צריכה עזרהה =]]

עדי0078

New member
צריכה עזרהה =]]

טוב אז אממ ככה.. שנה שעברה היה לי סיפור ואיבדתי שמיעה באוזן אחת.. זה נקרא איבוד שמיעה פתאומי... האמת שאני די מסתדרת אבל יש משו שמפריע לי- שיושבים ליידי מצד שמאל (האוזן שלא שומעת) אני לא שומעת כלכך מה שואמרים ואני צריכה ממש להתאמץ.. אני מנסה להסתכל על השפתיים אבל אנלא מבינה לפי זה.. אז מה שרציתי לשאול אותכם זה איך אני יכולה ללמוד לקרוא שפתיים? זה רק בקורסים מיוחדים או שאפשר לבד? אני רוצה לבד ללמוד רק שאנלא יודעת כלכך איך.. אשמח מאוד אם תעזרו לי.. תודהה =]]

צלף

New member
פותחים קורס לקריאת שפתיים בבקול

התקשר לשם, היום היה ערב מבוא אבל מאמין שתוכל להירשם עכשיו לקורס... קורסי קריאת דיבור - בקול קורסי קריאת דיבור - מטרתם לפתח את מיומנויות קריאת הדיבור אצל אנשים כבדי שמיעה ומתחרשים. הלמידה כוללת שני חלקים: קורס שלב א' – כולל 12 מפגשים ועוסק בלמידת היסודות של קריאת דיבור. קורס שלב ב'–כולל 10 מפגשים ועוסק בתרגול והעמקת הידע שנלמד בשלב א', וכולל השתתפות של בני משפחה במפגשים. המפגשים הם בני שעה, אחת לשבוע, ומתקיימים בגבעתיים. הלמידה מתבצעת בקבוצות קטנות של 3-4 איש. א. מחירי קורס שלב א' : 1. לחברי בקול: המחיר למשתתף הוא 800 שקלים. 2. למי שאינו חבר בבקול : המחיר למשתתף הוא 900 שקלים. ב. מחירי קורס שלב ב': 1. לחברי בקול: המחיר למשתתף הוא 700 שקלים. 2. למי שאינו חבר בבקול: המחיר למשתתף הוא 800 שקלים. ערב מבוא, ללא תשלום, שבו יינתן מידע על הקורס, יתקיים ביום א', 18.02.07, בין השעות 18:30 – 20:00, בבקול – רח' טשרניחובסקי 17, ת"א.

צלף

New member
לא ../images/Emo10.gif

אין תוכנה לתרגול תנועות שפתיים, אפשר ללכת למורות לדיבור אבל זה כבר לא לבד...

amitk80

New member
איפה באמת אפשר ללמוד שפת סימנים?

אם כבר אנחנו עסוקים בנושא הזה? איפה אפשר ללמוד שפת סימנים? הבנתי שיש כאלו קורסים לא? ? עמית

עדי0078

New member
הא הבנתי..

אז אם אני פשוט אסתכל על השפתיים של אנשים שמדברים אני סתם אראה מפגרת? או שיש מצב ללמוד ככה? הא ותודהה שאתה ככה עוזר לייי =]]]

צלף

New member
את צריכה להתרגל ../images/Emo13.gif

אני מסתכל בשפתים כל הזמן. וחוץ מזה אני נושא מכשירי שמיעה מאחורי האוזן - כך שכולם רואים מדוע אני מסתכל בשפתיים. ושמעתי שבחים של מרצים שהביאו אותי כדוגמא לריכוז. וגם זכיתי כמה פעמים להופיע בטלויזיה באירועים ציבוריים, פשוט המלמה התמקדה עלי בתור אחד שמקשיב כל הזמן בריכוז (ואני יושב בדרך כלל בשורה הראשונה)
מה שאני אומר לך עשי מאמץ ותירשמי לקורס של בקול, זה הזדמנות שלא קורת הרבה יותר מידי, בגלל חוסרמודעות לחיוניות קריאת שפתיים עבור המתחרשים מתקיימים קורסים כאלו לעיתים רחוקות. הערה צדדית - פעם הוציאו תוכנה שמדגימה גם קריאה שפתיים, זה לא היה ללימוד קריאת שפתיים, זה היה רק ללמד איך להשתמש בטלפון אמינציה שהציגה דמות שמניעה שפתיים יחד עם הקול מהטלפון, החברה שפיתחה את התוכנה הזאת (ספיצו')פשטה את הרגל לפני שנה וחצי...

amitk80

New member
עדי אני אלך ללמוד איתך

שפת סימנים. מה את אומרת? ?

עדי0078

New member
כן אבל אני לא רוצה שפת סימנים..

אני רוצה לדעת לקרוא שפתיים.. =\\ טוב אתם יודעים מה יש מצב באמת שאני אלך לאיזה קורס או משו.. אתם יודעים לקרוא שפתיים? אם כן איך למדתם?

M r s S m i t h

New member
אני זוכרת את הספיצ'ו

פעם הגעתי אליהם כדי לעבוד כשפן נסיונות ולהשתמש בתוכנה זו... אך תכלס מדוע הם פשטו רגל?...

