צריכה עזרה בהכנת עוגה ליומולדת של א

lital1000

New member
צריכה עזרה בהכנת עוגה ליומולדת של א

רק עכשיו התחלתי להתעניין בנושא,אני מאוד רוצה להכין עוגה לאמא ואני לא יודעת כלום,מאיפה מתחילים?
 

brownie65

New member
ליטל, את רוצה לצייר על העוגה או

לפסל עליה, או אולי רק לקשט אותה? אני מציעה לך להציץ קצת בגלריות של חברות הפורום, או לשוטט קצת באינטרנט, כדי לראות דוגמאות לעוגות שונות, ולקבל קצת מושג על האפשרויות העומדות בפניך. כשתגבשי מושג כללי על מה שאת רוצה לעשות, נשמח לעזור לך לבצע את המלאכה!
 

lital1000

New member
לא יצאה לי טוב ההודעה

התכוונתי להגיד,שאני רוצה לעשות עוגה מצופה עם כיתוב יפה או ציור
 

brownie65

New member
אני מציעה לך להציץ במאמרי הפורום

קישור למאמרים תוכלי למצוא בסרגל הכחול העליון של הפורום השכן ("מתקדמים"). תמצאי שם מאמר המפרט ביוק את אופן העבודה - כיצד לצפות את העוגה וכיצד להעביר אליה ציור.
 

brownie65

New member
הנה קישור

לhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=1146&art_id=13.
 

brownie65

New member
עכשיו שמתי לב שבמאמר אין הסבר

על ציפוי העוגה, רק על אופן הציור עליה. כדי לצפות את העוגה, חכי שתתקרר לחלוטין. הפכי אותה על המשטי שאת רוצה להגיש בו את העוגה. (אם יש עליה "גבעה" - ישרי אותה בעזרת סכין). מרחי עליה קרם כלשהו בשכבה דקה כדי ל"טייח" שקעים וחורים וכדי להדביק את בצק הסוכר עליו (קרם מתאים הוא קרם חמאה או גנאש שוקולד או ריבה מחוממת מעט ומוברשת על פני העוגה). עתה הוציאי את בצק הסוכר מן האריזה. את צריכה כמות של כ 800 גר' לעוגה בקוטר 26. לושי את בצק הסוכר עד שהוא חלק וגמיש, על משטח או על שולחן, וצרי ממנו כדור. אם הוא נדבק - פזרי מעט קורנפלור על המשטח. עתה פזרי קורנפלור על המשטח בכמות גדולה יותר ורדדי במערוך את כדור הבצק לעלה אחיד בעוביו (כחצי ס"מ). עכשיו גלגלי את העלה על המערוך ופתחי אותו שוב מעל העוגה. שימי לב שאת מכסה את שולי העוגה. עשיו הצמידי את הבצק לדפנות ולפני העוגה בעזרת כפות הידיים והחליקי את כפות ידיך על פני הבצק בתנועות סיבוביות כדי ליצור מראה אחיד וחלק. עכשיו את יכולה להתחיל לקשט את העוגה - לצייר עליה, להדביק עליה פיסולים או דוגמאות חתוכות בחותכנים שונים, או לכתוב ולעטר ברויאל אייסינג. בהצלחה!
 

brownie65

New member
כמובן שאת שאריות הבצק מסביב

יש לחתוך בעדינות בסכין חד.
 

lital1000

New member
אני חושבת שאני כבר מתחילה לגבש לי

עוגה,ראיתי כמה מאמרים והסברים,ראיתי איך להכין ורדים,הסבר אם תומונות,אני לא זוכרת את הכינוי של זאת הצילמה והסבירה אבל זה היה ממש עזרה רצינית
 

lital1000

New member
תודה רבה על ההסבר

כדי לקנות בצק סוכר מוכן או לעשות בבית? ורויאל אייסינג יש לקנות או שמכינים לבד?
 

brownie65

New member
בצק סוכר מומלץ לקנות מוכן

ורויאל אייסינג עושים לבד. אפשר מחלבון ואבקת סוכר, או מאבקת אלבומין, אבקת סוכר ומים (כדי להמנע משימוש בחלבון חי).
 

lital1000

New member
זה מעביר אותי לעוד שאלה

כמה זמן העוגה יכולה להישאר מבלי להתקלקל? אני מתכוונת אחרי שאני כבר מכינה הכל? אני פשוט רוצה כבר לנסות להתחיל ואם ישר יצא לי טוב אז אני אצטרך להשאיר את העוגה איזה שבוע במקרר,לא יקרה לה כלום?
 

net the jet

New member
אחרי שעוגה מצופה בבצק סוכר היא

יכולה להשאר בחוץ ( לא במקרר !!!! ) בחורף אפילו מעל לשבוע.
 

lital1000

New member
רגע אז אחרי שאני עושה את העוגה

היא צריכה להישאר המקרר או בחוץ? מה עדיף?
 

net the jet

New member
עוגה עטופה בבצק סוכר לא יכולה להיות

במקרר. המקרר מקלקל את הבצק סוכר. אין שום בעיה שהיא תשאר בחוץ על השיש או שולחן.
 

לורני

New member
כשאני מניחה את בצק הסוכר המרודד-

על העוגה , הרי זה אינו "מתלבש" בדיוק, נעשים גלים ממשטח העוגה לדפנות - איך ניתן להצמיד אותם ולהחליק, עד כדי שייראה כחלק אחד ואחיד ??? תודה וערב טוב לורני
 

מזאלונה

New member
כדי להצמיד את הבצק לצידי העוגה

תופסים בעדינות את הבצק משני צידי הקפל, מרימים מעט למעלה ומניחים מחדש. הקפל, בצורה שאף אחד עוד לא הצליח להבין, פשוט נעלם..... אני מצרפת לך http://www.countrykitchensa.com/ideas/rolled_fondant.aspx לאתר שמראה את השלבים.
 
למעלה