צריכה סיוע דחוף

צריכה סיוע דחוף

אני אמורה להיות ממש בתחילת ההריון (חודש ראשון או תחילת שני) אתמול החלו לי דימומים הגעתי למיון והרופא אמרה שהיא אינה רואה שק הריון, היא לא הייתה אופטימית כלל ואמרה שרק צריך לבדוק האם זהו הריון מחוץ לרחם או הריון רחמי בלתי תקין שמתפוגג בעצמו. הפנו אותי לעוד בדיקת בטא לראות מה צריך לעשות.הבטא הראשונה הייתה 433 לפני 11 יום לערך (לפי חישובי הרופא כבר היה צריך להופיע שק הירון ) אציין שזהו הריון שני ואין לי כל בעיות פריות או בעיות אחרות (ההריון הראשון היה תקין ומהיר) אשמח לדעתהאם מישהי נתקלה במצב כזה בו לא ראו שק הריון ממש בהתחלה?

חייבת שמישהו יעשה לי סדר בדברים

אנסה לפשט את הדברים על מנת לקבל את העצה הטובה ביותר. אני בהריון אינני זוכרת את התאריך האחרון של המחזור כך שאינני יודעת באיזה שבוע, אולם אין ספק שמדובר בהריון צעיר. הגעתי בסוף השבוע למיון עקב דימומים. הבטא עימה הגעתי 433 הרופא לא ראתה שק הריון רחמי ואף שללה הריון מחוץ לרחם. המסקנה שלה הייתה שמדובר בהריון רחמי לא תקין. בו במקום עשו לי בטא נוספת. (יום שישי) היום (יום א) הלכתי לרופא הנשים שלי עם תוצאת הבטא החדשה 2873 הוא צפה שק הריון קטן מאוד. בינתיים צלצלו אלי מהמיון לומר לי שאם ביום שישי לא נצפה שק הריון והבטא ממשיכה לעלות סימן שמדובר בהריון חוץ רחמי. האם יתכן שבבטא 2873 יופיע שק הריון קטן מאוד או שזה מעיד על כשל התפתחותי של העובר? האם יכול להיות שמדובר בהריון תאומים (זו גם אופציה שעלתה ובלבלה אותי לגמרי) מה בעצם צריך לעשות עכשיו? לחכות או להפיל? אני כבר לא יודעת מה לעשות או מה לחשוב. בסוף השבוע הייתי בטוחה שזהו, ההריון הסתיים ועכשיו פתאום הדברים כל כך לא ברורים. משהי נתקלה פעם במשהו כזה? אציין שזהו הריון שני וההריון הראשון היה תקין ונקלט מהר. 1. אודה על כל הסבר שיוכל להקל עלי. תודה

אענה כמיטב יכולתי:

עם בטא של 433 אי אפשר לראות שק הריון - שק הריון אפשר לראות רק מבטא של 1000. לכן לא פלא שעם בטא מוקדמת יחסית לא ראו שק. עם הבטא השניה שציינת בהחלט יש לראות שק הריון, ועובדה היא שהוא נצפה - מה שעשוי לשלול את אבחנת ההריון החוצרחמי (שעלולה להיות מסוכנת). ברגע שזו נשללה, אין מה למהר ולסיים את ההריון - לדעתי כדאי לחכות עוד כמה ימים ואפילו שבוע כדי לראות מה מתפתח. שיהיה בהצלחה

למעלה