צריכה עזרה בבקשה

בלוביי

New member
במפגש האחרון נדמה לי גיל הביא רוטב צימיצורי

מעולה.ניסיתי לחפש לא מצאתי.אולי הפורום מתכונים,אחפש בשבילך.
 

smadidi

New member
צימצורי בסיסי ככה אני מכינה

זר של כוזברה זר של נענע זר של בזליקום זר פטרזליה זר בצר ירוק ראש שום אפשר גם כמה שניים חצי כוס שמן זית פעם אחרונה שמתי שמן קנולה רבע כוס חומץ פלפל אדום חריף מגולען ומנוקה מגידים קליפת לימון מלח את כול העלים לפרק מהענפים כן אחלה גוב סידרתי לכם אבל אפשר מול הטלויזיה ואם הענף דק אז זה פחות נורא את הבצל ירוק לשטוף טוב להשאיר כמה שאפשר מהחלק הירוק ולחתוך ל-4 חלקים לקלף את השום אפשרות ראשונה לקצוץ את הכול גס להוסיף את השמן מלח וחומץ אפשרות שניה פשות להכניס הכול למעבד מזון ועם הפולסים לתת עד שנוצר תערובת עלים גסה להכניס את המלח שמן וחומץ לתת עוד כמה פולסים לא להפוך למישחה אני משתמשת בתערובת הזאת גם לבשר על האש וגם סתם בעוף בתנור תענוג אמיתי סמדי
 

avi5199

New member
מתכון מחבר ארגנטינאי שלי (פשוט יפה וטעים):

פלפלים בכל הצבעים אדום צהוב כתום ירוק . חצי חבילה פטרוזיליה ראש שום קצוץ בפומפיה מלח לפי הטעם פלפל שחור לפי הטעם. חצי כוס עד כוס חומץ חצי כוס עד כוס שמן קנולה. חותכים דק את הפלפלים והפטרוזיליה . שמים בצנצנת, מוסיפים את החומץ והשמן במידה שווה ככה שהמוצקים יהיו 2/3-חצי מהגובה, מערבבים, משאירים במקרר כמה שעות שיקח את הטעם... צ'ימיצ'ורי לא אמור להיות חריף אבל מי שאוהב חריף יכול לשים גם פלפל חריף אחד. מתכון מאל גאוצ'ו ( בלי אחריות): http://www.foodis.co.il/recipes.asp?sec=1&featid=1809
 
צ'מיצורי

לכל ארגנטינאי יש מתכון משלו וכולם בטוחים שהוא הכי טוב אני אתן לך כאן בסיס אבל אני מכין צימיצורי בכמויות גדולות כך שאת הטעמים הסופיים תבני על סמך ניסוי ותהיה חומרי בסיס : פטרוזלייה קצוצה שום כתוש רצוי טרי אורגנו יבש או טרי קצוץ פלפל אדום כתוש חומץ מיץ לימון שמן פלפל שחור ומלח הכנה הבסיס זה פטרוצליה קצוצה דק נגיד משני חב בערך 2 כפות אורגנו פלפל אדום אחד וכעשר שיני שום מוסיפים את שאר החומרים בזהירות לפי הטעם (להערכתי בערך חצי כוס שמן חצי כוס חומץ רבע לימון וחצי כוס מים ) אגב ניתן להוסיף ולגוון ב: יין ,פלפל חריף , כוסברה , מוסקט ,עגבניות קצוצות דק . בהצלחה
 
מעולם לא הכנתי

פעם מאוד אהבתי את הצ'מצורי שאכלתי בסניף מסויים של אל גאוצ'ו (שנסגר) אבל אני עוקבת אחרי הבלוג המצולם של השף ג'ון מFood Wishes והוא בדיוק העלה מתכון
http://foodwishes.blogspot.com/search?q=Chimichurri בהצלחה
 

avi5199

New member
זה נראה כמו סחוג ולא כמו צ'ימיצ'ורי

אבל כנראה שיש ורסיות שונות. הורסיה של אל גאוצ'ו נמצאת בלינק שהבאתי בהודעה הקודמת שתי שורות למעלה...
 

avi5199

New member
כמו בתרגיל חשבון : אם נכנס אברים ונצמצם נקבל

הבסיס שהוא משותף לכולם : רוטב של חומץ ושמן ביחס 1 ל 1 , שבתוכו יש הרבה שום פטרוזיליה ופלפלים (כמובן מלח פלפל). אחרי זה אפשר להוסיף תבלינים נוספים לפי מה שאוהבים : כוסברה אורגנו פפריקה צ'ילי בצל פלפל חריף שמן זית חומץ בן יין כמון נענע קליפת לימון וכן הלאה ...וכן הלאה ...
 
למעלה