזכור

שהידע שלך כרגע זה חלא דברים שהוא צריך לדעת אז אם למשל או שואל אותך שאלה - למה השורש הוא כזה ולא אחר, אל תתחילי להסביר לו על גזרות וזה ולהעמיס עליו מידע שיהיה לו שימושי רק עוד שנתיים אם בכלל, אלא פשוט תגידי לו שזה שורש חריג וזהו. אני משתדלת לעזור לאחיי (בכיתות ז' וח'), ואני בי"א, ואני ממש מפקידה לא לפלוט איזה דבר על גזרות או צורות עתיד שונות כדי לא לבלבל אותם...

למעלה