צריכה עזרה בהבנת מתכון



 

michalgad1

New member
צריכה עזרה בהבנת מתכון

נתקלתי המתכון שנראה טוב לקציצות עם שעועית ירוקה . מה שכן יש שם קטע עם אורז שלא ברור לי.שימו לב למה שכתוב בסופו בקשר לאורז . האם הכוונה להוסיף את האורז לסיר הקציצות? אף לעם לא ניסיתי . ואן מוסיפים את האורז לאןתו סיר. מוסיפים אותו בסוף בישול הקציצות? מה דעתכן או שלא הבנתי נכון. שלחתי שאלה אבל לא חזרו אלי.הנה המתכון https://www.mamadiali.co.il/קציצות-בשר-עם-שעועית-ירוקה/ לקציצות: חצי קילו בשר טחון חופן כוסברה קצוצה חופן פטרוזיליה קצוצה 1 בצל לבן קצוץ דק דק דק 1 פיתה קרועה לחתיכות קטנות מלח דק פלפל גרוס מעט כורכום בהרט שמן זית למסביב: שמן זית 1 בצל לבן 1 תפוח אדמה גדול חצי שקית שעועית ירוקה עדינה של סנפורסט אופציונאלי: חצי כוס אורז אופן ההכנה: לשים היטב היטב את כל מרכיבי הקציצות כחמש דקות רצופות, עד שהבשר מתחיל להיות דביק ועוד קצת. יוצרים כדורים מאורכים טיפה ומסדרים על מגש. בסיר רחב מחממים שמן זית. חותכים את הבצל גס ומוסיפים לסיר חותכים את תפוח האדמה לקוביות קטנות ומוסיפים לסיר. מערבבים עם כף עץ ומבשלים כך על אש בינונית כרבע שעה עד שתפוחי האדמה מעט משחימים (לא כמו בקציצות האלה) מוסיפים את השעועית, מתבלים בפלפל ומלח ומערבבים. סוגרים את הסיר ומבשלים כך כ20 דקות בלי לערבב. במידת הצורך מוסיפים מים. מסדרים קציצות בתוך הסיר מעל הירקות, מוסיפים כוס מים ומבשלים כ40 דקות עד להסמכה של הרוטב. אופציונלי: אני אוהבת ללכלך רק סיר אחד (מי לא?), אז אם בא לכם, שפכו את האורז בפנים, הוסיפו כוס ורבע מים ובשלו עד שהאורז מוכן ואין נוזלים בסיר.
 

shira1960

Active member
זמני הבישול לא ברורים אבל נראה לי שמתישהו לקראת הסוף

מוסיפים אורז למעלה פלוס מים ומבשלים עד שהאורז מוכן. משהו כמו פילאף או מקבלובה. רק לא הבנתי מתי בדיוק מוסיפים את האורז לסיר. כי אם מוסיפים אחרי בישול הקציצות,זה מוסיף עוד 20 דקות בישול לקציצות. וזה רק אופציה - את יכולה להכין בנפרד סיר אורז נקי ולהגיש את הקציצות מעל לאורז.
 
למעלה