צריכה עזרה במחשבות

צריכה עזרה במחשבות

לפני שאתחיל לבלבל אתכם כמו שאני מבולבלת, אציג את עצמי: גרושה (שנתיים וחצי) + 2+ בן זוג קבוע כשנה וחצי. הייתי שמחה לשמוע את דעתכם בנושא הבא שכ"כ מבלבל אותי. מדובר בתשלום המזונות. כשהתגרשנו, הגרוש שלי העביר לי את המזונות דרך הוראת קבע בבנק. הכל היה טוב ויפה, עד שיום אחד לא הגיעו המזונות. בשיחה איתו הבנתי שפשוט התשלום כמו צ'ק ללא כיסוי חוזר- אם אין לך כסף בחשבון - אין מזונות. כך התחילה תקופה של פעם כך ופעם כך, שלא היה כסף לא היו מזונות, וכשהיה משהו בחשבון שלו התשלום עבר אלי אוטומטית. בסביבות חודש נובמבר, הודיע לי הגרוש שהוא פוטר מעבודתו. והבנתי שאת הכסף כל תקופת האבטלה לא אראה. ואכן כך היה, ואני וויתרתי. טוב, אנחנו נמצאים בתקופה לא קלה, שומעים על פיטורים מימיננו ומשמאלנו, מה אפשר לעשות אם לא להתחשב באדם וללכת לקראתו. ואז לשמחתי הוא סיפר לי שהוא התקבל לעבודה בשכר זעום של 4000 ש"ח. ("היום עד שבכלל קוראים לך לראיון עבודה, אין מה להתפנק ולוקחים מה שיש). אבל תשלום המזונות לא חודש. אצלי התחיל להיות צפוף, ואני לא צריכה לספר לכם כמה הוצאות יש על ילדים כמו גן, טיפולים רפואיים (רלוונטי במקרה שלי), ביגוד, אוכל. אמנם הלכתי לקראתו כמה שאפשר, אבל בברור עימו תמיד נתקלתי בתשובה: אין, קשה עכשיו, תקופה לא טובה.... לאחר מחשבה החלטתי לפנות לביטוח לאומי לקבל מהם "את המליונים". ובנוסף אני מקבלת גם המון הנחות בחינוך ובמיסים. כשהגרוש שלי שמע שהגשתי תביעה לביטוח לאומי חשכו עיניו, והוא נלחץ וזרק לי: את זורקת אותי לרחוב, את תזרקי אותי לכלא... לאחר שנרגע, בשיחה נוספת איתו ניסיתי לעזור לו לעשות סדר בדברים, ולחשוב יחד איתו מה אפשר לעשות. הצעתי לו שאם השכר שלו כל כך נמוך (שאגב הוא נשבע לי בטלפון שבפועל קיבל רק 3000 ש"ח) יפנה דבר ראשון לקבל השלמת הכנסה. הצעתי לו ללכת למס הכנסה ולקבל החזרים על כל השנים שעבד בכל מיני מקומות עבודה , והיו גם תקופות אבטלה, רק מזה אפשר לעשות כמה גרושים. ידעתי שיש ברשותו ביטוח חיים מוקפא שלא שולמה לו הפרמיה כבר המון זמן והוא טען שהיא כבר לא פעילה ולא תוכל להיות מחודשת בעתיד, הצעתי לו לפדות את הכסף שיש שם (אני יודעת שזה פחות ממה משמקבלים בסוף תקופה- אבל האיש טוען למצוקה איומה עד כדי הומלסיות) ובכסף הזה לסגור את החוב בבנק וגם להפקיד את היתרה בפק"מ. הצעתי לו לצמצם בהוצאות ובמקום דירת 3 חדרים במחיר של 500$ במרכז העיר, לקחת שותף, להכנס בתור שותף , למצא מקום לבד יותר קטן ויותר זול. חשבתי איתו על אופציות לעבודות נוספות כמו שעורים פרטיים, מלצרות, חלוקת עיתונים, ניקיון חדרי מדרגות. והכי הכי שהיתי מוכנה, לאחר שאמר שתוך חודש וחצי הוא מאמין שהוא יתאושש, שילמתי עבורו לביטוח לאומי את המזונות, בהנחה שהכסף יחזור אלי וכך לא יצבר לו חוב, ובעצם יוצא בפועל שאני ממשיכה לוותר על המזונות עוד חדשיים נוספים. תגידו לי יש יותר מזה? אבל אתמול קיבלתי הודעה רשמית שאין לו דרך לצמצם הוצאות שאין דירה יותר זולה (שתהיה גם ראויה לארוח הילדים פעם בשבועיים), שאין עבודות, שאין לו ממה לשלם, ובעצם עליו המציאו את המושג מסכנות. (טוב, את זה הוא לא ממש אמר אבל שמעו בטון דיבור שלו) וכמובן שבביטוח לאומי לא מגיעה לו השלמת הכנסה. ואני שכל כך רציתי כן ללכת לקראתו, מהתדקת גם לי החגורה סביב הצוואר. ואני חושבת שאני חייבת לדאוג לעצמי, אז אם אין מזונות לפחות תהייה הנחה משמעותית בארנונה, בקופ"ח, בגן וכו'. אני חושבת שאם היה לו רצון היה מציע לפחות סכום סימלי - תן 500 ש"ח בשביל ההרגשה הטובה, משהו בשביל שאראה שאתה מתאמץ. היום פתחתי אקראית לוחות באנטרנט וראיתי אינסוף דירות בחצי מחיר (לבד, לא שותפים - בהנחה ששותף זה ממש סיוט) בכל גוש דן. אז מה, הוא לא הלך בכלל לבדוק? ואם היינו נשואים - הוא לא היה צריך לפרנס את הילדים שלו? הוא אומר לי : שניינו יודעים שהילדים לא יהיו ברחוב. (נכון , קל לשלוח אותי להורים שלי או לבנזוגי לקבל עזרה) אבל אני צריכה סיבה אחת לבקש מהם עוד לפני שהוא נותן? איזו סיבה יש להם לשלם לי מזונות ולוותר לו? אז הוא יודע לנגן לי על המצפון, מראה לי כל הזמן את מסכנותו, ואני עם כמה שהלכתי לקראתו אני לא יכולה לוותר על ביטוח לאומי. ואם מחר גם לי לא תהיה עבודה, הוא יחזיר לי את כל החוב? מה הייתם עושים במקומי? ממשיכים לוותר? מבטלים את התביעה? נשארים אדישים לתחנונים שלו? האם מותר לי בכלל לוותר על תשלום עבור הילדים? אני מאוד מבולבלת ולא יודעת איך להמשיך מכאן. סליחה שיצא ארוך אבל הייתי חיבת לעשות קצת סדר שיצא הכי אין שאפשר

