צריכה מתכון למרק בשר ושעועית

mayadvir25

New member
צריכה מתכון למרק בשר ושעועית

המתכון האחרון שניסיתי לא היה כל כך מוצלח. למישהי יש מתכון מוצלח? תודה ושבת שלום
 

יוכי68

New member
אולי תקלידי את המתכון ונראה מה ניתן לשפר.....

כעיקרון: לטגן בצל להוסיף קוביות בשרר ולטגן קלות תוך כדי ערבוב, להוסיף שעועית לבנה שרויה להוסיף מים עד כדי כיסוי ולבשל עד לריכוך השעועית, להוסיף רסק עגבניות, כמון, מלח, פלפל, פפריקה, א. מרק וכוסברה/כרפס ולבשל עוד כרבע שעה.
 

mayadvir25

New member
המתכון שניסיתי

600 גרם צוואר טרי (חתוך לקוביות בגודל 2.5*2.5 ס"מ) 1 כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך לילה 4 כפות שמן קנולה 2 בצלים בינוניים קצוצים 1 גזר מגורר גס 1 גבעול סלרי מגורר גס 3 שיני שום קצוצות 5 כפות רסק עגבניות מלח ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם 1 כפית כמון 1 כף פפריקה מתוקה אופן ההכנה: · מבשלים את השעועית המושרית בסיר עם מים על אש בינונית במשך כשעה לריכוך חלקי. מסננים. · מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל, גזר וסלרי עד שהבצל נעשה שקוף. · מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים מכל הצדדים. · מוסיפים את רסק העגבניות והשום ומטגנים כ- 3 דקות תוך כדי ערבוב. · מוסיפים את השעועית ויוצקים מים לכיסוי התבשיל. מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה, מערבבים, מכסים ומביאים לרתיחה. · מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים. אם הבשר לא רך מספיק והמרק כבר סמיך ניתן להוסיף מים ולבשל כחצי שעה נוספת.
 
יש לי מתכון למרק שעושעית מנצח- אבל אדומה

מרק של שעועית אדומה (מקופסאת שימורים|), סלרי ובשר בשר כתף חתוך לקוביות, שתי חבילות סלרי גבעולים- לקצוץ גס-לאורך די ארוך,ושעועית אדומה משורמרת... מטגנים בצל גדול חתוך לקוביות גסות מוסיפים את קוביות הבשר את הסלרי ולבסוף את השעועית האדומה מכסים במים- מלח, פלפל וזהו...אש קטנה לשעה-שעתיים ויוצא מעולה- מנסיון- אצלנו זה מרק החורף האהוב:))) (כשאין מרק חרירה)
 
למעלה