צריכה עזרה בבקשה

popi199

New member
צריכה עזרה בבקשה

הביאו לי בהפתעה גדי חמוד מאוד. 3-4 חודשים. מה לעשות איתו?! נבנה לו היום גדרה, אבל מה מותר לו לאכול, מה אסור? יש לי סוס וחמור כך שיש לי חציר בשבילו. אמרו לי לתת לו חלב אבל בנתיים הוא אכל חסה, חציר, עשב , אבטיח... אם הוא יכול לאכול את כל זה הוא באמת צריך חלב?? הוא ממש רזה, קנו אותו מבדואי, האם קשה להשמין עזים? ומה עם חיסונים? תילוע? זה כמו אצל סוסים וחמורים תילוע דרך הפה? צריך בכלל לתלע? תמיד יש את הרושם שתייש זו חיה תוקפנית, היום הוא גדי חמוד, האם האופי הנחמד ישאר גם כשיגיע לבגרות? אודה על כל מידע שתוכלו לתת לי כי אין לי מושג בגרוש והנחיתו אותי עליי בהפתעה.

נראה שהוא גמול כך שחלב יהיה מיותר

הוא רזה כי אצל הבדואים הם לא אוכלים אוכל משמין אלא מה שיש, אני מאמין שהוא ישמין אצלך מהר מאוד, מה שאת נותנת לחמור ולסוס מתאים (חוץ מאבוקדו ותפו"א שזה רעיל להם) חיסונים ותילוע אני מאמין שזה אותו הדבר כמו החיות האחרון גם כן. לגבי האופי, התיש שלי כבר בין שנה וחצי והוא חמוד מאוד ונוח לילדים
אבל זה לא משהו שאפשר לדעת מראש.

popi199

New member
תודה

באיזה גיל הם כבר נחשבים בוגרים? והאם בגילו זה לא מוקדם לגמול אותו (אמרו לי שהוא היה בגדרה ללא אם)

בוגר בן כחצי שנה כבר יכול לעשות צאצאים ../images/Emo13.gif

למרות שמשתדלים לתת לו לגדול מעל גיל שנה, אבל זה פחות קריטי מאשר הנקבות שעדיף באמת לתת להן לגדול ואז להכניסן להריון. אז ככה שגיל שנה ומעלה כבר נחשב בוגרים וכבר מפסיקים לצמוח. בטאגליינס (השורה הכחולה למעלה) יש מידע על עיזים והגידול שלהם.

popi199

New member
תודה רבה על התשובות

ואני אסתכל בטאגליינס. אבל עוד שאלה קטנה, הוא אוכל אך לא שותה, במקרה כזה עדיף לתת לו מים/חלב בבקבוק? או פשוט לתת לו להבין לבד? ואם כן בבקבוק, כל כמה זמן לתת לו לשתות? ושוב, תודה רבה.

הוא לא שותה מים?

האם הוא מקבל הרבה ירקות? אם כן אז הוא בטח לא ממש צריך עוד מים חוץ מהנוזלים של הירקות.

popi199

New member
בנתיים

בונים לו את הגדרה את הוא בחוץ מסתובב על הדשא והוא אוכל פה ושם עשב וירקות שהבאנו לו. לא כדאי לשים לו בגדרה איזה דלי מים על כל מקרה?

למעלה