צריכה עזרה במחשבות

את אשה מאוד נאיבית את לא שמה לב שהגרוש שלך ממש משחק עם תשלום דמי המזונות דעי לך שמחובתו לשלם לילדיו את דמי המזונות והוא בטח לא עושה לך טובה אם יש בידך פסק דין את יכולה לפנות להוצאה לפועל ואם אין לו לשלם לילדיו מזונות שהתגורר אצל הוריו או משפחתו הוא חי ברווחה ואת זו שצריכה להתמודד עם כל ההוצאות היום יומיות פשוט אסור לוותר זה צריך להיות דבר שאין מחלוקת לגביו ופשוט לא לפחד מנסיון ביי

עלמה 3

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

בודאי, אם יש בידה פסק דין, היא יכולה לפנות להוצל"פ ולביתי משפט. ובית המשפט יכול לפסוק נגדו, צווי מאסר ולהכריח אותו לשלם עבור הילדים אפילו ע"י קיבוץ נדבות........ וזה מזה נחמד שילדיו יראו את אביהם מאחורי סורג ו/או מקבץ נדבות עם כובע טמבל
וחליל בפה ! לדעתי, היא לא צריכה לוותר.. אבל אם הבן אדם בקשיים כלכליים, יש מקום להתחשב בנסיבות, לפחות להפחית חלקית לתקופת מה......... כולם הם בני אדם, הגרושה, הגרוש, הילדים, ההורים והמשפחות ולכולם מגיע ויש זכות קיום. ביי

אני לא חושבת שהוא משחק

אני חושבת שנוח לו כשיש לו אחרים שיעשו בשבילו. היו זמנים שכן הכסף עבר ואני מאמינה שעוד יהיו כאלה. יש בעיה אחרת של חוסר התמודדות עם לחץ , חוסר אירגון של החיים שבצורה מסויימת פוכע גם בי, הרי ברור שהילדים לא יפגעו. ההצהרה שאין לו מה לעשות וזה מה יש, לכן את תחליטי אם בגללך אני אזרק לרחוב. מוציאה אותי מדעתי. לא מפילים אחריות על אחרים ובטח לא על מי שכן רוצה ללכת לקראתך.

