צריכה עזרה בבקשה.. בת 8 עם חרדות

צריכה עזרה בבקשה.. בת 8 עם חרדות

שלום וברכה,
סליחה על האורך...

בתי בת 8 וחצי ילדה שמחה חכמה סקרנית ושובבה.. לפני כשבועיים היא ניסתה לעשות על הדשא "גלגלון" באוויר ונחתה ישר על הראש -התעקם לה הצוואר והיא בכתה ונבהלה מאוד.. אני שנבהלתי עוד יותר כעסתי עליה מאוד ואמרתי לה שזה מאודדד מסוכן ושאפשר להיות משותקים בגלל דברים כאלה וכו'.. כנראה שעשיתי טעות בתגובתי כי מאז היא בחרדות... ומה זאת אומרת חרדות? היא באה אליי ואומרת לי שבגלל שזה מסוכן היא דווקא רוצה לעשות את זה ושהיא כל הזמן מדמיינת שהיא עושה את זה ושזה "לא יוצא לה מהראש" ושאפילו כואב לה בחזה כשהיא חושבת על זה.. והיום אפילו המצב החמיר והיא באה אליי ביציאה "אמא, הראש שלי אומר לי לעשות דברים מסוכנים אבל אני לא רוצה לעשות אותם, כמו למשל שעל החומר ניקוי כתוב" לא למאכל" ודווקא בא לי לטעום, ועכשיו גם זה לא יוצא לי מהראש."..
היא אפילו התחילה לבכות ואמרה ש"עכשיו כל הילדות שלי תהרס בגלל זה? אני כל היום חושבת על זה( על הגלגלון ) וזה לא יוצא לי מהראש.. אמא מתי זה יעבור לי?"
היא מסתובבת עצובה וחושבת כל היום, ניסיתי להגיד לה שאולי אני אקח אותה ללמוד אצל מורה מיומנת איך עושים גלגלון והיא לא רוצה( פוחדת) ניסיתי להגיד לה שלהרבה אנשים יש פחדים וזה עובר וכו'' וזה לא עוזר.. היא מתקשה להרדם בגלל זה.
אוף אני ממש מתוסכלת ופוחדת שהיא עלולה להשתגע.... יש לציין שתמיד היא היתה ילדה עם אומץ שרוצה לנסות דברים וכו'.. מה עושים??

(יש לציין שזו לא פעם ראשונה שהיא עושה את הגלגלון הזה, ותמיד היא הצליחה.. רק שבפעם ההיא כנראה עשתה לאט מידי ונפלה עם הראש על הדשא)

גרא.

New member
גב' פילפלת 23,מצבים כאלהשכיחים למדי אצל ילד

שאינו מבצע נכון את הגילגלת,תפגישי אותה עםמורה לחינוך גופני,שידריך אותה לבצע
היטב את התרגיל,ןילמד אותה כחצד להמנע מטעויות.בהצלחה.

smile li

New member
שתפי אותה בחוויה אישית שלך

הבת שלך צריכה עכשיו תמיכה ואמפתיה, היא צריכה להבין שהיא "לא משוגעת", שעוד אנשים מרגישים כך ושזה באמת יעבור, למרות שהיום זה לא נראה לה ככה. כיום היא מבוהלת יותר מהחרדה שמא המחשבות לא יעזבו אותה, מאשר תרגיל התעמלות כזה או אחר והשלכותיו.
אני מציעה שתקחי אותה אחה"צ אחד רק שתיכן לאכול גלידה או סתם להסתובב שתיכן לבד ותספרי לה שגם את היית במצבה כשהיית ילדה. אני בטוחה שאם תחשבי ותנסי להיזכר תראי שגם את ביצעת מעשה או פעולה שגרמה לך לכאב, לאכזבה או לתוצאות מטרידות שליוו אותך תקופה מסויימת. תסבירי לה שבזמנו זה היה נראה לך נורא ופחדת שזה לא יעזוב אותך לעולמים, אבל הזמן עובר ושוכחים וזה הדבר היפה בחיים. אחרי שתספרי לה סיפור אישי שלך, אם את מרגישה שזה נכון, ספרי לה משהו שהוא גם אוניברסאלי ומשותף למרבית הנשים בעולם, ביניהן את: איני יודעת אם היא ביתך היחידה ואם לא מה מיקומה, אבל נניח שהיא ביתך הבכורה ויש לך עוד ילד צעיר ממנה: כשילדת אותה, הלידה היתה כואבת מאד אבל קרה לך הדבר היפה ביותר שרק יכולת לדמיין ואת מאושרת ומודה על כך כל יום. למזלך, את כאבי הלידה החליפו ימים יפים ומאושרים בגידולה של בתך ולמרות שלידה זה דבר כואב מאוד, הזמן עובר והכאבים לאט לאט נשכחים מהזיכרון וטוב שכך, כי בזכות המנגנון המיוחד הזה של המוח האנושי, אמהות מביאות לעולם ילדים נוספים, כמו אחיה הקטן. למרות שגם אז הלידה כואבת. התוצאה מפצה על הכל.
דברים לא תפויים, מכאיבים ומטרידים קרו ועוד יקרו, אבל זה חלק טבעי מהחיים ולצד הדברים המטרידים האלה, יש גם דברים נפלאים שנעדיף תמיד לזכור אותם ולהתמקד בהם.

למעלה