צריכה עזרה בבנית תפריט בריא לגן

gabriellalla

New member
צריכה עזרה בבנית תפריט בריא לגן

שבוע טוב לכולן אז כפי שכבר העזתי לספר באחת ההודעות האחרונות שלי, אני פותחת גן
האוכל של הגן יבושל על ידי בעלי בכבודו ובעצמו, שמתפטר מהעבודה שלו ובעצם הופך להיות הכולבוייניק של העסק שלי (חוץ מלבשל הוא גם יתקן וישפץ כל מה שצריך, ינהל את החשבונות והכספים כי לי אין שום חוש לזה, על הדרך ישמור על הקטנה ובאופן כללי יעזור איפה שצריך) אני מנסה לבנות תפריט בריא ומזין, כרגע אוכל אורגני לא עומד על הפרק פשוט כי אני לא אעמוד בעלויות (למרות שאמא אחת כבר התנדבה לגייס את ההורים למטרה הזו, אז אולי זה בכל זאת יצא לפועל) אבל דגנים מלאים כן והמנעות מסוכר כן באים בחשבון, למשל בעוגות שאני אכין עם הילדים בגן על מנת שיהיה משהו טעים לנשנש כשקמים משינה, בחלות לשבת ובכלל בכל מה שיאפה בגן. אני עברתי כל המתכונים שיש כאן ובכל זאת הייתי שמחה לקבל עוד, למשל לתבשילים טעימים ובריאים שניסיתן בבית עם ילדכם, עוגיות נחמדות או ממרחים. תודה לכל הבשלניות גבריאלה

ואוו

הי מקסים כל הכובד על היציאה לעצמאות!!! איפה הגן שלך? שיהיה המון בהצלחה יש לי המון מתכונים באתר- עוגיות בריאות, אורז מלא ותוספות, קציצות אפויות חוץ מזה אני ממליצה על * פירות טרייים חתוכים * יוגורט לא ממותק * דייסת שיבולת שועל * פסטה מקמח מלא ורוטב עגבניות * אורז וקטניות בשמחה את גם יכולה להתייעץ איתי דרך האתר

מעט טיפים:

דבר ראשון המון בהצלחה! משום מה, יותר מדי הורים (ואנשים בכלל) חושבים שתפריט בריא חייב לכלול בשר/עוף כל יום- אז זהו, שממש ממש לא! אם פשוט תתני לפירמידה שהמפורסמת של האוכל להנחות אותך את כבר בדרך הנכונה. הקפידי על פחמימות מלאות ולא ריקות, קטניות מגוונות, ירקות ופירות...

תאום ציפיות

עם ההורים (לא ראיתי את ההודעה הקודמת אז אולי היה שם...) לגבי "אוכל בריא" למשל מוצרים מהחי: בשר, דגים, ביצים, חלב שימוש בסוכר/ממתיקים אחרים שתיה(קקאו,תה, מיץ ) אפשר גם לבקש מההורים הצעות/רעיונות מניסיונם בהצלחה

odety1

New member
אין לי המלצות..

אבל הרעיון נשמע מבורך! איפה הגן? והמון המון בהצלחה!

איזה כיף להרכיב תפריט

במשפחתון שהיה לי בשנה שעברה התפריט היה כזה: בוקר - לחם (מקמח מלא) או דייסת קוואקר מידי פעם טחינה / חומוס טונה / ביצה ירקות חתוכים גס 10 - פירות חתוכים גס פירות יבשים צהריים - ארוחה שמכילה חלבון מלא וירקות , כלומר , פחמימה וחלבון מהחי או מהצומח (קטניה) וירקות מבושלים או מאודים. אכלו בשר יום כן ויום לא אחרי השינה- לחם עם ממרח מתוק כמו ריבה (תוצרת בית) או טחינה ודבש / סילאן , שקדיה. פירות חתוכים גס פירות יבשים עוגות בקושי היו , פירות הספיקו בעיני והיה מבחר גדול של פירות , הילדים טרפו אותם. מתכונים לדוגמא: קטניה (חומוס , עדשים , שעועית , מאש )מבושלת עם ירקות לנזיד ובצד פחמימה "נקיה" (פסטה , חיטה , קינואה , אורז , כוסמת וכו') פחמימה מבושלת עם ירקות מג'דרה אורז עם עדשים כתומות ועשבי תיבול / צימוקים אורז עם כוסמת פסטה בולונז ירקות ברוטב עגבניות עוף בתנור עם תפו"א ובטטה שעועית ירוקה / כרוב לבן ברוטב עגבניות

שכחתי

קציצות - עוף / בקר טחון עם המון ירקות מגוררים בפנים (במקום לחם) ברוטב עגבניות / אפוי. חזה עוף במחבת עם טיפונת שמן זית כרעי עוף מבושלים עם ירקות חמין עוף - עוף מבושל עם פסטה שעות רבות עד שהכול רך - היה להיט.

noamk1

New member
שולה כבר כמעט כתבה הכל:)

אז אני אוסיף עוד קצת משלי: מרקים את מתכוונת לתת? בגן של הגדול שלי יש כל יום גם מרק למי שרוצה- אז מרק עדשים יכול ללכת טוב, מרק כתום, מרק ירקות - לא חייב להיות טחון, בהתאם לגיל כמו כן כדי לגוון את הפחמימה אני בבית עושה עכשיו לרוב שילוב של : חצי אורז מלא, רבע כוסמת, רבע דוחן\אמרנט- יוצא נהדר ויותר מענין בפה מאשר סתם אורז. אורז אדום- מוסיפה עגבניה מגוררת פנימה +פפריקה ולפעמים גם רסק עגבניות. אורז צהוב- מעט כורכום- ולו רק כדי לגוון להם בעיניים. סלטים- סלט סלק הולך פה פיצוץ! סלק מגורר גס או מבושל וחתוך גס עם מעט לימון, שמן זית וקצת בצל (שאותו הם כמובן לא אוכלים) ראיתי בגן של הבן שלי שמכינים גם סלט כרוב גזר גמדי- צימעס אפונה וגזר מבושלים אהה... קוסקוס מלא +ירקות של קוסקוס- הולך יופי אנטיפסטי הכי פשוט- ירקות בתנור +שמן זית + טימין זה מה שעולה לי לראש כרגע

gabriellalla

New member
תודה לכולם, אחלה רעיונות הבאתם לי!

רק רוצה לומר שני דברים: קודם כל, לכל אלו שאמרו שהלוואי שהילד שלהם היה הולך לגן כזה, אז יש אצלי מקום
שנית, עד כמה שאני מאמינה שאיכות האוכל זה רכיב חשוב במסגרת, לדעתי מה שחשוב עוד יותר זה איכות הצוות והגישה, לכן זה מה שאני הייתי בוחנת קודם כל בבחירת גן לילדי... תודה לכולם על הפירגון

למעלה