צריכה עזרה בהמרת מתכונים "ישראליים"

MichalS2018

New member
צריכה עזרה בהמרת מתכונים "ישראליים"

מאז שהגענו לכאן לפני שנתיים בערך קצת הזנחתי את כל ענייני האפיה כי התעצלתי לחפש תחליפים מקומיים או לחילופין לנסות מתכונים חדשים ולא מוכרים. אבל עכשיו מתחשק לי שוב...
האם יש כאן משהו שדומה לשמנת מתוקה ולשמנת חמוצה? אני מצרפת לינקים למי ששכח מה זה מה (נשבעת שאין לי מניות בתנובה...).
אני יודעת שיש sour cream, אבל נראה לי שזה קצת שונה ממה שאנחנו מכירים בתור שמנת חמוצה, לא?
ובמשהו שדומה לשמנת מתוקה בכלל לא יצא לי להתקל כאן.

[URL]https://www.tnuva.co.il/products/chef-lavan/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/%D7%94%D7%A9%D7%A3-%D7%94%D7%9C%D7%91%D7%9F/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%A7%D7%A6%D7%A4%D7%94-32/[/URL]

[URL]https://www.tnuva.co.il/products/%D7%99%D7%95%D7%92%D7%95%D7%A8%D7%98-%D7%95%D7%9E%D7%A2%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%A9%D7%9E%D7%A0%D7%AA-%D7%AA%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%94/[/URL]
 

Anat Shemer RDI

New member
ממש פשוט

שמנת חמוצה זה sour cream . אם החמיצות לא מספיקה (כי היא פחות חמוצה כאן, ולכן יכולה להחליף גבינה לבנה במתכונים) אז אפשר לחליף חלק עם butter milk או פשוט להוסיף קצת לימון.
שמנת מתוקה זה heavy whipping cream בקרטון (בדיוק כמו בארץ).
 

Anat Shemer RDI

New member
light whipping cream

אם כי לא ברור לי למה, טעמו של המאכל לא ייפגע משמנת מתוקה עם אחוזי שומן גבוהים יותר.
 

Boston Guy

New member
"שמנת מתוקה" בישראל זו שמנת שפשוט הוסיפו לה סוכר...

השמנת המתוקה שנמכרת בישראל היא שמנת "כבדה" שהוסיפו לה קצת ממתיק (דקסטרוזה או סוכר) ומשום מה גם אינולין (אבקה של שורש ציקורייה שמכילה סיבים תזונתיים מסיסים).

SOUR CREAM מגיע כאן בכל מני רמות שומן - ה 15% הכי דומה לשמנת החמוצה של ישראל.

והדבר הכי קרוב ל"שמנת לבישול" של ישראל זה HALF AND HALF - שהוא 12% שומן.
 
שמנת מתוקה בישראל , היא בדיוק מה שהיא כאן

שמנת לקצפת. את הסוכר מוסיפים בהקצפה. אין שום תוספות סוכר בשמנת המתוקה בישראל. (קוראים לה מתוקה כי הקציפו אותה עם סוכר וגם כי לשניה קוראים חמוצה) כל הקצפות המוכנות (כבר מוקצפות ) הן קצפת ולא נקראות שמנת מתוקה.
שמנת מתוקה היא ניגרתץ באחוז גבוה מאוד של שומן על מנת שאפשר יהיה להקציף אותה לקצפת. ניתן להשתמש בשמנת המתוקה לעיבוי והעשרת תבשילים, מרקים ופשטידות. (הולך יופי גם בחביתות)
 

Boston Guy

New member
תבדקי את רשימת הרכיבים של שמנת מתוקה בישראל...

כשבודקים את הערכים התזונתיים רואים ששמנת "כבדה" בארה"ב מכילה 0% פחמימות. יש בה בעיקר שומן וקצת חלבון.
בשמנת מתוקה ישראלית יש כ 10% פחמימות - בערך 5% סוכרים ו 5% סיבים תזונתיים.
כשבודקים את רשימת הרכיבים, מגלים שלשמנת מתוקה בישראל מוסיפים דקסטרוזה (ברוב השנה) או סוכר (בפסח, בגלל ענייני כשרות), ומוסיפים גם אינולין (אבקת שורש ציקורייה) שהוא סיב מסיס.
 

Ani15

New member
אם שמנת כבדה בארהב לא מכילה פחמימות

אז היא לא מכילה חלב (או לפחות לא את כל מרכיבי החלב) מאחר וסוכר החלב (לקטוז) הוא סוכר פחמימתי לכל דבר.
 

Boston Guy

New member
המילה "שמנת" באה מהמילה "שומן"...

