צריכה סיוע באפיית עגה

דפנה מי

New member
צריכה סיוע באפיית עגה

מצ"ב תמונה - העוגה התבקעה ונוצרה קצת גבעה במרכזה. מה עושים כדי שזה לא יקרה?
 

net the jet

New member
יכולות להיות כלך מיני סיבות- כנסי

לכאן, קראי, וגם יש הסברים רבים על גבי דפים הפרום.
 

דפנה מי

New member
../images/Emo51.gifאבל היא לא מיועדת לבצק סוכר

ואני רוצה לדעת טכנית למה זה קורה: חום גבוה מדיי? יותר מדיי קמח? פחות או יותר מדיי נוזלים?
 
יש מאמר על זה הוא יענה לך

על השאלות. בגדול גבעה זה מעודף קמח או יבשים במתכון. אבל לא רק ולא תמיד.
 

net the jet

New member
לא קשור לבצק סוכר... כל מה שכתוב שם בדיוק

יענה על השאלות שלך. בקצרה- קודם כל יש מתכונים שלא משנה מה תעשי- תמיד העוגה תפתח גבעה\ או תתבקע או כל מיני דברים אחרים.... שילוב החומרים שבה הוא הוגרם. יש מתכונים שהם "בול" מבחינת שילוב החומרים, ויבטיחו כמעט תמיד עוגה ישרה כפלס, ללא גבעות או בקעים. חוצמזה יש עוד דברים שמשפיעים כמו- חום תנור, לחות או יושב בתנור, איכות התנור ( גוף חימום שאולי מקולקל ולא שמנו לב ) אי דיוק בחומרים בזמן הכנת העוגה, ועוד ועוד ( כמו שכתוב שם... )
 
למעלה