צריכה עזרה..איך מסבירים לילד שלא יראה את אבא?

noosh1

New member
צריכה עזרה..איך מסבירים לילד שלא יראה את אבא?

אני ובעלי נפרדנו לפני כחודשיים. במהלך החודשיים היו אין סוף איומים והתפרצויות מצידו, ואני ניסיתי בכל כוחותי לשמור על רוגע, ולא לפנות למשטרה וכו', בשביל הילדים.בשביל לא להכניס אותם לסיטואציות לא נעימות... מידי פעם הוא היה לוקח את הגדול (בן 4.5)אליו לשישבת - אך לרוב מחזיר אותו כבר ביום שישי בערב - כי הוא רצה לאמא...את הקטנות לא לקח - והן עדיין קטנות - ולא ממש מבינות. לפני שבוע הכל "התפוצץ"... המילים הפכו למעשים - והוא ביצע מעשה מאוד קיצוני שאילץ אותי לפנות למשטרה...מאז יום ראשון הוא עצור - כאשר ביום חמישי היה דיון בביהמ"ש, והשופטת החליטה להשאירו במעצר עד שתהיה חוו"ד מקצועית ש"תיתן לה בטחון" שאינו מסוכן - משמע לפחות עד ל 22 למאי.. השאלה היחידה שמטרידה אותי היא - מה אני אומרת לילד. בנתיים הוא לא ביקש להתקשר לאבא או ללכת לבקר אותו , אבל זה יגיע בוודאי בימים הקרובים. אין לי מושג מה אומרים לו, כך שיפגע במידה הנמוכה ביותר.

אוי......

מהחתימה שלך אני רואה שהילדים שלך מאד צעירים. גם אני ראיתי את אבא שלי מגיל 4 כשהוריי התגרשו עד היום - 34 שנים - בערך 3 פעמים. אני מציעה לחשוב על נוסח שיהיה ברור לילד מצד אחד, אבל גם יאפשר לאבא פתח לחזור אל הבן כשהתנאים ישתפרו, הכוונה היא לא לגרום לילד הרגשה שלאבא לא איכפת ממנו, כי זו הרגשה נוראה! אני מציעה שתגידי לילד שלאבא עכשיו קשה, ואבא מאד אוהב אותך, וכשאבא יוכל - הוא יצור איתך קשר. הבן יכול לצייר לאבא ציורים, ואת יכולה לשלוח את הציורים לאבא. אשמח לשמוע מחברי וילדי הפורום רעיונות נוספים. כל טוב מכל הלב!

noosh1

New member
קודם כל תודה על התגובה...

אבל הילד ישאל עדיין איפה אבא... הוא לא יודע שהוא עצור, וגם אם אגיד לו שקשה לו - הוא ירצה לדעת איפה הוא... זה גיל של מלא שאלות, ובמיוחד איליי - שהוא מאוד סקרן והכל מעניין אותו...

אישית,

אני מודעת לבעיה. מאופן יותר קרוב ממה שאת חושבת. אצלי לצערי אבא עוד לא הגיע לבית משפט, אבל ברגע זה אני לא רואה נכונות לפנות לגורמים כאלה. יותר מידי איומים (ולא רק מאבא..). אני חושבת שאת צריכה להגיד להם שהוא טס לעסקים או משהו, וכשהם יהיו גדולים יותר תסבירי. אני לא חושבת שאת צריכה להסביר להם בגיל כזה. נכון שזה לא טוב לשקר אף פעם, אבל יש פעם שמוכרחים כדי לא לפגוע בילד. כמו שענת הציעה, את יכולה לבקש מהם לשלוח ציורים אליו.

לדעתי

עם כל המורכבות שבדבר, לא יהיה טוב לילד אם תשקרי לו. במקרים רבים עדיף להסתיר את האמת, ולא לספר לו אם אין ברירה, אבל השקר יכאב לו מאוד כשזה יתגלה (לדוגמא, שאבא שלו ישב במעצר בגלל מה שעשה בזמן שהיה אמור לטייל בחו"ל לרגל עסקים) ולכן צריך להימנע ממנו. אני מכירה את זה במידה מסוימת ממני עם אבא שלי, למרות שלא היה מדובר שם במעצר, אבל גילוי האמת (כשהילד גדל) הוא תמיד שלב קשה, אפילו בלי שיש לילד גרסה אחרת, מחמיאה הרבה יותר, שלה הוא האמין עד אז במאה אחוזים. הרעיון לצייר לו ציורים וכד' הוא רעיון טוב. אם יש אפשרות לדאוג לתקשורת דו כיוונית עם האבא (גם מצד האבא, למרות שאיני יודעת מה טיב הקשר שלו עם הילדים) גם זה עשוי להועיל, כי לילד תהיה תחושה שגם אבא שלו חושב עליו ואכפת לו. בהצלחה.

לדעתי

לדעתי סתפרי לילד שלך רק כשהוא ישאל עדיף לדחות את זה ביינתים אולי עד שהאבא יחזור הילד עוד לא ישאל אבל אים כן תנסי לסביר לו משהו כמו אבא אוהב אותך (ותדגישי את זה שהוא אוהב אותו) אבל ביינתים יש לו בעיה והוא לא פה אבל אל תשכחי לומר לו שהוא אוהב אותו כדי שלא יפגע כי בסך הכל זה די קשה ואם הוא ישאל לאן תנסי להיתחמק ואים לא תאלצי לשקר לו אפילו שזה קשה בהצלחה ....

אמ....

אני רק 14 אז אולי אני לא כל-כך מבינה... אבל אני חושבת שלשקר לו יהיה הבחירה הכי רעה שתוכלי לעשות. כשהוא ישאל אז תגידי לו שלאבא יש בעיה ולקחו אותו למקום רחוק (או משהו בכיוון) כדי לעזור לו. אל תשקרי לו אף פעם בכל החיים שלו- זה רק רע. אולי אמא שלי מסתירה ממני הרבה דברים אבל אני יודעת שהיא בחיים לא שיקרה לי. תזכרי שזה מערכת יחסים לעתיד- ילדים יודעים כשמשקרים להם. אם הילד ידע שאת לא משקרת גם הוא לא ישקר לך.

למעלה