ואכן שמנת לא מכילה את כל מרכיבי החלב - ומכילה הרבה פחות לקטוז מחלב רזה. עדיין יש בה שרידי לקטוז - אז אנשים שרגישים ללקטוז יגיבו גם לשמנת כבדה, אבל הרבה פחות מאשר לכמות זהה של חלב רזה.ף
 

MichalS2018

New member
תודה! לגבי heavy whipping cream

- האם ניתן גם להקציף אותה עם סוכר לקצפת, כמו השמנת המתוקה בארץ?
אני אישית פחות מתחברת ל"שמנת לבישול", מבחינתי אם כבר חוטאים אז עד הסוף
העניין בשמנת המתוקה בארץ, הוא שהשתמשתי בה גם לבישול (כשהייתי צריכה להקרים משהו) וגם לאפיה (קצפת ושאר קרמים מתוקים). זה תקף גם ל-heavy whipping cream?
- האם heavy whipping cream זה ה-cream שאמריקאים שמים בקפה?
- לגבי השמנת החמוצה, אז בעיקר השתמשתי בה בארץ לכל מיני קישים למשל. היא באמת לא טעימה במיוחד, לא משהו שאני אוכל עם כפית בשביל הכיף, אבל לדעתי מתאימה למאפים מבחינת המרקם. לכן אני מחפשת כזו גם כאן.
 

Midriff

New member
כן

כן, אפשר להקציף אותה עם סוכר, יוצא מצויין.
אין בעיה להשתמש בה לבישולים
מה שהאמריקאים שמים בקפה בד"כ זה חלב, לפעמים Half and half אבל לא heavy whipping cream
מה שעוד עובד לעוגות וקישים יותר כתחליך ל- 9% הישראלית הוא יוגורט Fage שעובד מעולה לצורך הזה (נמצא ברוב הסופרים לעיתים בחלק האורגני)
 

Anat Shemer RDI

New member
למיטב ניסיוני

SOUR CREAM מחליפה גבינה לבנה באופן מושלם במתכונים (חבל לבזבז כסף על ה FAGE היקר ).
HEAVY WHIPPING CREAM הולך טוב בקפה של אמריקאים קטוגנים...
אבל רוב האמריקאים שאומרים CREAM מתכוונים לחרא הזה שעשוי בעיקר מסוכר ותירס שהם שמים בקפה במקום חלב. ולא נתחיל לדבר על הדבר שהם קוראים לו "קפה".
 

MichalS2018

New member
כן, בכוונה לא נכנסתי לעניין ה"קפה"


תהיתי לגבי ה-cream בקפה כי הם באמת אומרים cream ולא פשוט milk נניח. אבל אם את אומרת ש-cream זה בעצם תחליף סינטטי דוחה אז זה בעצם הגיוני... (אוהבים כאן דברים "בטעם"... זה משגע אותי. אני לפעמים מרגישה כאילו חזרתי לישראל של שנות ה-90 עם מרגרינה "בטעם חמאה" ושאר זוועות).

אז לסיכום: לגבי השמנת המתוקה זה מובן עכשיו.
לגבי sour cream - אז זה בעצם יכול להחליף גם שמנת חמוצה וגם גבינה לבנה?

תודה רבה על העזרה!
 

Anat Shemer RDI

New member
לדעתי התשובה היא כן

לגבי ה- SOUR CREAM אבל קחי בחשבון שאני לא מאלה שמחפשים לשחזר בדיוק-בדיוק את הטעם המוכר להם מהארץ, מספיק לי שזה "עובד" . מה גם שאת כל הבישולים והאפיות האלה אני לא טועמת או אוכלת בעצמי, אז אם הצרכנים אומרים לי שטעים זה מקבל צ'ק מארק.
 

MichalS2018

New member
נראה לי שגם לי זה לא עד כדי כך קריטי שיהיה בדיוק בדיוק

פשוט שיהיה טעים... ונראה לי שבגדול שמנת כזו או אחרת לא אמורה לשנות יותר מדי (גם בארץ לפעמים החלפתי שמנת חמוצה ביוגורט ולא נרשם אסון). נראה לי שבאופן כללי השמנת החמוצה יותר עקרונית למרקם ופחות לטעם.
מה שכן היה לי יותר קריטי, זה שאוכל להשתמש במתכונים שאני כבר מכירה ואוהבת (עם האופציות המקומיות), ולא להתחיל עכשיו לחפש ולנסות מתכונים חדשים ולא ידועים ולקוות לטוב.
 

Midriff

New member
נו אז אחרי כל השאלות

את חייבת לזרוק לנו איזה מתכון אהוב לדוגמא
 

MichalS2018

New member
נראה לי שיצרתי כאן מצג שווא שאני איזה בשלנית על...


יש לי איזה 3 מתכונים ברפרטואר, שהדבר היחיד שמיוחד בהם זה שהם מכילים ירק אחד בלבד ולכן בעלי מוכן לאכול אותם (כי הוא לא אוכל ירקות יותר מדי... מה הוא כן אוכל? פלפל אדום, שלמרבה הצער עולה כאן כמעט כמו זהב).
אם בא לך אוכל להקליד, אבל בואי נאמר שחוץ מבעלי אנשים אחרים לא יותר מדי התלהבו... ("למה את לא מוסיפה גם X, Y, Z??? חבל, זה נורא יוסיף לטעם, אתם ממש מפסידים"
מאבק אבוד מראש...
)
 

Boston Guy

New member
בחנויות המכולת הרוסיות באזורינו יש גבינה לבנה

שנקראת "ישראלסקאייה"... ועל הקופסא מתנוסס דגל ישראל גדול. כל השאר כתוב ברוסית... והטעם שלה זהה (עד כמה שאני זוכר את הטעם של גבינה לבנה ישראלית).
 
למעלה