לא קשור לבצק סוכר... כל מה שכתוב שם בדיוק
יענה על השאלות שלך. בקצרה- קודם כל יש מתכונים שלא משנה מה תעשי- תמיד העוגה תפתח גבעה\ או תתבקע או כל מיני דברים אחרים.... שילוב החומרים שבה הוא הוגרם. יש מתכונים שהם "בול" מבחינת שילוב החומרים, ויבטיחו כמעט תמיד עוגה ישרה כפלס, ללא גבעות או בקעים. חוצמזה יש עוד דברים שמשפיעים כמו- חום תנור, לחות או יושב בתנור, איכות התנור ( גוף חימום שאולי מקולקל ולא שמנו לב ) אי דיוק בחומרים בזמן הכנת העוגה, ועוד ועוד ( כמו שכתוב שם... )