צריכה עזרה....!!! בבקשה!!!

LostInTheSky

New member
צריכה עזרה....!!! בבקשה!!!

שלום... אני לא יודעת אם זה קשור לפה אבל... עבדתי בחברת כוח אדם... היא מספקת מלצרים ומלצריות לאירועים. הבעיה היא..שהחברה מנצלת בני נוער... לבני נוער מתחת לגיל 18 משלמים 16 שח לשעה. ומעל 18 משלמים 17 לשעה...החברה מעסיקה גם חיילים וחיילות , לאנשים בעל גיל 21 משלמים 150 לאירוע... לא משנה כמה שעות הם יעבדו... (בד"כ אירוע זה 8-10 שעות) אם עובדים 9 שעות מקבלים שכר של 8 שעות... כאשר רוצים לקבל את המשכורת... העובדים צריכים לנסוע עד למשרד החברה כדי לקבל את המשכורת... ולפי מה שהבנתי המעבידים צריכים לספק את המשכורת עד לבית העובד. החברה לא נותנת תלושי משכורת ... ומעבידה את העובדים... העובדים במקור אמורים למלצר... אך במקום זאת, העובדים צריכים לקפל ולפתוח שולחנות, ולעשות עוד עבודות סבלות... עבודות קשות מאוד. וכאשר לוקחים הפסקת אוכל של חצי שעה, למשל, אז צריך להשלים אותה... השאלה שלי אם כל מה שהחברה הזאת עושה זה חוקי... ???? אני הפסקתי לעבוד שם בגלל היחס מזלזל שקיבלתי... בגלל הניצצול... אך יש המון צעירים שצריכים את הכסף ועובדים בחברה... רובם לא יודעים שזה ניצול... ממשיכים לעבוד. רציתי עוד לשאול אם זה חוקי והאם אפשר לעשות משהו נגד החברה הזאת?? להציב לה תנאים?? בבקשה תעזרו לי... תודה מראש!!!!

יא

New member
עבדים היינו

שלום רב, אני מודה כי זו הפעם הראשונה שאני נתקבל בשאלה שכזו. מכל מקום, הייתי ממליץ לך לפנות תחילה למשרד העבודה והרווחה ולהסתדרות העובדים. אם הדבר אינו בתחום אחריותם, אולי הם יוכלו להפנות אותך לגורמים המתאימים. בהצלחה. יהודה אוסרטקומצקי, עו"ד

חברת כח אדם ואירועים

התופעה המתוארת נפוצה במדינה במאות אולמות המקבלים כ"א מחברת כ"א.. כידוע, נערים וחיילים בחופשה מועסקים ע"י חברת כ"א והיא שמפנה אותם תמורת אחוזים לבי אולם אירועים. אין יחסי עובד ומעביד בין בעל האולם ולבין הנער/חייל. חברת כ"א משיקולים של כספים שחורים ועוד אינה יכולה לדווח על הוצאות רבות מהכנסותיה המוצהרות בפועל. ולכן בדר"כ מעדיפה לצמצם ולדלל את הוצאותיה בסעיף שכר עבודה. בחברת כ"א ישנו חוזה אישי עם כל עובד. השאלה מה כתוב בחוזה האישי. לפעמים ישנם סעיפי שיפוט, וסעיפי שיפוי וסעיפי פיטורין החורגים ושונים ממשפט העבודה הרגיל והסכמים קיבוציים. לכן, רק כאשר מלוא העובדות יוצגו בפני פרקליטך, רק אז טענותייך יבדקו לעומקן

למעלה