צריכה עזרה - בבקשה

צריכה עזרה - בבקשה

אנסה בקצרה. הקטנה נולדה בשבוע 35 במשקל קצת פחות משני ק"ג. היתה בהשגחה עד 2 ק"ג בבית חולים. שם ניזונה מחלב שאוב (כי עוד לא היה לה את ריפלקס היניקה) וסימילאק פגים (כי לא כל כך עלתה במשקל מהשאוב. חודש וחצי ראשונים של חייה ניזונה מבקבוקי חלב שאוב. ואז הצליחה לינוק ומאז ב"ה יונקת והרבה. היא בת חמישה וחצי חודשים ויונקת כל שעתיים וחצי-שלוש. נתון זה לא משתנה למרות שהיא גדלה. בעיה ראשונה שזה קורה גם בלילה. בעיה שניה שהיא הפסיקה לקחת מוצץ עקב בעיות נשימה ואשפוז (rsv) ואני ממש משועבדת לכל קריאה שלה. בעיה שלשישית וקריטית ביותר שהיא לא מוכנה לקחת בקבוק ולא משנה מה תוכנו (שאוב או תמ"ל). אני חוזרת לעבודה בעוד כשבועיים ולא יודעת מה עליי לעשות.

יציאה לעבודה

שלום לך,

כל הכבוד על ההנקה עד כה! התחיל לא פשוט אבל עם רצון ומאמץ זה הצליח. עכשיו היא יודעת מה הכי טוב לה ומתקשה להסתגל לדברים אחרים. גם תינוק שלקח בעבר בקבוק יכול לסרב בהמשך. היא בת חמישה וחצי חודשים כך שבקרוב את מתחילה עם מוצקים שיחליפו בהמשך ארוחות שמבוססות על הנקה. את יכולה להתחיל כבר עכשיו מעט לנסות ואולי זה ימצא חן בעיניה.
אם את מנסה לתת לה בקבוק בינתיים, רצוי שלא את זו שתתני לה את הבקבוק אלא מישהו אחר ובכלל עדיף שלא תהיי באזור.
ייתכן שהיא בהתחלה לא תרצה ותסרב אבל בסוף היא תיקח. גם אם היא עושה ״שביתה״ אל תילחצי מזה אלא המשיכו לנסות ובסוף היא תסכים לקחת.
תנסו לתת לה את הבקבוק לא כשהיא מאוד רעבה או מאוד שבעה, כשהיא רגועה ומוכנה לשתף פעולה.
שיהיה בהצלחה!

מניפולטיבית קטנה

כתיבת ההודעה באה בעקבות משבר. יצאתי למקום העבודה עם הגדולים והשארתי אותה לאימי בתקוה שתיקח בקבוק אם תהיה רעבה כמו בערב קודם שלקחה מאבא שלה. אז זהו שלא. היא העדיפה לצרוח שעתיים עד הכחלות (מניפולטיבית קטנה) ולא לקחת בקבוק. את עניין המוצקים אני הולכת ליישם כבר היום. המרק מתבשל. אוציא ממנו דלעת וקישוא

המשך

תביני שתינוק לא יעשה שביתת אוכל לאורך זמן, אם היא נכנסת לבכי נסו להסוות את תשומת ליבה בעזרת איזה משחק או הסחת דעת אחרת. התחילי עם המוצקים ותראי איך היא נפתחת לדברים אחרים ואולי גם תיקח בקבוק.
יש לך עוד שבועיים וזה יהיה יותר קל מיום ליום.
בהצלחה!

למעלה