צלף

New member
הי גם אני בדקתי את התוכנה ואפילו

ואפילו קניתי אותה
התחלתי להשתמש בה - הבעיה היתה שכאשר הקול לא היה ברור - גם התוכנה לא עבדה הכי טוב, גם בעיה נוספת שהשומעים היו צריכים לדבר לאט כדי שהשפתיים יציגו את הקול בצורה סבירה... הערכתי שהמפתחים הגיעו להחלטה שאין עתיד לתוכנה הזאת מבחינה עסקית, (אולי כדאי שמישהו שהיה ממש בפנים יסביר) כי לכבדי שמיעה שזה הקהל הגדול זה לא הוסיף הרבה, חרשים ממש שאין להם יכולת שמיעה כלל בטלפון כנראה שאין הרבה... חבל .. אבל העתיד כנראה בטלפון וידאו, אבל בשביל זה צריך שרוב השומעים ישתמשו בזה... מה שיותר נכון לעשות זה לסדר את השירות טלפון כתוביות - שיש גם בארצות הברית, זה עוזר מצוין לכבדי שמיעה שם, אבל אינני רואה מי ידחוף את זה כאן. http://www.captionedtelephone.com/

black_magic

New member
אויש איזו תכנה עלובה

גם אני הייתי סוג של שפן ניסיונות בשבילהם וקיבלתי את התכנה, מרוב התלהבות החבר שלי דאז התקשר אלי וניסה לדבר ואני לא הבנתי כלום מהתכנה הזאת, כל הזמן אמרתי לו שידבר לאט לאט, ואפילו שהדמות בתכנה דיברה לאט ממש אי אפשר היה להבין, חרבנה... עכשיו זה סתם זרוק איפשהו באיזה ארון, נשכח...

M r s S m i t h

New member
ממה שזכור לי ..

היא עלתה 2000 שקל! בגלל זה אולי היה קשה להם למכור אותה.. וגם היא הייתה נתקעת הרבה וזה הפריע לי להבין... למרות שהשתדלתי והתאמנתי הרבה גם עם תוכנת ניסיון לבית.

צלף

New member
זה עלה 1200 ש"ח

ולי זה על 600 ש"ח - כי בתור מי שבדק הייתי זכאי לקנות את זה בהנחה (כולל הטלפון שמשמש אותי עד היום) אני מניח שלא המשיכו בגלל שזה לא עזר בעצם לרוב כבדי שמיעה - כלומר מתי שדיברו לאט וברור בטלפון אז רובם מבינים בלי ההדמיה , ומתי שדיברו לא ברור אז גם הדמות לא תיפקדה כל כך..

גם אני קיבלתי אותה במתנה

וגם אני הלכתי למבדקים שלהם בפ"ת כל הכבוד ששילמו לנו על זה... היה קיץ מגניב... התוכנה הזאת יכלה להתפתח יותר רחוק ולהשתפר כי הם הוציאו עדכונים לתוכנה... חבל שהם פשטו רגל, בכל מקרה מה שקיבלנו במתנה זה היה ההתחלה שלהם, הם תיכננו לשפר את המוצר עוד ועוד, ולכן גם אצלי התוכנה מצאה את דרכה הישר למעמד הדיסקים שבהם לא נגעתי שנים.. רק הטלפון שימושי חח

tyofi

New member
לא הבנתי למה בספיצ'ויו התעקשו

לשים בובה שתנסה להדמות קריאת שפתים, כאשר הם יכלו עם אותם מתכנתים לעשות שעל המחשב יופיעו כתוביות. שאלתי אותם ולא היתה להם תשובה. והרי לשים בובה עם צבעים שירוצו על הפנים לפי האותיות לוקח הרבה יותר עבודה מאשר פשוט לשים כתוביות וזהו.

מכיוון שעם כתוביות

יהיו המון שגיאות, כי דיבור משתנה בין אדם לאדם ויש מבטא ויש מילים עם א' וע' או למשל מילים שנשמעות ככה אבל נרשמות שונה כמו למשל המילה חטא ויש עוד המון גודמאות כי שפה זה דבר מורכב עובדה שאפילו עם תנועות שפתיים זה לא היה מושלם. כתוביות זה דבר שהוא עדיין בפיתוח, ויש לי דוד שהוא מתעניין בנושא הזה ומעוניין גם לפתח תוכנה כזאת אז לא סתם אמרתי מה שאמרתי, תוכנה כזאת תצא עוד הרבה זמן... אלא אם מישהו בדרום אפריקה כבר התחיל לעבוד על זה חחח

צלף

New member
הסברפשוטיותר

הסבר פשוט יותר זה ההסבר.. כדי שתוכנה תתרגם דיבור לטקסט - היא צריכה להבין את הנשמע, אחרת לא תוכל לשים רוחים בין המילים, היום זה עדין במחקר - מנסים לפתח, אבל לא כל כך מהר זה יקרה..

למעלה