צריכה סדר בעניינים! :)

צריכה סדר בעניינים! :)

אז בשעה טובה עברתי טסט :)
הבעיה - לא ברור לי הנוהל לגבי המלווה וכול אחד אומר לי משהו אחר.
אני חשבתי שכשיש לי מלווה אני יכולה להסיע כמה אנשים שאני רוצה ואחרי שניגמר המלווה
עד שני אנשים, וכול אחד מערער אותי ואומר לי משהו אחר, אז אשמח אם מישהו יכול לעשות לי סדר! :)
דבר שני, קיבלתי את הטופס, אחרי ששילמתי והכול - זה הרישיון שלי? הדף נייר?

תודה רבה מראש לעונים

מלווה

את צריכה מלווה למשך 3 חודשים. אם טרם מלאו לך 21, ללא מלווה את יכולה להסיע רק שני נוסעים. עם מלווה, אפשר כמה נוסעים לפי מה שכתוב ברישיון הרכב. תקנו אותי אם אני טועה, אני לא מורה לנהיגה.

מה זאת אומרת

לפי מה שכתוב ברישיון? מצויין לי שם מס' נוסעים שאני יכולה להסיע?
זה לא כמה נוסעים שאני רוצה, בתנאי שיש מלווה?

אני לא מומחית נהיגה, אז קחי בעירבון מוגבל

יש דבר שנקרא רישיון רכב. לכל רכב יש רישיון שבו מצוין מספר הנוסעים שמותר להסיע ברכב. לכל נהג בכל מצב עם כל סוג רישיון וגם כאשר נוסעים עם מלווה אסור לעבור על ההגבלה הזאת, ומותר להסיע לא יותר מהמספר שרשום ברישיון הרכב. למשל, יש אנשים שמחזיקים ברישיונות שמאפשרים להם להסיע מספר נוסעים רב, אבל הם לא יוכלו לעשות זאת במכונית המשפחתית שכוללת 5 מקומות בלבד. כך שזה בכל מצב לא כמה נוסעים שרוצים.
לגבי נהג חדש שטרם מלאו לו 21 יש תקנה נוספת - ללא מלווה ניתן להסיע עד 2 אנשים. עם מלווה - על פי הכתוב ברישיון הרכב ובהתאם לרישיון הנהיגה שיש לך.

V e l v e t D r

New member
סדר בבאלגן

נהג מוגדר "נהג חדש" עד שנתיים מקבלת הרישיון. בתקופה זו חלות עליו תקנות מיוחדות ונדרשת ממנו הקפדה יתרה על חוקי התנועה וכללי הבטיחות.
גם בעלי רישיון לאופנוע, טרקטור ומכונה ניידת המוציאים רישיון לרכב פרטי או משא, ייחשבו "נהגים חדשים" לאחר קבלת הרישיון החדש.

מהן הדרישות מנהג חדש?

הצגת שלט "נהג חדש"
הגבלה על מספר הנוסעים
הימנעות מעבירות חמורות (פירוט בהמשך)
קורס רענון בשנה החמישית להוצאת הרישיון.

הגבלת מספר נוסעים לנהג חדש

נהג חדש עד גיל 21 - כל נהג חדש חייב במלווה במשך 3 חודשים. בתקופה זו הוא יכול להסיע מספר נוסעים ללא הגבלה.
בתום שלושה חודשים (תקופת מלווה), ובמשך שנתיים מיום קבלת הרישיון או עד הגיעו לגיל 21, הוא יכול להסיע עד שני נוסעים, אלא אם נוסע איתו מלווה.
נהג חדש מעל גיל 21 – לא חלה עליו הגבלה של מספר נוסעים.

כל זה עתיד להשתנות בקרוב אך מאחר ואת כבר בעלת רישיון זה לאנרלוונטי לגביך

אההה כן הדף שאת מחזיקה בארנק הוא הרישיו נהיגה שלך עד שתקבלי אחד מפלסטיק

תודה רבה רבה!!!

כול אחד שיגע אותי ואמר לי משהו אחר, אז תודה!!
עזרת לי מאוד

Kורן

New member
אני סתם "נדחף" כדי לחדד

בעניין הליווי קיבלת תשובה מלאה
ה"נייר" שיש לך ששילמת בדואר הוא רישיון זמני ל 6 חודשים
אחרי שתסיימי את המלווה ולפני שיעברו 6 חודשים ישלח אלייך בדואר הרישיון פלסטיק הקבוע

נהיגה זהירה ובטוחה.

ravidmos1

New member
תשובה

נהג חדש מוגדר לשנתיים כאשר בשלושת החודשים הראשונים את חייבת מלווה מעל גיל 24 עם 5 שנים רישיון או מעל גיל 30 עם 3 שנים רישיון.
לאחר מכן יש שנה ו9 חודשים נותרים שבהם מותר לך להסיע מקסימום 2 נוסעים בנוסף אלייך .
במידה וברכב יש אדם שמוגדר כמלווה את רשאית לנסוע עם רכב מלא.

מקווה שעזרתי .

רביד - מורה לנהיגה בראשון לציון והסביבה 054-6269924.

Kורן

New member
מלווה כולם צריכים

אם אתה בן 22 אתה לא מוגבל בהסעת מקסימום 2 נוסעים בתקופת הנהג חדש (שנתיים מיום הוצאת הרישיון)

למעלה