בעיברית זה נקרה

מניפולציה רגשית... או שתקחי אותה או שלא. ואחריות שמפילים על אחר ,אם הוא שם כדי לקחת אז שלא יתלונן ,ואם הוא לא לוקח אז אין עליו אחריות שהוא לא רוצה.... במילים אחרות הכל ביידים שלך.

דמעונת יקרה

אני ויתרתי במהלך הרבה מאד שנים כי בעלי היה נורא מסכן,אפילו נתתי לו ולחברתו לגור בדירתי הקטנה כשאני עברתי לגור עם תור,כשיצא משם השאיר לי את כל התשלומים לשלם כי הוא מסכן ואין לו. כאב לי הלב לעמוד מול גבר שאומר בבקשה תעזרי לי ,עזרתי. רצה הגורל והתהפך הגלגל ,הגבר הקים בית ,קנה בית חדש ואוטו חדש וקנה עוד בית ועובד במקום מאד מסודר בזכות אבי...ופתח עסק מוצלח מאד בנוסף וקנה עוד אוטו חדש לאישתו,והילדים לא זוכים לראות שקל מהקמצן.... היום אני אומרת מהמקום שלי ,תחשבי רק על עצמך ועל ילדיך,תדרשי את המזונות מביטוח לאומי ואת כל ההטבות. אני מבינה שחשוב לך מאד הקשר החיובי עם האקס...אבל את תראי שברגע שתעמדי על שמגיע לך הוא יהפוך את עורו וישכח כמה מתחשבת היית קודם. אולי נתתי לך תשובה מהבטן שלי,אבל זה מה שיש לי גם בראש. בהצלחה

rolan

New member
דמעונת יקרה

קודם כל נגבי את הדמעה... חבל עליהן שנסי מותניים צאי לך עם הסכם הגירושין לביטוח הלאומי ותדרשי את המגיע לך, תלכי עד הסוף בלי הנחות
את טובה מדי על חשבון ילדיך הוריך בן זוגך ועצמך אז די
לא עוד
ואני כותבת לך כך, רק משום שנוצר הרושם מדבריך, שאת רכה, עדינה, מתחשבת ומוכנה לוותר עד כדי הגזמה. דמעונת את חייבת זאת למענך ולמען היקרים לך כמו שכתבה לך יונה... אזרי אומץ קחי
ועשי את המעשה הנכון תדרשי את המגיע לילדיך בהצלחה ולילה טוב

סול11

New member
דמעה שאינה מתיבשת

לשאלותייך לא לוותר. לגבות דמי המזונות בכל דרך אפשרית. את הילדים לא עשית לבד הגיע הזמן שהגברים יבינו שבעבור שלושים שניות של הנאה משלמים כל החיים. לדעתי לתת לילדי זה כף. על פי חוקי המדינה וויתור על מזונות ילדים אסור. לסיכום הוא לא מיסכן ובכוונתו להפוך אותך ןאת ילדייכם לנזקקים לחסדי אחרים וחיים בקושי על חשבון משלם המיסים לא לוותר.

עלמה 3

New member
ברוך בואך ../images/Emo140.gif

אני קוראת את דברייך, שוב ושוב, וקצת לא מבינה............... למה כל כך חשוב לך להיות בסדר איתו ??? הרי זה מישהו שהתגרשת ממנו, ומזונות זה משהו שהוא חב לילדים...... ולמה את בעצם כל כך נחמדה איתו? על פניו זה לא העניין של האם מותר לוותר על מזונות, כן או לא !!!! אלה אם הינך מסוגלת לפרנס את ילדייך לבד ו/או עם בן זוגך ו/או שמקור הפרנסה שלך מספיק כדי לוותר. (ואם את הבת של רוטשליד ואולי יש לך אח בשביל יונה לבנה)
אני אישית לא הייתי מוותרת, אבל דורשת לפחות כמו שאמרת את ה- 500 ש"ח או משהו לפחות, ובוא היום כשיעבוד ויסתדר כלכלית, יפצה. ביי , מתוקה

עלמה

חשוב תמיד להיות בסדר, ולעזור אם אפשר. תמיד צריך להסתכל קדימה ולהאמין שמטוב לב יוצא טוב ולא רע. אני לא הבת של רוטשילד, אולי שכנה שלו, הייתי מצפה לאותו יחס גם בחזרה אם היה צורך. הבעיה התחילה בזמן שכן התחילה החגורה להתהדק, ואז קבלתי את התשובה האדישה: אין מה לעשות: אין דירות יותר זולות ואין עבודה, וזה מה יש, ועל מצפונך אם אני נזרק לרחוב. לזה אני לא מסכימה ומכאן נובע הבילבול שלי.

עלמה 3

New member
היי , מתוקה.....

סליחה שאני מתערבת ואולי בגדר המלצה - תחלפי שם ... רק אם את רוצה ? עכשיו לעיניננו, התרשמתי שאת טובת לב, אכן לדעתי וממה שאני חוויתי בחיים, עם
לא מתחשבת ואפשר לומר אדם ללא מצפון ורגש. באמת יש מקום להתחשב אודות מצבו הכלכלי וכמובן שהינך מסגולת לכלכל את ילדייך, אך להיות עם אצבע על הדופק שהוא לא מנצל את טוב ליבך וממשיך לאורך זמן לנגן על מיתרי מצפונך. כתבת כאן משהו על אופן אירגון חייו, אני חושבת שזה משהו שאת לא צריכה להתעסק איתו, התגרשתם - מה את מנסה בכלל לארגן לו את חייו. תתעסקי עם חייך שלך, תשקיעי את האנרגיות בך, בילדייך ובבן זוגך!!! תני לו להסתדר לבד! באירגון חייו -
בהצלחה -
עלמה 123

עלמה 3

New member
שכחתי משהו ../images/Emo140.gif

לגבי רוטשילד - זה להכיס קצת התבדחות ובטח לא על חשבונך, אני מקוה שלא נעלבת - זה ממש בהומור... עלמה 123

sugar7

New member
יש לי תחושה מדברייך

שההתנהגות של אקסך היא שילוב של התמסכנות, חוסר יכולת לקחת אחריות ויוזמה, קצת ילדותיות, קצת תלותיות... - הכל בטח בא לידי ביטוי בנישואין שלכם, לא? אני מניחה שזו אחת הסיבות שגרמו לכם להיפרד? את צריכה לדאוג לילדייך, זה האינטרס העיקרי! זה יפה שאת מתחשבת אבל יש גבול! מה גם שהנכונות שלך לעזרה והבנה רק עוזרת לו להישאר בקטע המניפולטיבי והמסכן ומאפשרת לו להמשיך לא לקחת אחריות. דווקא "ניעור" חיצוני יכול להיות טוב עבורו לטווח הארוך (כאדם).

ליזי38

New member
ראשית

תדאגי לאינטרסים של ילדייך ושלך. במשך 6 שנים האמנתי ל"מסכנות" של הגרוש שלי, שמעתי אין לי ואין לי, ויתרתי על סכומים אדירים של מזונות, ריחמתי, אם החלפתי ריהוט בבית הייתי מציעה לו את הישן (שלא היה כל כך ישן), לאט לאט התברר לי שמה שהילדים שומעים ממנו זה גם אין לי ואין לי וכשהוא היה בא לראות אותם או לוקח אותם הם לא היו מקבלים ממנו אפילו מסטיק. ולפני כשנה בארוחת ערב אחת זרקה הקטנה שלי: אבא תמיד אומר שאין לו אבל כשהוא הולך איתנו לקניות יש לו לקנות ל....... חברתו מעדנים ודברים טובים. האוכל נתקע לי בגרון, ואז הגדולה הוסיפה הוא גם לוקח מאיתנו כסף כי הוא אומר שאין לו כסף לדלק. ואז שאלתי לתומי: איך נראה לכם שאבא חי? (כי ממש ריחמתי עליו) והגדול (17) התפרץ עלי: את טמבלית הוא אמר לי: הוא גר איתה בדירה ענקית החליף אוטו לפני 4 חודשים ופעם בחצי שנה נוסע איתה לבתי מלון. ניסיתי עוד להגן עליו: אולי זה שלה אולי ממנה והגדול פשוט צחק לי בפנים ואמר: אמא, היא ילדונת אפילו לא עובדת. בקיצור יצא לי ארוך נורא אבל תפסיקי להיות טובה ורחמנית כל כך, תדאגי קודם כל לילדיך ולעצמך, אחר כך תדאגי לו.

למעלה